AekPhotos.Gr

Ο Αλμέιδα έχει πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις από τα φιλικά προετοιμασίας


Τέσσερα φιλικά θα επιδιώξει φέτος η ΑΕΚ στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αλλά ο Αλμέιδα θέλει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις

Η ΑΕΚ σε περίπου τρεις εβδομάδες, θα ξεκινήσει καλοκαιρινή προετοιμασία για τρίτη συνεχόμενη φορά με τον Ματίας Αλμέιδα. Κάτι που είχε να συμβεί από την πρώτη θητεία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην θέση του προπονητή της. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει για τρίτη συνεχόμενη φορά στην Ολλανδία. Αλλά για πρώτη φορά σχεδόν μοιρασμένο ανάμεσα στο Άλκμααρ και το Μπουργκ Χάαμσταντ.

Ο σχεδιασμός που έχει γίνει, είναι για τέσσερα φιλικά παιχνίδια, στο διάστημα που η ΑΕΚ θα παραμείνει επί ολλανδικού εδάφους. Ένας πολύ κανονικός αριθμός αγωνιστικών τεστ, με δεδομένο πως η Ένωση θα μείνει και θα δουλέψει συνολικά 18 ημέρες στην Ολλανδία. Από τις 23 Ιουνίου μέχρι και τις 11 Ιουλίου. Ήδη έχει γίνει μια προεργασία ως προς τις ημερομηνίες και τους αντιπάλους των φιλικών.

Όμως ο Αλμέιδα ήδη από την πρώτη του προετοιμασία με την ΑΕΚ, είχε δείξει πως δίνει πολύ μεγάλο βάρος ακόμα και στο πλαίσιο διεξαγωγής των φιλικών. Όχι μόνο στους αντιπάλους. Δεδομένα ο Αργεντινός τεχνικός θέλει δυνατά ματς και όχι παιχνίδια απέναντι σε… μπυραρίες. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι το καλοκαίρι η ΑΕΚ έπαιξε απέναντι στην πρωταθλήτρια Βελγίου (την οποία βρήκε απέναντι της και στα Play Offs του Champions League) Αντβέρπ αλλά και την πρωταθλήτρια Ουκρανίας Σαχτάρ.

Πιθανότατα και φέτος οι αντίπαλοι που θα επιλέξει η ΑΕΚ για τα φιλικά θα είναι δυνατοί. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που ζητά ο Αλμέιδα από τα φιλικά. Ο Αργεντινός τεχνικός ήδη από τις προηγούμενες προετοιμασίες, επιδιώκει να κάνει φιλικά που η διάρκεια τους μοιράζεται πολύ διαφορετικά σε σχέση μ’ ένα κανονικό παιχνίδι. Πέρυσι για παράδειγμα, όπως και πρόπερυσι, είχε κάνει φιλικά η ΑΕΚ, που είχαν διάρκεια τρία ημίχρονα των 30 λεπτών. Ενώ έδωσε και ματς που είχε τρία ημίχρονα των 40.

Προφανώς όλο αυτό έχει συγκεκριμένη στόχευση. Εξ ου και το ζητά ο Αλμέιδα αν όχι σ’ όλα, τουλάχιστον στα περισσότερα από τα φιλικά που δίνει η ομάδα, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Και το γεγονός πως η ΑΕΚ επιδιώκει αυτές τις ιδιαιτερότητες ως προς την διάρκεια των φιλικών, φυσικά καθιστά και λίγο πιο περίπλοκες τις συζητήσεις με τους πιθανούς αντιπάλους.







ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια