Στο τέλος... ξυρίζουν τον γαμπρό!


Το θέμα του προπονητή και τι πραγματικά μετράει στην περίπτωσή του και η διδακτική περίπτωση του Κυριακόπουλου...

Γιώργος Τσακίρης

Όσοι παρακολουθείτε τα blog μου εδώ στο Gazzetta και τις τοποθετήσεις μου σχετικά με το καυτό – μείζον θέμα του διάδοχου του Ματίας Αλμέιδα, προφανώς και έχετε διαπιστώσει πως έχει αναδειχθεί η σημασία της καθυστέρησης την οποία μάλιστα προσωπικά δεν δικαιολογώ. 

Κάτι που έχω αναλύσει στο παρελθόν και επιτρέψτε του ταχύτατα να το αιτιολογήσω: πλην του Μάριου Ηλιόπουλου, ο οποίος έως το τέλος της σεζόν το δούλευε στο μυαλό του αν πρέπει να αντικαταστήσει τον Πελάδο ή όχι, κανείς άλλος γύρω του δεν είχε την ίδια άποψη. Το πιο σημαντικό; το απόλυτο αφεντικό του αγωνιστικού πρότζεκτ της νέας ΑΕΚ: κοινώς ο Χαβιέρ Ριμπάλτα. 

Ο Καταλανός διευθυντής ποδοσφαίρου είχε εισηγηθεί την αποδέσμευση -με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής χρονιάς- του Αργεντινού τεχνικού και άρα εκ τ των πραγμάτων έπρεπε να είναι απόλυτα έτοιμος και για την επόμενη μέρα: κάτι το οποίο για κάθε διευθυντή ποδοσφαίρου είναι αναγκαίο, να είναι απόλυτα προετοιμασμένος, ακόμη και αν η εισήγησή του είναι θετική για τον εκάστοτε τεχνικό. Κι αυτό διότι ποτέ δεν ξέρει τι θα σου αξιώσει το αφεντικό του club και αν θα έχει αντίθετη άποψη από σένα, τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα…

Η ΑΕΚ και ο Ριμπάλτα γνώριζαν ότι έχουν τον χρόνο αντίπαλο και πλέον αυτός (σ.σ.: ο χρόνος) μετατράπηκε σε εχθρό… 

Πάμε ολοταχώς για να ξεπεράσουμε και το πρώτο πενθήμερο του Ιουνίου, η ομάδα πρέπει σε κανένα 15νθήμερο βαριά να ξεκινάει όλα όσα αφορούν στις λεπτομέρειες της προετοιμασίας, αλλά προπονητής δεν υπάρχει. Εδώ να σημειώσω πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας φαίνεται πως η προσπάθεια γίνεται προκειμένου έως το τέλος της εβδομάδας που τρέχει να υπάρξει το πρόσωπο που θα αναλάβει τη τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. 

Σε τούτο το σημείο αξίζει να υπογραμμίσουμε πως δεν κάθονται στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο με τα χέρια δεμένα, δουλειά γίνεται έως αργά (τα μεσάνυχτα) στα γραφεία της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, επίσης κανείς δεν κατηγορεί κανέναν για την καθυστέρηση: απλά δεν γίνεται να μη τονίζεται και αυτή κυρίως επειδή το θέμα με την Ένωση είναι πως οφείλει να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στο δυναμικό της σύμφωνα πάντα με τις εισηγήσεις του αφεντικού του ποδοσφαιρικού τμήματος το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Ριμπάλτα. 

Ο Καταλανός διευθυντής ποδοσφαίρου έχει καταλήξει ότι θέλει να περιμένει τον εκλεκτό του, το όνομα του οποίου δεν έχει γραφτεί και επειδή αργεί να τονίσω ότι δεν πρέπει αυτό να μεταφράζεται πως θα ‘ρθει ο …Μουρίνιο, ή ακόμη και ο Ποστέκογλου (μακάρι αλλά δεν…)!

Από τη στιγμή που η επιλογή του Ριμπάλτα είναι να περιμένει τον εκλεκτό του με κόστος τον χαμένο χρόνο πρέπει να το σεβαστούμε και να το υποστηρίξουμε, αλλά και να το κρίνουμε από τη δουλειά του, όχι από το αν μας αρέσει, ή όχι το βιογραφικό του, η χώρα που κατάγεται και η προηγούμενη ομάδα του. 

Η επιλογή γίνεται με γνώμονα να δύναται να εξυπηρετήσει το πλάνο, το αγωνιστικό σχέδιο, όχι βάση τι θέλει ο Τσακίρης και ο κάθε ένας Τσακίρης. 

Αυτό πρέπει να το ‘χουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και φυσικά όταν σημειώνουμε να στηριχθεί, εννοώ όπως και επί Αλμέιδα, στη δύσκολη και στην αρχή αφού συνηθίζουμε σε τούτη τη χώρα να βγάζουμε συμπεράσματα προτού καν δούμε έστω μισό δείγμα γραφής του εκάστοτε προπονητή (και ποδοσφαιριστή) στο χορτάρι! Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει ουσιαστική στήριξη απ’ όλους μας και ειδικά τα ΜΜΕ, αντίστοιχη που είχε ο λατρεμένος μου Ματίας Αλμέιδα, αλλά και άλλοι τεχνικοί. Παράλληλα να μη προκύπτει στην πορεία θέμα σύγκρισης μιας και αν γίνει το σχέδιο όπως έχει καταρτιστεί και φτάσουμε σε πολλές αλλαγές 10 – 12 προσώπων στο ρόστερ (πότε θα προλάβουμε με ανησυχεί) είναι αντιληπτό θαρρώ και σε παιδάκι ότι θα χρειαστεί μπόλικη υπομονή και χρόνος για να προκύψει αποτέλεσμα.

Στη χώρα μας υπάρχει μια λαϊκή ρήση που αναφέρει, ένα έθιμο ίσως πιο σωστά, ότι στο τέλος …ξυρίζουν τον γαμπρό! 

Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει (και το εισπράττω) εκνευρισμός, προβληματισμός, ένα μήνα κοντά πλέον δίχως προπονητή, αλλά μη το ξεχνάμε αυτό… 

Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και αφού θα ‘χουμε δει ολοκληρωμένο το αγωνιστικό παζλ αρκεί μη προκύψει στην πορεία πρόβλημα από τη δεύτερη προκριματική φάση και μετά! 

Διότι μετά δεν θα υπάρχει καμία υπομονή, δύσκολο να προκύψει και στήριξη, από ‘κει που ‘χει σημασία και όχι στα ΜΜΕ: από τον κόσμο… Ο οποίος ήδη είναι λίγο στα… κάγκελα για το θέμα του κόουτς, έσκασε και το θέμα του Κυριακόπουλου που ΚΑΚΙΣΤΑ κάποιοι το παρουσίαζαν ολοκληρωμένο και τον παίκτη στα κιτρινόμαυρα (στο Gazzetta είχατε διαβάσει πως υπάρχει μεν κοινή επιθυμία αλλά καμία συμφωνία με την Μόντσα που είναι και το σημαντικό) και φυσικά αυτό ήταν ένα σενάριο που έβγαλαν -αρχικά εκτός ρεπορτάζ ΑΕΚ- από το κεφάλι τους κάποιοι και δυστυχώς, όπως πάντα κάνουν, βιάστηκαν πολλοί για να ακολουθήσουν δίχως ΚΑΝ να κάνουν τα στοιχειώδη βασικά του ρεπορτάζ: να πάρουν ένα τηλέφωνο, να στείλουν ένα μήνυμα, στον πρωταγωνιστή (σ.σ.: Κυριακόπουλο) και την ομάδα του (σ.σ.: Μόντσα).

Αν το έκαναν θα είχαν επιβεβαιώσει ότι όχι μόνο τελειωμένο δεν ήταν, αλλά και πολύ μακριά απ’ αυτό το ενδεχόμενο, συγκρίνοντας πάντα τι έδινε και τι απαιτούσε η ομάδα στην οποία διοίκηση ασκεί μια σούπερ παλιά καραβάνα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου: ο Γκαλιάνι! Ας ελπίσουμε ότι θα συνιστά μια διδακτική ιστορία προς και για όλους… Φυσικά και δεν άρεσε το νέο αυτό στον κόσμο τη στιγμή που η ΑΕΚ μένει στην αναζήτηση για αριστερό μπακ και κάποιοι πήγαν να απαξιώσουν (αλλά διαπίστωσαν ότι δεν πρέπει λόγω αξίας) και την περίπτωση που αποκάλυψε το Gazzetta: τον Αντώνη Παπαδόπουλο ο οποίος δύναται να αξιοποιηθεί είτε ως χαφ, είτε ως (κυρίως) στόπερ… 

Αυτά λίγο να τα ξεμπερδεύουμε στο κεφάλι μας καλό είναι, άσχετα με τον Παπαδόπουλο και αφορά όποιον παίκτη απασχολήσει, πάντα εφόσον προχωρήσει γιατί υπάρχει και το θέμα προπονητή που εκκρεμεί και δεν έχει κλείσει και ποτέ δεν ξέρει κανείς τις εισηγήσεις που θα κάνει, ποιους και τι θα δεχθεί σε επίπεδο προσθηκών, πωλήσεων και αποδεσμεύσεων!



"Αν τα βίντεο δεν έχουν φορτωθεί, κάντε ανανέωση της Σελίδας"




















ΠΗΓΗ: enwsi.grgazzetta

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια