AekPhotos.Gr

Απογοητευμένος με τη 2η θέση ο Lando Norris


Ο Lando Norris λυπάται που δεν πίεσε νωρίτερα στο δεύτερο μέρος για να ενισχύσει τις πιθανότητές του να περάσει τον Max Verstappen από τα pit stop στο Καναδικό Grand Prix της Formula 1.

Μετά από ένα συντηρητικό ξεκίνημα, ο Norris εξαπέλυσε έναν εντυπωσιακό ρυθμό στα ενδιάμεσα για να κυνηγήσει τον Max Verstappen και τον George Russell να περάσει και τους δύο σε διαδοχικούς γύρους.

Ο Βρετανός κατάφερε να ανοίξει ένα πλεονέκτημα σχεδόν οκτώ δευτερολέπτων όταν η McLaren πέρασε έναν γύρο αργότερα υπό το Safety Car και έπεσε πίσω στην τρίτη θέση.

Ωστόσο, ο Norris παραλίγο να ανακτήσει αυτές τις δύο χαμένες θέσεις όταν η McLaren παρέτεινε τη μετάβασή του στα slicks και δημιούργησε το απαραίτητο κενό για να βγει στην πρώτη θέση. Ο Norris εκτέθηκε σε μια βρεγμένη έξοδο από το pit, και ο Verstappen πέρασε με άνεση, οδηγώντας το αφεντικό της Red Bull, Christian Horner, να ισχυριστεί ότι η McLaren θα μπορούσε να είχε κερδίσει αν είχε κάνει στάση νωρίτερα.

Αλλά ο Norris αμφισβήτησε αυτόν τον ισχυρισμό καθώς τόνισε ότι ο χρόνος που απαιτείται για να δημιουργηθεί επαρκής θερμότητα στα slicks σήμαινε ότι ο Verstappen εγγυημένα θα τον είχε περάσει.

«Εννοώ, χρειάζεται ένας γύρος, δύο γύροι για να ζεσταθούν τα ελαστικά», εκτίμησε ο Norris. «Λοιπόν, ναι, τον έκοψα και τον George, αλλά χρειάζεσαι έναν ή δύο γύρους για να ζεστάνεις τα ελαστικά. Έτσι, θα έχεις πάντα έναν τύπο overcut σε αυτή την κατάσταση, επειδή τα κρύα slicks δεν θα είναι τόσο καλά όσο τα ενδιάμεσα στο τέλος τους. Έτσι αυτό δεν με έκανε να κέρδισω ή να χάσω τίποτα, τα slicks γλύστρισαν στο βρεγμένο οδόστρωμα. Οπότε δεν έχασα ούτε κέρδισα τίποτα».

Ωστόσο, ο Norris παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει το περιθώριο που απαιτείται για να φέρει τα ελαστικά του σε θερμοκρασία και να διατηρήσει το προβάδισμα αν ήταν πιο κοντά νωρίτερα.

«Αλλά ήμασταν πολύ πίσω από τον Max στην πρώτη θέση», παραδέχτηκε. «Μάλλον πίεσα πολύ αργά με αυτό το ενδιάμεσο ελαστικό στο μεσαίο κομμάτι. Αυτός είναι ο λόγος που μείναμε εκτός γιατί ήμουν τόσο γρήγορος στο τέλος αυτού του stint, αλλά μάλλον δεν πίεσα αρκετά νωρίς.

«Πιθανότατα θα μπορούσα να είχα ξεπεράσει τον George βασικά έναν ή δύο γύρους πριν σταματήσω στο πιτ και να κλείσω τη διαφορά από τον Max για να δώσω στον εαυτό μου μια καλύτερη ευκαιρία να τον κάνω undercut ή overcut. Και δεν το κάναμε αυτό. Οπότε αυτό είναι κάτι εκ των υστέρων και κάτι που δεν θα άλλαζα. Νομίζω ότι κάναμε τη σωστή κλήση εκεί, αλλά αυτό ήταν όλο.

Ο Norris κατέκτησε το έκτο του βάθρο σε εννέα αγώνες αυτή τη σεζόν, αλλά δήλωσε ότι η McLaren δεν μπορεί πλέον να είναι ικανοποιημένη με το να είναι δεύτερη τώρα που κέρδισε έναν αγώνα.

«Έπρεπε να είχαμε κερδίσει σήμερα», επέμεινε. «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα επίπεδο τώρα που δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τη δεύτερη, καθώς ο στόχος είναι να κερδίσουμε. Και δεν το κάναμε αυτό. «Τόσο απογοητευτικό, αλλά ένας σκληρός αγώνας και το να καταλήξεις στη δεύτερη θέση όταν θα μπορούσες πάντα να μην τερματίσει καν, και θα μπορούσε να είναι χειρότερα, οπότε είναι ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα».






ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια