Ύστερα από 24 ώρες σιωπής και σκέψης της σελίδας μας AEKEMPIRE.GR για την χθεσινή ήττα της ΑΕΚ στο Φάληρο και την αναβίωση της περσινής καραμέλας


H AEK του Αλμέιδα πήγε στο Φάληρο με μόνο σκοπό την νίκη και την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου της, αλλά..... έχασε.

Όλοι οι Αεκτζήδες παντού στον κόσμο ήταν με αγωνία για να δουν την ομάδα τους να νικά και να πανηγυρίσουν από την Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι την άλλη άκρη του πλανήτη την κατάκτηση του 2ου σερί πρωταθλήματος της ομάδας τους.

Εκεί που όλοι αγωνιούσαν να δουν την ομάδα τους να νικά παίζοντας το ποδόσφαιρο που ο Αλμέιδα τους έχει μάθει να παίζουν και να πάρουν μια σημαντική νίκη απέναντι στην ομάδα του  Μεντιλίμπαρ, αγώνας που έδινε κατά 99% τίτλο, ήρθε η απόλυτη απογοήτευση από το παιχνίδι της ομάδας, ίσως και το χειρότερο από την πρώτη μέρα που ο Αλμέιδα την ανέλαβε.

Ακούστηκαν πολλά... Σχόλια, κριτικές, κατηγορώ και είναι λογικό από μια πλευρά αυτό. Είναι ξέσπασμα απογοήτευσης των οπαδών και της ομάδας της ίδιας. Αλλά.....

Κανείς μα κανείς δεν μπορεί να είναι μέσα στην σκέψη του προπονητή για την παράταξη της ομάδας του σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Πάντα ο κάθε προπονητής ανεβάζει μια ομάδα που πιστεύει πως με αυτήν θα νικήσει. 

Φυσικά αυτό δεν γίνεται πάντα. 

Έτσι και με την ΑΕΚ του Αλμέιδα. Η σκέψη και η παράταξη της ομάδας απέναντι στον Ολυμπιακό δεν απόδωσε αυτά που ο προπονητής της περίμενε να δει. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι. Φυσικά η ήττα αυτή, ήταν ότι πιο αρνητικό για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος απέναντι στον ανταγωνιστή μας ΠΑΟΚ που τώρα αυτός έχει το πάνω χέρι, όπως πριν την 9η αγωνιστική το είχε η ΑΕΚ.

Βέβαια μετά από αυτήν την ήττα της ΑΕΚ, ξανά ζωντάνεψε η περσινή καραμέλα (ο Ολυμπιακός έδωσε το πρωτάθλημα) ο Άρης μόνο μπορεί να δώσει το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ.

Πραγματικά αδέρφια, αυτή η καραμέλα έχει καταντήσει πλέον γελοία.

Από τον Άρη περιμένει η ΑΕΚ τώρα, να πάρει το πρωτάθλημα? Ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό περίμενε για να πάρει πρωτάθλημα? Δηλαδή, αν ο ΠΑΟΚ νικήσει τον ΆΡΗ θα λέμε πως του το έδωσε ο Ολυμπιακός ή αν η ΑΕΚ στο τέλος το πάρει θα λέμε της το έδωσε ο Άρης?

Μα πραγματικά έχει καταντήσει γελοία αυτή η καραμέλα που τα τελευταία δυο χρόνια ακούμε.

Το πρωτάθλημα το παίρνει η ομάδα η οποία κάνει την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος συν τους βαθμούς από τα Play-Off.

Με αυτό το χαζό σκεπτικό, αν η ΑΕΚ νικούσε Ολυμπιακό και Λαμία και τερμάτιζε πρώτη με τον ΠΑΟΚ να νικούσε και τον ΑΡΗ ύστερα από τις νίκες του επί Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Τούμπα, θα έπρεπε να λένε όλοι μετά, πως το πρωτάθλημα, μας το έδωσε η Λαμία που έκοψε 2 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ στην έδρα της ύστερα από την ισοπαλία τους 1-1 μέσα στην Λαμία?

Το ότι κρίνεται αποκλειστικά το πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική από τους αγώνες ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ και ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ δεν σημαίνει πως αν το πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα, ύστερα από νίκη της επί της Λαμίας και ισοπαλία ή ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΑΡΗ, πως ο ΑΡΗΣ της το έδωσε της ΑΕΚ. Ούτε αν νικήσει ο ΠΑΟΚ τον ΑΡΗ, σημαίνει πως το πρωτάθλημα του το έδωσε ο Ολυμπιακός. 

Τα Play-Off έχουν 10 αγωνιστικές, με την κάθε αγωνιστική να είναι κρίσιμη για όλους τους διεκδικητές του τίτλου και που όλοι παίζουν για την ομάδα τους, για την νίκη και την κατάκτηση του τίτλου με την συγκομιδή όσο περισσότερων βαθμών μπορούν. Και οι 10 αγωνιστικές των Play-Off έχουν την ίδια αξία και είναι το ίδιο καθοριστικοί αγώνες για τον νικητή του τίτλου.

Μερικοί άλλοι λένε, πως μετά την ήττα της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, ο ΠΑΟΚ αξίζει το πρωτάθλημα... Γιατί ο ΠΑΟΚ τι έκανε στο Καραϊσκάκη? Νίκησε?

Ή ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος της ΑΕΚ όταν και στα 4 μεταξύ τους παιχνίδια, κανονική διάρκεια και Play-Off η ΑΕΚ ήταν πάντα ένα σκαλί ανώτερη, ασχέτως αν αυτοκτόνησε από δικά της λάθη στο 89' λεπτό στους 3 από τους 4 αγώνες τους.

Λοιπόν..... Κανένας Ολυμπιακός, κανένας ΑΡΗΣ δεν θα είναι αυτός που έπαιξε για να πάρει πρωτάθλημα η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ. Όλοι αυτοί έπαιξαν και θα παίζουν για την ομάδα τους και την νίκη όπως και όλες οι ομάδες αντιστοίχως κάνουν. 

Όπως και αυτός που θα βγει πρωταθλητής στο φετινό πρωτάθλημα θα είναι άξιος αυτού, καθώς το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το πιο ωραίο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της ιστορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Με σκαμπανεβάσματα βαθμολογίας, αγωνία, ανταγωνιστικότητα, εναλλάξ αισθήματα μετά από κάθε αγωνιστική και με τα όνειρα φιλάθλων να αλλάζουν πλευρά σε κάθε σχεδόν αγωνιστική.

Για αυτό ας σταματήσει αυτή η γελοία καραμέλα από κάποιους, λέγοντας πως δήθεν δίνουν πρωταθλήματα σε όποια ομάδα αυτοί θέλουν.

Όποιος και αν βγει Πρωταθλητής φέτος θα είναι άξιος της δουλειάς που έκαναν ως ομάδα, από την αρχή ως το τέλος.

Ας πάμε τώρα για τα περί αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.


Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά από το πρώτο λεπτό προσπαθώντας να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Γκαρσία στο 7' λεπτό να βγαίνει μόνος τετ-τα-τετ με τον Τσολάκη ο οποίος τον ανατρέπει αλλά σφυρίζει σωστά οφ-σάιτ που προηγήθηκε ο διαιτητής. 

Η προσπάθεια όμως να πάρει η ΑΕΚ τον έλεγχο του παιχνιδιού κράτησε μόνο 10 λεπτά με τον Ολυμπιακό να το ισορροπεί το παιχνίδι και να χάνει την πρώτη του ευκαιρία με το Ελ Κααμπί να πλασάρει τον Στάνκοβιτς από πλάγια θέσει και αυτός με τα πόδια να αποκρούει την μπάλα σε κόρνερ.

Ακολούθησε ένα σουτ του Όρτα στο 18' λεπτό έξω από την περιοχή με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα.

Παίζοντας και οι δυο ομάδες μπάλα στο κέντρο, έρχεται το 37' λεπτό με τον Πινέδα σε αντεπίθεση της ΑΕΚ να βγάζει ασίστ στον Γκαρσία αριστερά ο οποίος μπαίνοντας στην μεγάλη περιοχή κάνει σέντρα για τον Ελίασον ο οποίος τετ-τα-τετ με τον Τσολάκη σουτάρει ψηλά άουτ.

Ακολούθησε σουτ του Ποτένσε στο 40' λεπτό μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ κοντά από το δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 49' λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου εκτελεί κόρνερ ο Ελίασον και κεφαλιά ο Αραούχος προς την δεξιά πλευρά στο τέρμα του Τσολάκη, ο οποίος και μπλοκάρει σχετικά εύκολα.

Ακολούθησε ένα καλό σουτ του Αντρεόρτα στο 55' λεπτό που έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 60' λεπτό εκτελεί φάουλ ο Φορτούνης έξω από την μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ με απευθείας σουτ και η δεξιά γωνία της οριζοντίου δοκού σταματά την πορεία της μπάλας, ακολούθησε σουτ του Έσε έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με τους αμυντικούς της ΑΕΚ να διώχνουν σε πλάγιο.

Ώσπου έρχεται το 65' λεπτό, όπου ο Ποτένσε από αριστερά κάνει σέντρα με τον Ελ Κααμπί να παίρνει κεφαλιά και τον Στάνκοβιτς να αποκρούει. Στην συνέχεια της φάσεις πριν η μπάλα βγει κόρνερ την προλαβαίνει ο Ελ Κααμπί, κάνει συρτή σέντρα με την μπάλα να περνά από όλους με πορεία προς το ημικύκλιο έξω από την μεγάλη περιοχή και ερχόμενος ο Όρτα να κάνει σουτ στην δεξιά πλευρά του Στάνκοβιτς κάνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Ο Αλμέιδα βλέποντας ο αγώνας να κυλά αρνητικά για την ΑΕΚ βάζει μέσα Τσούμπερ, Άμραμπαντ, Πόνσε με την ΑΕΚ να αρχίζει να πιέζει περισσότερο την ομάδα του Ολυμπιακού και στο 85' λεπτό ένα γέμισμα προς τον Τσούμπερ αριστερά από τον Άμρμπαντ, φέρνει τον Τσούμπερ σε θέση βολής απέναντι από τον Τσολάκη αλλά το σουτ δεν ήταν τόσο δυνατό, με τον Τσολάκη να αποκρούει σε πρώτο χρόνο και τους αμυντικούς του Ολυμπιακού να την διώχνουν από την περιοχή τους σε πλάγιο.


Άλλη μια παρόμοια φάση ακολούθησε, αυτήν την φορά με τον Γιόνσον να βγάζει ξανά μπαλιά στον Τσούμπερ στο ίδιο σημείο και αυτός να σουτάρει, αλλά ο Τσολάκης θα ξαναπεί όχι με τις άκρες των δαχτύλων του και τον Κίνι να διώχνει σε πλάγιο.

Και εκεί που η ΑΕΚ πίεζε για την ισοφάριση έρχεται το λάθος του Στάνκοβιτς (αλλά Μαρσέιγ) ο οποίος ύστερα από γύρισμα του Σιμάνσκι προς αυτόν, κάνει λάθος γέμισμα της μπάλας, την οποία κερδίζει ο Ελ Κααμπί, κάνει πάσα στον Μάρτινς ο οποίος δίνει στον Όρτα και αυτός με τυχερό γέμισμα της μπάλας για σέντρα, αυτή παίρνει άλλη πορεία, ξεγελά τον Στάνκοβιτς και καταλήγει στα δίχτυα της ΑΕΚ.

Δυο λεπτά αργότερα ο διαιτητής σφύρισε την λήξη του αγώνα, με νικητή τον Ολυμπιακό με σκορ 2-0 και την ΑΕΚ να χάνει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μια αγωνιστική πριν το τέλος.

Δείτε εδώ τα Highlights του αγώνα:









ΠΗΓΗ: AEKEMPIRE.GR

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια