AekPhotos.Gr

Επιτέλους ήρθε η νίκη – Norris


Ο νικητής του Grand Prix του Miami, Lando Norris, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του μετά τη δράση σήμερα, αναφέροντας πως ήρθε επιτέλους η ώρα της πρώτης του νίκης.

Ο οδηγός της McLaren, εκμεταλλεύτηκε το timing στο οποίο βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, κερδίζοντας χρόνο από το “δωρεάν” pitstop το οποίο τον κράτησε στην πρώτη θέση.

Στην επανεκκίνηση του αγώνα, παρά το γεγονός πως είχε κολλημένο πίσω του τον Max Verstappen, ο Βρετανός δεν μάσησε, κρατήθηκε και σταδιακά αύξανε διαρκώς τη διαφορά, φτάνοντάς τη σε επίπεδα άνω των 7 δευτερολέπτων στο τέλος του αγώνα.

Έχοντας έρθει κοντά στο να γευτεί μια πρώτη νίκη κατά το παρελθόν, πιθανότατα πιο κοντά από ποτέ στη Ρωσία το 2021 (η απότομη εναλλαγή καιρού στο τέλος ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα), ο Norris σήμερα ήταν υπερενθουσιασμένος με τη νίκη του.

Ερωτηθείς από τον Jenson Button, το πρόσωπο που έκανε τις ερωτήσεις στους πρώτους 3, για τα αισθήματά του, ο Norris απάντησε: “Ήρθε η ώρα επιτέλους ε”.

“Τι αγώνας. Το περιμένω εδώ και πολύ καιρό. Τελικά κατάφερα να το πετύχω. Είμαι τόσο χαρούμενος για όλη την ομάδα που τελικά κατάφερα να τους δώσω τη νίκη. Και ναι, ήταν μια μεγάλη μέρα, ένας δύσκολος αγώνας. Τελικά κατάφερα να στεφθώ νικητής. Είμαι κατενθουσιασμένος!”.

Ο Norris εκτιμά πως η αναβαθμισμένη MCL38 έδειξε ψήγματα μεγάλης δυναμικής μέσα στο τριήμερο, όμως μέχρι τον αγώνα της Κυριακής δεν είχε φανεί η πλήρης έκταση του ρυθμού που μπορούσε να πιάσει το πακέτο.

“Όλο το τριήμερο ήταν καλό”, συνέχισε ο Norris. “Είχαμε και κάποια πισωγυρίσματα στην πορεία”.

Γνώριζα την Παρασκευή, όμως, πως είχαμε τον ρυθμό και είχαμε όμως κάποια λάθη εδώ κι εκεί”.

“Σήμερα, όμως, καταφέραμε να τα κάνουμε όλα σωστά, εκτελέσαμε την τέλεια στρατηγική και απέδωσε. Ευχαριστώ όλους στην ομάδα και θέλω να ευχαριστώ, φυσικά, τη μητέρα και τον πατέρα μου”.


Ο Norris δεν απέφυγε να παραδεχτεί ότι υπήρξαν στιγμές στο παρελθόν που έχασε καλά αποτελέσματα, όμως αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στη McLaren και την πίστη που του έδειξε αλλά και την υποστήριξη μέχρι το σημερινό αποτέλεσμα.

“Είμαι απλά περήφανος, πραγματικά. Πολύς κόσμος, θεωρώ, πως με αμφισβήτησε μέχρι σήμερα. Έκανα πολλά λάθη τα τελευταία 5 χρόνια, στη σύντομη καριέρα μου. Σήμερα, όμως, τα κάναμε όλα σωστά. Αυτή η νίκη πάει στην ομάδα”.

“Έμεινα με τη McLaren επειδή μπορούσα να πιστέψω στο όραμά τους. Και τους πίστεψα. Και σήμερα αποδείχτηκε ακριβώς αυτό”.






ΠΗΓΗ: f1fan.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια