AekPhotos.Gr

Η Red Bull “δεν είναι στην ίδια ροή” όπως πέρυσι – Verstappen


Ο Max Verstappen παραδέχτηκε ότι η Red Bull “δεν είναι στην ίδια ροή” όπως την περασμένη σεζόν, παρά το γεγονός ότι επαίνεσε τις κλήσεις της ομάδας καθώς θριάμβευσε στο Καναδικό Grand Prix της Formula 1.

Ο Verstappen άρχιζε να πιέζει τον polesiter George Russell καθώς η πίστα στέγνωνε στα αρχικά στάδια, όταν μια άτυχη στιγμή του στη στροφή 1 βοήθησε τον Lando Norris να περάσει.

Ωστόσο, ένα λάθος από τον Russell στο φρενάρισμα στο τελευταίο chicane έδωσε τον Verstappen την δεύτερη θέση και στη συνέχεια ένα καλά συγχρονισμένο Safety Car έκοψε το πλεονέκτημα που είχε δημιουργήσει ο Norris.

Το λάθος της McLaren που δεν κάλεσε τον Norris σε εκείνη τη φάση επέτρεψε στον Verstappen να ανακτήσει το προβάδισμα και διατήρησε αυτή τη θέση μέχρι τη σημαία για να κερδίσει την 60ή του νίκη στην καριέρα του.

Ο Ολλανδός εξέφρασε ότι η επικράτηση ήταν ακόμη πιο «ικανοποιητική», καθώς ξεπέρασε τον στενό ανταγωνισμό και τις δύσκολες συνθήκες για να επιστρέψει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

«Είναι πολύ ικανοποιητικό», δήλωσε ο Verstappen. «Εννοώ ότι δεν είναι ποτέ εύκολος αγώνας. Είναι εύκολο να κάνεις λάθη, ειδικά στα ενδιάμεσα, όταν σχεδόν γίνονταν λεία. Ήταν πολύ εύκολο να βγεις εκτός επειδή η πίστα στέγνωνε στα περισσότερα σημεία, αλλά σε ορισμένες στροφές ήταν ακόμα λίγο πολύ υγρή για να πας σε slicks. Αυτό το έκανε πολύ, πολύ δύσκολο. Αλλά ναι, είναι πολύ διασκεδαστικό να οδηγείς τέτοιου είδους αγώνες πότε πότε. Δεν το θέλεις συνέχεια γιατί είναι πολύ αγχωτικό, αλλά διασκέδασα πολύ εκεί έξω σήμερα».

Ο Verstappen επαίνεσε τις στρατηγικές επιλογές που αποφάσισε το pit wall της Red Bull καθώς ο καιρός εξελισσόταν για να αποφευχθεί η επανάληψη της γκάφας που κόστισε τη νίκη της McLaren.

«Είσαι πολύ συγκεντρωμένος, αλλά προσπαθείς να παραμείνεις όσο πιο ήρεμος μπορείς, καθώς και η επικοινωνία με το pit wall και εκείνοι με σένα για να ρωτήσουν ποιες είναι οι συνθήκες», είπε.

«Και σίγουρα πιστεύω ότι ως ομάδα, ξέρετε, κάναμε τις σωστές κλήσεις. Και ναι, αυτό, φυσικά, είναι επίσης πολύ σημαντικό».

Ωστόσο, ο Verstappen επανέλαβε ότι το ηλεκτρικό του πρόβλημα στα δοκιμαστικά δείχνει ότι η αυστριακή ομάδα δεν λειτουργεί στο ίδιο αδιαπέραστο επίπεδο που διαχειρίστηκε τον περασμένο χρόνο.

«Εννοώ, νομίζω ότι είμαστε όλοι πολύ συγκεντρωμένοι», σχολίασε ο τρεις φορές πρωταθλητής. «Ακόμα κάνουμε πολλά πράγματα σωστά. Αλλά για οποιονδήποτε λόγο, δεν είμαστε στην ίδια ροή όπως πέρυσι, όπου όλα φαινόταν να πηγαίνουν πολύ καλά για εμάς. Στα περισσότερα μέρη, δεν υπάρχουν προβλήματα αξιοπιστίας. Και δεν ξέρω, για οποιονδήποτε λόγο, είναι όλα λίγο πιο δύσκολα φέτος. 

Μερικά πράγματα είναι επίσης λίγο δύσκολο να εξηγηθούν. Μερικές φορές μοιάζει σχεδόν σαν να είσαι λίγο σε μια ιδιαίτερη κατάσταση και ίσως χρειάζεται λίγος χρόνος για να βγεις από αυτή. Αλλά ναι, το έχουμε σίγουρα υπό έλεγχο. Φυσικά, υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορείς να κάνεις καλύτερα. Αλλά ναι, θα βγούμε από αυτήν την εβδομάδα και θα αναλύσουμε τα πάντα ξανά και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε».







ΠΗΓΗ: f1fan.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια