AekPhotos.Gr

Ο Πινέδα «παίζει» πολύ στο Μεξικό αλλά είναι κομβικός για την ΑΕΚ!


Ο Ορμπελίν Πινέδα αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στην μεταγραφική αγορά της πατρίδας του

Απ’ αυτά που ανέφεραν τα μεξικανικά ΜΜΕ και κυρίως απ’ όσα είπαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΕΚ, προκύπτει πως δεν υπάρχει απλώς ένα ενδιαφέρον για τον Ορμπελιν Πινέδα από ομάδες τις πατρίδας του.

Αυτό το “έχουμε πολλές προτάσεις για τον Πινέδα και τις έχουμε απορρίψει όλες” που λέει η ΑΕΚ, σημαίνει πως σίγουρα η Κρουζ Αζούλ αλλά πιθανότατα και η Αμέρικα με την Τσίβας, έχουν κτυπήσει ήδη την κιτρινόμαυρη πόρτα. Την οποία έχουν βρει κλειστή.

Είναι πολύ ξεκάθαρο και απ’ όσα έρχονται από το Μεξικό ως πληροφορίες, πως ο Πινέδα αποτελεί ένα από τα πιο “καυτά” ονόματα της φετινής μεταγραφικής αγοράς στην πατρίδα του. Άλλωστε φαίνεται πως το όνομά του, βρίσκεται στην λίστα όλων των κορυφαίων κλαμπ της χώρας. Βεβαίως κάτι αντίστοιχο υπήρξε και πέρυσι, όταν όμως ο Πινέδα προτίμησε ξεκάθαρα την Ευρώπη και την ΑΕΚ.

Οι Μεξικανοί ωστόσο δεν το έχουν βάλει κάτω και έχουν επιστρέψει δριμύτεροι στο κατόπι του χαφ της Ένωσης. Και μάλιστα όπως συνηθίζουν, με τσέπες γεμάτες για ξόδεμα. Τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Και το πιο πιθανό είναι, πως τα πρώτα “όχι” που έχουν εισπράξει από την ΑΕΚ, δεν θα τους εμποδίσουν να επανέλθουν.

Από την άλλη μεριά, όσο και αν οι Μεξικανοί θέλουν να αποκτήσουν τον Πινέδα, άλλο τόσο, ίσως και περισσότερο, θέλει η ΑΕΚ και ο Ματίας Αλμέιδα να τον κρατήσουν. Δεν υπάρχει για κανέναν το “δεν πωλείται”. Όμως για τον Πινέδα ισχύει πως είναι αυτός ο παίκτης του ρόστερ, που είναι δυσκολότερο από οποιονδήποτε άλλον να παραχωρηθεί. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του αγωνιστικού παζλ της ΑΕΚ. Ίσως το σημαντικότερο. Είναι επίσης ένας παίκτης με συμβόλαιο μέχρι το 2027 αλλά και πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον Αλμέιδα.

Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις, πάντα παίζει ρόλο η επιθυμία του ποδοσφαιριστή. Ο Πινέδα πέρυσι είχε αποφασίσει πως θέλει ΑΕΚ, όπως και το καλοκαίρι του 2022 και έτσι έπεσαν στο κενό όλες οι δυνατές προτάσεις που είχαν κάνει οι Μεξικανοί προς την Θέλτα. Με ανάλογη στάση και τώρα, καμία συζήτηση δεν πρόκειται να προχωρήσει. Παρόλα αυτά ομάδες όπως η Κρουζ Αζούλ, έχουν την δυνατότητα να δελεάσουν πολύ οικονομικά, μια ενδεχόμενη επιστροφή του Πινέδα στην πατρίδα του. Χωρίς αυτό, να σημαίνει απαραίτητα κάτι.








ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια