«Φρούριο» η «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»: Το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ. για τον τελικό του Conference League - Πώς θα μετακινηθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού


Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για τον τελικό στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»

Στον ρυθμό του τελικού του Conference League στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα (29/05, 22:00) έχει μπει τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η Ελληνική Αστυνομία.

Ήδη τη Δευτέρα (13/05) πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του σπουδαίου αγώνα της «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena», παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στο επιχειρησιακό σχέδιο συμμετέχουν η κρατική ασφάλεια, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους, οι διμοιρίες των ΜΑΤ, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, η Αντιτρομοκρατική, ιθύνοντες της UEFA, καθώς και το σύνολο της ΕΛ.ΑΣ.

Πάνω από 6.000 αστυνομικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 6.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μην προκύψει οποιοδήποτε ζήτημα τόσο κατά τη μετάβαση των φιλάθλων του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα στο γήπεδο όσο και γενικότερα στην ομαλή διεξαγωγή της σπουδαίας αναμέτρησης.

Ο συγκεκριμένος αριθμός αστυνομικών δεν θα βρίσκεται μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας και έναν εποπτικό ρόλο, ενώ σε κάποια σημεία θα υπάρχουν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Το σχέδιο για τη μετάβαση των φιλάθλων

Μάλιστα, η μετάβαση της μεγάλης μάζας των φίλων των δύο ομάδων και ειδικά των οπαδών του Ολυμπιακού θα γίνει με τρένα, τα οποία θα εκκινούν από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά και δεν θα κάνουν στάση πουθενά, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε συναπάντημα με οπαδούς άλλων ομάδων.

Ο χώρος γύρω από την «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» θα είναι αποκλεισμένος σε περίμετρο τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων και όπως είναι λογικό δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να πλησιάσει κάποιος στο γήπεδο δίχως την προσκόμιση του εισιτηρίου του αγώνα.

Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας υπάρχουν σκέψεις ακόμη και να συσταθεί να είναι κλειστά τα μαγαζιά στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Αντίθετα, τα μαγαζιά που στεγάζονται στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» θα δοθούν στην UEFA απευθείας μετά από την ολοκλήρωση του ελληνικού πρωταθλήματος προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για δικές της δράσεις.

Διπλοί και τριπλοί έλεγχοι πριν από την είσοδο στο γήπεδο

Οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα θα μπουν συντεταγμένα στο γήπεδο, λαμβάνοντας τις απαραίτητες οδηγίες από την ασφάλεια του γηπέδου και την ΕΛ.ΑΣ, ενώ οι έλεγχοι αναμένεται να είναι διπλοί και τριπλοί μέχρι την είσοδο στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena», όπως συνηθίζεται άλλωστε σε όλους τους μεγάλους τελικούς κι από την UEFA.

Οι συζητήσεις για το επιχειρησιακό σχέδιο βρίσκονται σε εξέλιξη, επομένως με βάση όσα θα προκύψουν και το προσεχές διάστημα, θα γίνουν και οι αντίστοιχες διαφοροποιήσεις. Το βέβαιο είναι πως η «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» θα είναι… φρούριο την ημέρα του αγώνα, με στόχο να πραγματοποιηθεί ο τελικός δίχως το παραμικρό πρόβλημα και οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο να απολαύσουν μία μοναδική εμπειρία.


ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια