AekPhotos.Gr

Ήταν 08-06-1963 με την ΑΕΚ απέναντι στην Προοδευτική


Ήταν 8-6-1963. Την 30η αγωνιστική, τελευταία του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ έπαιζε στο στάδιο “Γ.Καραϊσκάκης” με αντίπαλο την Προοδευτική. 

Η ένωση ήταν στη δεύτερη θέση με 74 βαθμούς και πρώτος ο Παναθηναϊκός με 76 (βαθ.συστ 3-2-1). Ο αγώνας της ΑΕΚ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ο μοναδικός αγώνας της αγωνιστικής που έγινε νωρίτερα, αφού την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο ο Εθνικός αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη πλευρά η Προοδευτική ήθελε πάση θυσία την ισοπαλία για να παραμείνει στην κατηγορία και να μη μπλέξει σε περιπέτειες και αγώνες κατάταξης. Σε ένα νευρικό παιχνίδι, η ομάδα της Προοδευτικής έπαιζε με 8 αμυντικούς, αντιαθλητικά και είχε ταμπουρωθεί πίσω, οι ποιοτικοί παίκτες του δικεφάλου δεν μπορούσαν να αποδώσουν.

Το πρώτο ημίχρονο κύλισε χωρίς ουσιαστικές φάσεις και με το 0-0 να πηγαίνουν οι ομάδες στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη ο Νεστορίδης πολύ γρήγορα, στο 49ο λεπτό, άνοιξε το σκορ, το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα αφού η Προοδευτική δεν αντιστάθηκε και η ΑΕΚ δεν πίεσε. Η ΑΕΚ με αυτή τη νίκη έφτασε τους 77 βαθμούς και περίμενε το Κυριακάτικο αποτέλεσμα του αγώνα Εθνικός-Παναθηναϊκός.

Με το βαθμολογικό σύστημα 3-2-1 οι πράσινοι ήθελαν έστω μια ισοπαλία για να στεφθούν πρωταθλητές, σε περίπτωση ήττας τους θα έφταναν την ΑΕΚ στους 77 βαθμούς και το πρωτάθλημα θα κρινόταν σε αγώνα μπαράζ. Ο Εθνικός τελευταίες αγωνιστικές ήταν πολύ φορμαρισμένος, όμως κανένας δεν του έδινε ελπίδες αφού ο Παναθηναϊκός δεν είχε απουσίες και φαινόταν σίγουρος νικητής.

Τελικά η ομάδα του Πειραιά έκανε δώρο στην ΑΕΚ, κέρδισε 4-2 με τα γκολ που πέτυχαν οι Αντωνάτος, Δεληγιάννης και δυο ο Χατζηϊωάννογλου, ο Παναθηναϊκός ισοφάριζε προσωρινά με Παναγιωτίδη, Ανδρέου. Το αποτέλεσμα αυτό είχε ως συνέπεια να μην βρεθεί ούτε ένας 13αρης στο ΠΡΟ-ΠΟ, αλλά και να χάσει τη ζωή του ένας 49χρονος οπαδός της ένωσης που έπαθε καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών στους δρόμους της Πάτρας.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ισοβάθμησαν στη κορυφή και το πρωτάθλημα κρίθηκε σε μπαράζ, που έγινε στη Φιλαδέλφεια 15 μέρες αργότερα, με το τελικό 3-3 να δίνει τον τίτλο στην ΑΕΚ, αφού είχε καλύτερο συντελεστή τερμάτων. 

Η Προοδευτική τελικά υποβιβάστηκε αφού έδωσε αγώνες κατάταξης, σε ένα μίνι πρωτάθλημα, με Άρη, Παναιγιάλειο και Καλαμαριά.

Η σύνθεση του Γiένε Τσάκναντι στον αγώνα με την Προοδευτική ήταν: Σεραφείδης, Κανελλόπουλος, Μαρδίτσης, Σοφιανίδης, Σκευοφύλαξ, Παπαποστόλου, Σπυρόπουλος, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Παπαϊωάννου, Τσαχουρίδης.




0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια