AekPhotos.Gr

Αποκλειστικό enwsi.gr: Αλλάζουν όλα στην ασφάλεια του κλειστού των Λιοσίων για να μπει τέλος στις τιμωρίες της ΑΕΚ Betsson


Η ΑΕΚ θέλει να βάλει τέλος στις τιμωρίες έδρας

Ένα σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ Betsson, είναι οι συνεχόμενες τιμωρίες έδρας που δέχεται η ομάδα για διάφορους λόγους. Η Ένωση, φέτος ήταν τιμωρημένη από το BCL με το 20% της χωρητικότητας να επιτρέπεται και μάλιστα μόνο σε κατόχους διαρκείας, ενώ στο πρωτάθλημα, έπαιξε άλλα τρία ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, που στην ΑΕΚ έχουν δεχτεί πολλά παράπονα από τους κατόχους διαρκείας και κάτι που έχουν λάβει πολύ σοβαρά υπόψη για την επόμενη χρονιά. Δεν είναι μόνο τα πρόστιμα, τα κεκλεισμένων που προκαλούν και άλλα διαφυγόντα κέρδη, με διαφημίσεις, χορηγούς, αλλά και τον προβληματισμό όσων θέλουν να αγοράσουν μια κάρτα διαρκείας. Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν πολύ αυστηρός στην συνέντευξη τύπου, όταν αναφέρθηκε σε αυτό το ζήτημα και έχει στόχο να μην ξαναγίνει το οτιδήποτε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων που θα ζημιώσει είτε την ομάδα, είτε τους κατόχους διαρκείας.

Τι έχει κάνει η ΑΕΚ

Όπως όλοι γνωρίζουν, με το νέο ΦΕΚ της κυβέρνησης, όλες οι ομάδες για να μπορούν να παίζουν με κόσμο στα γήπεδα τους, θα πρέπει να εναρμονιστούν με τους κανόνες που υπάρχουν. Αυτές περιλαμβάνουν κάμερες στο γήπεδο και τουρνικέ στις εισόδους μαζί με έλεγχο εισιτηρίων. Η ΑΕΚ, φρόντισε εδώ και κάποιο καιρό να είναι απόλυτα έτοιμη, εγκαθιστώντας 68 κάμερες (30 εκτός και 38 εντός γηπέδου) ώστε να μην υπάρχει γωνία μέσα στο γήπεδο που να μην ελέγχεται. Πλέον θα ξέρει ο οποιοσδήποτε, ότι καταγράφεται και η εικόνα του σε περίπτωση επεισοδίων θα πηγαίνει κατευθείαν στην αστυνομία.


Μάλιστα, αφού η ΑΕΚ έπαιξε τα τελευταία παιχνίδια της κεκλεισμένων, η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε το καινούργιο σύστημα εποπτείας του γηπέδου ήταν στο Φάιναλ-4 της Elite League που έγινε στα Λιόσια. Όπως θα θυμάστε, μετά το τέλος του αγώνα Πανιωνίου-Ηρακλή, υπήρξαν σοβαρά επεισόδια, τα οποία όλα καταγράφηκαν από τις κάμερες του γηπέδου και ήταν στην ευχέρεια της αστυνομίας να τα χρησιμοποιήσουν.

Το δεύτερο κομμάτι είναι ο τρόπος εισόδου από τις θύρες. Η ΑΕΚ θα βάλει τουρνικέ σε όλες τις εισόδους, όπου θα γίνεται έλεγχος του εισιτηρίου και μόνο έτσι θα μπαίνει κάποιος στο γήπεδο. Είχε παρατηρηθεί πολλές φορές πέρσι και είχαν γίνει καταγγελίες από οπαδούς, ότι σε κάποιες θύρες δεν υπήρχε καν έλεγχος, ενώ υπήρχαν και ομάδες ατόμων που έκαναν «ντου» για να μπουν δωρεάν στο γήπεδο προκαλώντας πολλές φορές και ζημιές. Σε όλα αυτά φυσικά θα πρέπει να υπάρχει και η συνεργασία με την αστυνομία που θα πρέπει να επιβλέπει την κατάσταση κάνοντας σωστά την δουλειά της.

Με αυτούς τους τρόπους ευελπιστούν στην ΑΕΚ, ότι θα εξαφανίσουν τις παραβατικές συμπεριφορές που τόσο έχουν στοιχίσει στην ομάδα αυτά τα χρόνια, αφού τα πάντα θα καταγράφονται και οι υπεύθυνοι θα αναγνωρίζονται άμεσα.






ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια