AekPhotos.Gr

Το όραμα, οι ατάκες για τον Μελισσανίδη και η λατρεία στον Αλμέιδα - ΟΛΗ η συνέντευξη Τύπου του Μάριου Ηλιόπουλου


Ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, άνοιξε τα πλάνα του την Πέμπτη

Ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (20/6), όπου άνοιξε τα χαρτιά του για την παρουσία του στην Ένωση κι όσα έχει στο μυαλό του.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

“Καλησπέρα σε όλους, κυρίως σε όσους αγαπάνε την ΑΕΚ. Σήμερα η αγάπη δεν είναι ανιδιοτελής, υπάρχει σκοπός. Δεν κάνεις κάτι για τον γείτονα σου, τον φίλο σου, τον άνθρωπο που δεν ξέρεις, αν δεν έχεις κάποιο σκοπό, αν δεν θες να πετύχεις κάτι. Η ΑΕΚ επειδή έχει διαφορετική νοοτροπία, είναι η ψυχή των Ελλήνων περνάει αυτή την ανιδιοτέλεια σε όλους. Η ΑΕΚ είναι ένα μεγαλείο.

Το νέο μου μεγάλο όραμα. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που θυμάται τις ρίζες της. Που έχουν πολύ μεγάλη ιστορία, στην Κωνσταντινούπολη, εκεί που ήταν το φως. Εκεί που ακόμα και σήμερα μπορούμε να παίρνουμε έμπνευση. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που συνδέεται με τη ψυχή όλων μας. Είναι η ομάδα που ακόμα και στις δύσκολες στιγμές κατάφερε να κρατήσει ανάστημα και να πάει μπροστά.

Δεν θέλω να πω πολλά λόγια. Οι πράξεις μάς κρίνουν. Είμαστε στα ηνία της ΑΕΚ μόνο δέκα μέρες και θα μιλήσουμε με πράξεις. Καλέσαμε σήμερα εδώ όλες τις φωνές, φιλικές μη φιλικές για να ακουστεί η φωνή η δική σας, η δική μας προκειμένου να μπορέσετε και εσείς, όσοι αγαπάνε την ΑΕΚ, όσοι δεν την αγαπάτε από ενδιαφέρον να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα”.

Πότε και πως σας ήρθε η ιδέα να μπείτε στο ποδόσφαιρο, ποια είναι η σχέση σας με τον Μελισσανίδη:

“Ένας άνθρωπος που ονειρεύεται που βάζει στόχους, πάντα έχει σκέψεις στο πίσω μέρος. Δεν κρύβομαι, επειδή γενικά τολμώ στο πίσω μέρος του μυαλού μου ως παιδικό όνειρο, υπήρχε η κρυφή επιθυμία να μπορέσω να πάρω τα ηνία της ομάδας. Αυτά είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν μια φορά στη ζωή σου μπορεί και ποτέ. Με την εμπιστοσύνη του Δημήτρη Μελισσανίδη σαν άνθρωπος που τα καταφέρνω ήρθε μια ευκαιρία μοναδική που την άρπαξα”.

Ποιο είναι το όραμά σας και το μήνυμά σας;

“Θα ήθελα να μην μιλάω πολύ για το τι θα κάνω. Έχω μάθει με πράξεις να μιλάω. Αντιλαμβάνομαι πως ο κόσμος που δεν με γνωρίζει έχει τις δικές του ανησυχίες. Από τη στιγμή που έχω τα ηνία θέλω να ξέρουν πως ο κόσμος που θα παίρνει τις αποφάσεις θα είμαι εγώ. Δίπλα μου έχω στενούς συνεργάτες και από την νυν διοίκηση. Το όραμα μου δεν μπορεί να μην είναι τίποτα άλλο από το να κατακτούμε τίτλους, να είμαστε πρωταγωνιστές. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τα λόγια του έδειξε πως θα είναι προστάτης της ΑΕΚ. Θέλω να πω στον κόσμο πως με ψυχραιμία, θα γίνει αυτό που πρέπει”.

Τι σκοπεύετε να κάνετε για την ερασιτεχνική ΑΕΚ;

“Είναι το μεγάλο μου όνειρο, πέρα από τις ακαδημίες. Η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς υποδομές, είναι μια χώρα ένδοξη και είναι απίστευτο προνόμιο να είσαι Έλληνας αλλά είναι άσχημο πως γεννιέσαι σε μια χώρα που δεν υπάρχουν υποδομές. Αν θυμάστε και στην πρώτη μου παρουσίαση μίλησα για αναξιοποίητα έργα. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία σας και επειδή δεν υπάρχουν υποδομές εν γένει, όπως για παράδειγμα στο άθλημα που εγώ αγάπησα, τους αγώνες αυτοκινήτου, είναι όραμα να αναδείξουμε ταλέντα.

Ξεκινάμε από τις ακαδημίες. Δεν θα ήταν πιο ωραίο σε μια ομάδα να είναι επτά Έλληνες στην ενδεκάδα ή έξι. Θέλουμε ανάδειξη ταλέντων, αξιοποίηση. Με προπονητές, αθλητές και σιγά-σιγά να κάνουμε ένδοξη την ΑΕΚ και σε άλλα αθλήματα. Θα προσπαθήσουμε κάθε χρονιά να δίνουμε έμφαση για τον κόσμο της ΑΕΚ”.

Τι μοντέλο διοίκησης σκοπεύετε να ακολουθήσετε, εσείς πάνω απ’ όλους; Και 2ον γνωρίζετε για τη σχέση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Ματίας Αλμέδια και την επιτυχία, θεωρείται πως θα είναι το κλειδί;

“Το πρώτο πράγμα που ζήτησα από την ΑΕΚ είναι ομοψυχία και να κάνετε αντιπολίτευση σωστή με επιχειρήματα. Άρα όχι δεν θα είναι συλλογική η διοίκηση, θα διοικώ εγώ αλλά θα ακούω όλα τα επιχειρήματα που θα είναι στοιχειοθετημένα, αν με πείσουν θα γυρίσω ακόμα και 180 μοίρες. Αν λοιπόν τα καταφέρουν, στη ζωή μου έχω γυρίσει και 180 μοίρες, σπάνια μεν αλλά το έχω κάνει.


Τον Ματίας τον έχω γνωρίσει εδώ και αρκετούς μήνες. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έβαλα αν θέλετε και την τυπική σφραγίδα για την αλλαγή στα ηνία της ΑΕΚ. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ενημερώθηκε για την αλλαγή. Είναι ο άνθρωπος μας. Ο άνθρωπος που χθες που ήρθε από την Αργεντινή μιλήσαμε για τρεις ώρες και μου είπε είμαι εδώ για να γράψουμε λαμπρές σελίδες για την ΑΕΚ.

Μπορεί να μην ξέρω αλλά δεν είμαι αδαής. Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνομαι πως τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει ο Ματίας για τις μεταγραφές”.

Το μπάτζετ των μεταγραφών θα αυξηθεί και τι να περιμένουμε;

“Η ερώτησή σας έχει μια αντίθεση. Από τη μια είναι λογική και από την άλλη παράλογη. Είναι δυνατόν σε 50-60 ανθρώπους μπροστά να σας πω ποιες μεταγραφές θα κάνουμε. Δημιουργούμε ένα στρατηγείο για να τον καλύτερο μεταγραφικό σχεδιασμό, είναι δυνατόν να σας πούμε τα οικονομικά μεγέθη.

Από την πρώτη μέρα κα επειδή εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε τους δίαυλους να μάθετε από την πρώτη μέρα συζητάμε για μεταγραφές. Θέλει αξιολόγηση και πάντα το τελικό οκ από τον Αλμέιδα. Πρέπει να κρατήσουμε μια μυστικότητα γιατί αλλιώς θα εκτεθούμε και θα βάλουμε σφαίρες στα πόδια μας. Δέστε τη ζώνη σας, ψυχραιμία και πάμε στον αγώνα”.

Ποιο θα είναι το μοντέλο της διοίκησής σας;

“Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν νοικοκύρης, σφιχτός αλλά νοικοκύρης. Και έχουν καταφέρει αυτό που έχουν καταφέρει όχι πετώντας χρήματα. Σίγουρα η ΑΕΚ είναι μια καλοκουρδισμένη ΠΑΕ. Δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Συνήθως οι περισσότερες ΠΑΕ είναι χρεωμένες. Δεν ήρθαμε για να ανακαλύψουμε την Αμερική. Όποια στελέχη κριθούν αξιόλογα θα παραμείνουν για να βάλουμε στόχους.

Οι στόχοι μας είναι οι τίτλοι. Θέλουμε να κάνουμε το καλό κουρδισμένο ρολόι πιο καλό. Να μας θυμίζει πως ο χρόνος είναι ο αντίπαλος μας και αυτός να αξιωποιηθεί για την ένδοξη και μεγάλη ΑΕΚ”.

Ποια θα είναι η πολιτική με τον κόσμο και αν είστε σύμφωνος με το νέο νομικό πλαίσιο;

“Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Διότι δεν σας κρύβω ότι τα μέτρα είναι πολύ σκληρά. Και τα μέτρα είναι σκληρά, γιατί πληρώνομαι αμαρτίες άλλων και άλλων αθλημάτων. Πρέπει και εμείς να μπορέσουμε να συντονιστούμε στα νέα μέτρα κι αν θέλετε να πείσουμε την πολιτεία, κάτι στο οποίο η ΑΕΚ είναι πρώτη, να έρχονται οικογένειες στο γήπεδο και να έρχονται οι αντίπαλοι φίλαθλοι στο γήπεδο. Τα μέτρα τα θεωρώ πολύ σκληρά αλλά με αυτά πρέπει να πορευτούμε.

Όσο για τους οπαδούς, ζήτησαν να με δουν, έδωσα εντολή ώστε να δω τις αντιπροσωπείες τους και να γνωριστούμε. Οι οπαδοί και οι φίλαθλοι είναι η καρδιά της ομάδας αλλά ο εγκέφαλος είμαστε εμείς”.

Ποιες είναι οι πρώτες προτεραιότητές σας αυτές τις 100 μέρες, και είπατε πως θέλετε Έλληνες παίκτες, θα πάει προς τα εκεί και ο μεταγραφικός σχεδιασμός φέτος;

“Δεν θα επιβάλλω στον Ματίας ποιους παίκτες θα επιλέξει. Αν θέλετε να ρωτήσετε τον Αλμέιδα θα σας απαντήσει ο ίδιος. Εγώ σας μίλησα για το όραμα μου και αυτό που επιθυμώ εγώ.

Όσο για τις 100 μέρες έχετε δει κάποια κυβέρνηση να κάνει όσα λέει; Ας κάνουμε μια συνέντευξη μετά από 100 μέρες για να κάνουμε τον απολογισμό. Ήρθα από πάθος, αγάπη, αδρεναλίνη για την ΑΕΚ”.

Οι δικές σας φτερούγες μπορούν να προστατέψουν την ΑΕΚ;

“Είναι λάθος να εμπλέκουμε την κυβέρνηση με το αν η μπάλα χτύπησε έναν πόντο πάνω στον χέρι, στον ώμο ενός παίκτη και αν είναι φάουλ ή δεν είναι. Για αυτό το λόγο θα έπρεπε κάποια πράγματα να είναι αυτοδιοίκητα. Εγώ δεν μασάω τα λόγια μου.


Η συγκεκριμένη κυβέρνηση που έχουμε είναι αξιόλογη, σταθερή, κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό της Ευρώπης. Για να τα πούμε έξω από τα δόντια όμως αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σταθεί στο πλευρό των μικρών και φτωχών.

Όσο δεν στριμώχνονται οι τράπεζες να βοηθήσουν τους μικρομεσαίους δεν θα πάει μπροστά αυτή η χώρα θα υπάρχει πρόβλημα. Θα πρέπει να βοηθάνε άπαντες και να μην κάνουν τα μεγάλα ντιλ. Αυτοί θέλουν στήριξη. Εκεί πρέπει να ασχοληθεί η Κυβέρνηση και όχι με το αν η μπάλα χτύπησε στο χέρι.

Ο Δικέφαλος έχει και δικές του φτερούγες δυνατές που κάποιοι θα προσπαθήσουν να τις χτυπήσουν. Πόσες λακκούβες και πόσα αγκάθια συνάντησα από το 1991 που ήταν τα καρτέλ απέναντι μου και σήμερα δεν υπάρχουν. Έχουν πάει για βρούβες”.

Ποιο ήταν το background για να πάρετε την ΑΕΚ;

“Τι επιχειρηματικό background είχα πριν 35 χρόνια, μηδέν. Τώρα ήρθαμε να πάρουμε ένα καλοκουρδισμένο ρολόι. Άρα μην ανησυχείτε”.

Ποια είναι η άποψη της ΑΕΚ για την υποψηφιότητα των Γκαγκάτση και Μπέο:

“Τον κ. Μπέο τον γνώρισα από κοντά στις καταστροφές της Θεσσαλίας όπου συνδράμαμε με αρκετές βάρκες για να βοηθήσουμε και 1 εκατ. μπουκάλια και βοηθήσαμε σε ό,τι μας ζήτησε. Εμείς σαν Sea jet έχουμε ενασχόληση στον Βόλο και στις Σποράδες και βοηθήσαμε σε ό,τι μας ζήτησαν.

Ο Βόλος είναι ένα σημείο που για εμάς είναι στρατηγικό, αλλά δεν είναι μόνο το επαγγελματικό κομμάτι. Το κάθε πράγμα στον καιρό του για τις υποψηφιότητες.

Όσο για τον κ. Γκαγκάτση θα πρέπει να βγει και να μας πει τι θα κάνει για όλα και να αποφασίσουμε, αλλά δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το σπρώξιμο στον Αλμέιδα και τη συμπεριφορά του στο γήπεδο του ΠΑΟΚ”.

Για τις πωλήσεις, τη μεταγραφή του Πόνσε κι αν υπάρχει περίπτωση πώλησης του Γκαρσία;

“Για τον Πόνσε μπορώ να σας πω επειδή έφυγε. Το ποσό είναι μεγάλο, αλλά πουλήσαμε τον παίκτη μετά την έγκριση του Αλμέιδα. Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που δεν κολλάει. Θα πάρουμε αυτά τα χρήματα και θα πάρουμε κάτι άλλο κοντά στο δικό μου θέλω.

Όσο για τον Γκαρσία. Είναι ένας παικταράς που αν κρίνουμε πως αυτός ο παίκτης πρέπει να φύγει θα φύγει. Αν κρίνουμε όχι δεν θα φύγει. Δεν μπορώ να δώσω υποσχέσεις. Αυτή τη στιγμή ο παίκτης είναι για να μείνει”.

Ποια είναι η σχέση σας με τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και της οικογένειάς σας με τον Ολυμπιακό;

“Στη ζωή όταν δεν είσαι ειλικρινής τα βρίσκεις μπροστά σου. Εγώ δεν θέλω ποτέ να κατηγορηθώ πως λέω ψέμματα ή ιστορίες για αγρίους. Επειδή αυτό δεν το είπατε στην αρχή η πραγματικότητα είναι η εξής. Ήταν πριν 35-40 χρόνια στενότατος φίλος μου, πριν 20 χρόνια κουμπάρος μου.

Τα τελευταία 18-20 χρόνια έχουμε διαφορετικές πορείες. Μπορεί να βρεθούμε 1-2 φορές το χρόνο σε χώρους που μαζεύονται πλοιοκτήτες.

Ο αδερφός μου ο Αντώνης υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Εδώ γεννιούνται δίδυμα με διαφορετικές απόψεις. Αυτός είναι Ολυμπιακός και εγώ ΑΕΚ”.

Από τη στιγμή που παραδεχτήκατε πως είναι παγωμένες οι σχέσεις σας με τον κ. Μαρινάκη δεν θα έχετε πρόβλημα να κάτσετε στο ίδιο τραπέζι μαζί του;

“Εννοείται πως για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα πρέπει να κάνουμε βήμα καλής θέλησης. Δεν έχω κακές σχέσεις. Στα πλαίσια που λέτε εσείς εγώ του έδωσα συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Conference από τον Ολυμπιακό αυτός δεν μου έδωσε συγχαρητήρια που πήρα τα ηνία της ΑΕΚ”.

Μπορείτε να εγγυηθείτε τη διαφύλαξη των συμφερόντων της ΑΕΚ;

“Δεν είχατε τη δυνατότητα να με γνωρίσετε το 1991 που με δύο μικρά πλοία πολεμούσα ένα καρτέλ. Εμάς μας ενδιαφέρουν οι τίτλοι. Μην ξεχάσετε πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης με αποκάλεσε προστάτη. Πρέπει να αξιοποιήσω όσα είπε για μένα και να του δείξω στην πράξη πως ναι μεν η ΑΕΚ έχει φάει τρικλοποδιές αλλά αν κάποιος ανοίξει το λάκκο τότε μπορεί να πέσει μέσα ο ίδιος”.

Τι θα κάνετε την άλλη εβδομάδα με τον Αχιλλέα Μπέο, θα τον στηρίξετε ναι ή όχι;

“Σας είπε πότε τον γνώρισα και σας είπε το κάθε πράγμα στον καιρό του. Σας μίλησα ευθέως και δεν έκρυψα κάτι”.


Υπάρχει ένα θέμα στην OPAP Arena, όσοι κάθονται στις 2 πρώτες σειρές έχουν στην όραση σκοπεύεται να κάνετε κάτι;

“Για τις θέσεις έχει έρθει στην αντίληψή μου και θα κάνουμε αυτό που πρέπει και λέει η αντίληψη η σωστή”.

Έχετε στα πλάνα σας να πάρετε ένα κανάλι και τι θα κάνετε με την έκταση του μπρετάνια που έχετε αγοράσει;

“Όνειρο μου είναι να μπορώ να προσφέρω σε αυτή τη χώρα κάτι που έχει ουσία. Δεν μπορώ να πω πως είναι στόχος μου ένα κανάλι. Δεν μπορώ να πω και όχι.

Το μπρετάνια πράγματι έχει αποκτηθεί. Το έχουμε δώσει σε μια σοβαρή ομάδα και θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο”.

Τι ΑΕΚ σάς αρέσει να βλέπετε;

“Να βλέπω μια ΑΕΚ που θα είμαστε περήφανοι και να μας ζηλεύουν οι Ευρωπαίοι για το πως πήγαμε τόσο μπροστά. Μια ΑΕΚ που να παραμιλάνε, να τρίβουν τα μάτια τους”.

Είναι κοντά σε κάποια μεταγραφή η ΑΕΚ;

“Το τυρί σου μπάρμπα που λέει και μια παροιμία. Είπα από την πρώτη μέρα που ήρθα ασχολούμαι με μεταγραφές. Είναι δεδομένο πως θα γίνουν, το πόσες δεν μπορώ να σας πω, δεδομένα δεν θα είναι μία. Αλλά πολλές. Βάλτε τη ζώνη ασφαλείας και πάμε”.

Δείτε εδώ την συνέντευξη τύπου του νέου προέδρου της ΑΕΚ!


ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια