Ο Πινέδα δεν πρέπει να «χαθεί»


Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του για τις φωτιές που άναψαν με τον Ορμπελίν Πινέδα και τους χειρισμούς της ΑΕΚ

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε με τον Ορμπελίν Πινέδα χθες, δεν είναι νέα, δεν είναι έκπληξη. Τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται η επιθυμία, που εκφράζεται μέσω του μάνατζερ του, για πιθανή επιστροφή στο Μεξικό, με την Μοντερέι να του καταθέτει πρόταση κοντά στα 3 εκατ.ευρώ. Πολλά λεφτά, πολλά περισσότερα από την ΑΕΚ και πίσω στην πατρίδα του.

Αντιλαμβάνεστε ότι τα δεδομένα δεν είναι εύκολα και «βατά» για την ΑΕΚ. Εδώ χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί από τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ που έχουν αναλάβει το «τρέξιμο» της ΑΕΚ στο πρώτο διάστημα διοίκησης του Μάριου Ηλιόπουλου 100% πάνω τους. Προφανώς πρέπει να έχουν την εμπειρία, την γνώση και να κάνουν τις κατάλληλες επαφές για να μην «χαθεί» ο Πινέδα. Αν όχι είναι μεγάλο πρόβλημα.

Το βασικότερο κατ’ εμέ είναι να μην «χαθεί» ο Πινέδα. Είτε μείνει, είτε φύγει, να μην έχει «χαθεί». Αν μείνει να είναι 100% focus εδώ, στους στόχους της ΑΕΚ, δίπλα στον Αλμέιδα και όχι ξενερωμένος και να περιμένει την επόμενη πρόταση για να φύγει. Αν τελικά αποχωρήσει, να έχει φύγει με το κατάλληλο αντίτιμο που πρέπει να είναι υψηλό και πάντα στην τιμή που ορίζει το κλαμπ, ούτε η αγορά, ούτε κανείς άλλος. Διότι η ΑΕΚ για τον Πινέδα έκανε την μεγαλύτερη αγορά στην ιστορία της, διότι η ΑΕΚ του έδωσε ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στα αποδυτήρια της. Πήρε πολλά από τον Πινέδα (που έφερε μόνος του ο Αλμέιδα), έδωσε πολλά για να τον κρατήσει και να τον έχει ικανοποιημένο. Και αν έχουμε θέμα αποχώρησης πρέπει το τμήμα μεταγραφών-scouting (είναι αρκετό διάστημα πια) να έχει βρει ήδη τον επόμενο αντίστοιχης αξίας με την έγκριση Αλμέιδα. Εδώ υπάρχουν αμφιβολίες και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν για αυτό… Να είμαστε ειλικρινείς.


Αυτά που δεν μου αρέσουν πολύ είναι αυτές οι δημόσιες τοποθετήσεις με πομπώδεις αναφορές και αιχμηρές εκφράσεις. Ότι είναι να κάνεις, το κάνεις τετ α τετ με τον μάνατζερ («δουλειές» θέλει να κάνει ο καθένας τους) και το λύνεις μαζί του με κάθε τρόπο, εφόσον ο παίκτης έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Οι δημόσιες αναφορές τέτοιου ύφους έχουν «κόστος» στην αγορά (είμαστε στο 2024) και μην ξεχνάμε ότι τα συμφέροντα του κλαμπ είναι πάντα και πάνω από όλα. Και επουδενί δεν πρέπει ο Πινέδα να
«εισπράττει» από εκεί που είναι ότι η ομάδα που ανήκει, είναι απέναντι του. Ότι και αν σκέφτεται ο ίδιος, ότι και αν θέλει ο μάνατζερ του. Το γράφω και το ξαναγράφω εδώ να μην το ξεχάσουμε: Ο Πινέδα δεν πρέπει να «χαθεί».

ΥΓ: Η πρώτη εβδομάδα δουλειάς στην Ολλανδία, δεν θεωρώ ότι προσέφερε πολλά αγωνιστικά και σίγουρα είδα για πρώτη φορά πολλά. Αντ’ αυτού μπορεί να αποδειχθεί πολύ «κρίσιμη» αυτή η εβδομάδα για την ΑΕΚ και όσα θα γίνουν.








ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια