AekPhotos.Gr

Aντσελότι, ο μύθος: Πέμπτη κατάκτηση Champions League ως προπονητής!


Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για 15η φορά το Champions League επικρατώντας 2-0 της Ντόρτμουντ, με τον Κάρλο Αντσελότι, να γίνεται ο πλέον... πολυνίκης προπονητής αφού έφτασε τα πέντε τρόπαια!

Το σήκωσε ξανά και έγραψε ιστορία η Ρεάλ Μαδρίτης!

Οι «μερένχες» επικράτησαν 2-0 της Ντόρτμουντ στον τελικό του Γουέμπλεϊ χάρη σε γκολ των Καρβαχάλ και Βινίσιους πανηγυρίζοντας το 15ο Champions League στην ιστορία της και πλέον έχει τα... υπερδιπλάσια τρόπαια από τη δεύτερη Μίλαν που παραμένει στα επτά.

Ξεχωριστή ωστόσο αναφορά θα πρέπει να γίνει για τον σπουδαίο Κάρλο Αντσελότι! Ο Ιταλός προπονητής, είναι με διαφορά ο πολυνίκης του θεσμού ως προπονητής καθώς θα σηκώσει για πέμπτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο!

Θυμίζουμε ότι έχει κατακτήσει το Champions League δυο φορές με τη Μίλαν (2003 και 2007) ενώ οι υπόλοιπες είναι με τη Ρεάλ (2013, 2022, 2024).

Για την ιστορία οι επιλαχόντες της συγκεκριμένης λίστας, είναι οι Μπομπ Πέισλι, Ζινεντίν Ζιντάν και Πεπ Γουαρδιόλα με τρεις κατακτήσεις, ενώ από δυο έχουν οι Χοσέ Βιγιαλόνγκα, Λουίς Καρνίλια, Μπέλα Γκούτμαν, Ελένιο Ερέρα, Μιγκέλ Μουνιόθ, Νερέο Ρόκο, Στέφαν Κόβακς, Ντέτμαρ Κράμερ, Μπράιαν Κλαφ, Ερνστ Χάπελ, Αρίγκο Σάκι, Ότμαρ Χίτσφελντ, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, Άλεξ Φέργκιουσον, Ζοσέ Μουρίνιο και Γιούπ Χάινκες.








ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια