AekPhotos.Gr

Δέκα… Αραούχο στιγμές στην ΑΕΚ


Ο Σέρχιο Αραούχο αποχωρεί από την ΑΕΚ και το sport-fm.gr καταγράφει τις δέκα κορυφαίες του στιγμές με τα κιτρινόμαυρα.

Τέσσερις διαφορετικές θητείες. Δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, 179 συμμετοχές, 48 γκολ, 25 ασίστ… Κι όμως, ο Σέρχιο Αραούχο ήταν για την ΑΕΚ κάτι πολύ περισσότερο από αριθμούς ή τίτλους. Ήταν η ψυχή και η συνείδηση της ομάδας. Πιθανότατα όχι ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της, αλλά σίγουρα αυτός με τον οποίο ταυτίστηκε ο ψυχισμός των φίλων της ομάδας περισσότερο από κάθε άλλον στη μετα-Ντέμη Νικολαΐδη εποχή.
Ο Αργεντινός, που δεν άντεχε να βρίσκεται πολύ ακόμη μακριά από την κόρη του, αποχωρεί από την «Ένωση» αφήνοντας βαριά κληρονομιά, αφού συνδύασε την παρουσία του με τη μεγάλη επιστροφή της ομάδας στην κορυφογραμμή και ταυτόχρονα κέρδισε τη λατρεία των οπαδών της ΑΕΚ αλλά ταυτόχρονα τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων των Ελλήνων φιλάθλων.


Το sport-fm.gr παρουσιάζει τις δέκα πιο χαρακτηριστικές στιγμές από την παρουσία του Αραούχο στην ΑΕΚ:

Οι… συστάσεις με ΠΑΟΚ

Λένε πως δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση. Κι ο Αραούχο στις 12 Μαρτίου του 2017 συστήθηκε στο κοινό της ΑΕΚ με δύο γκολ στο 3-0 επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Το πρώτο στα 48’’ και το δεύτερο στο 85’ με ένα απίθανο πλασέ εκτός περιοχής.


Εισιτήριο για Champions League με δική του υπογραφή

Στις 31 Μαΐου του 2017 η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη την τελευταία αγωνιστική και ήθελε νίκη για να τερματίσει πρώτη στα playoffs και να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά στο 81’ ο Αραούχο με… στριφογυριστή κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.


Αποτελείωσε τον Ολυμπιακό με απίθανο βολέ

Στις 7 Φεβρουαρίου του 2018 ο Αραούχο καθάρισε την πρόκριση στον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό με ένα τρομερό βολέ εκτός περιοχής, αφού έστρωσε την μπάλα στον εαυτό του με το στήθος αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο.


Πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια με γκολάρα… deja vu

Δεν ήταν ψέμα… Την Πρωταπριλιά του 2018 η ΑΕΚ ουσιαστικά εξασφάλιζε το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια με νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο Αραούχο άνοιξε το δρόμο για τη νίκη με φοβερό σουτ στο 30’ (με πανομοιότυπο τρόπο με το γκολ στο Κύπελλο απέναντι στον Ολυμπιακό) και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 68’.


Πλασέ «ζωγραφιά» με Παναθηναϊκό

Ένα από τα ομορφότερα γκολ του «Τσίνο» με την ΑΕΚ σημειώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 2020. Σε μια περίοδο που η «Ένωση» έψαχνε με το… κιάλι τις νίκες στα ντέρμπι, ο Αργεντινός με ένα καταπληκτικό πλασέ λίγο έξω από την περιοχή έκρινε το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 1-0.


Συγκίνησε όλη την Ελλάδα η κίνηση για τον Άλκη

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2022 ο Αραούχο πέτυχε ίσως το ομορφότερο γκολ της καριέρας του ισοφαρίζοντας (προσωρινά) τον Άρη στο «Βικελίδης» με ανάποδο ψαλίδι στο 85’. Όμως η κίνησή του να αφιερώσει με χαρακτηριστική χειρονομία το γκολ στον Άλκη Καμπανό, τον φίλο του Άρη που δολοφονήθηκε λίγες μέρες πριν, επισκίασε και το θεαματικό του τέρμα. Ο «Τσίνο» σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και χειροκροτήθηκε από το κοινό του Άρη. Μάλιστα, ανέπτυξε και μια ιδιαίτερη σχέση με τους γονείς του αδικοχαμένου νέου.


Μια γκολάρα, μισό πρωτάθλημα

Σε μια σεζόν που καθιερώθηκε σε έναν διαφορετικό ρόλο, παίζοντας περισσότερο εκτός περιοχής και δαπανώντας δυνάμεις για να πιέζει ασφυκτικά, ο Αραούχο έμελε να πετύχει ένα γκολ που αποδείχτηκε «χρυσό» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2023. Στις 2 Απριλίου η ΑΕΚ πήγε στην Τούμπα χωρίς περιθώρια για απώλειες και κατάφερε να φύγει με μια πολύτιμη νίκη. Στο 80’ από μια καταπληκτική μπαλιά του Μάνταλου στην πλάτη της άμυνας, ο Αργεντινός στόπαρε με το στήθος και με φοβερό εναέριο γυριστό σημείωσε το γκολ της νίκης.


Νταμπλούχος με πατερίτσες

Ένας σοβαρός τραυματισμός, που έμελλε να επηρεάσει και όλη τη φετινή του παρουσία, δεν επέτρεψε στον Αραούχο να συνεχίσει να βοηθά την ΑΕΚ στα playoffs του 2023 ως το τέλος. Όμως δεν θα μπορούσε να λείπει από τη φιέστα, όπου έδωσε το «παρών» με πατερίτσες γνωρίζοντας την αποθέωση και σήκωσε την κούπα με τον καλό του φίλο, Πέτρο Μάνταλο.


Για τον Μιχάλη

Δεκαπενταύγουστος του 2023... Το όνειρο του Champions League γίνεται εφιάλτης, αφού η Ντινάμο Ζάγκρεμπ προηγείται με 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια ανατρέποντας το 1-2 του πρώτου αγώνα. Ο Αραούχο, ωστόσο, με βολέ στο 92' λυτρώνει την ΑΕΚ και το πανηγυρίζει αφιερώνοντας το γκολ στον Μιχάλη Κατσούρη, που λίγες μέρες πριν δολοφονήθηκε πέριξ του γηπέδου σε επεισόδια μετά την εισβολή Κροατών χούλιγκαν στην πόλη. Το γκολ του Βίντα λίγα λεπτά μετά θα ολοκληρώσει το θαύμα για την «Ένωση».


Η τελευταία μεγάλη παράσταση

Στις 24 Απριλίου ο Αραχούχο δεν έκανε την τελευταία εμφάνιση, αλλά έδωσε την τελευταία του μεγάλη παράσταση με τη φανέλα της ΑΕΚ. Όχι, δεν σκόραρε, ούτε έδωσε κάποια ασίστ. Όμως το 3-0 επί του Παναθηναϊκού έφερε τη δική του σφραγίδα... Η παρουσία του στην ενδεκάδα από τον Ματίας Αλμέιδα έδωσε το σύνθημα σε όλη την ομάδα για φουλ πίεση και ο «Τσίνο» παρέσυρε όλη την ομάδα στην ίσως καλύτερη εμφάνιση της σεζόν εντός των τειχών. Το standing ovation όταν αντικαταστάθηκε και η κίνηση αποχαιρετισμού ήταν-τελικά-αυτό που φαινόταν. Ένα πρώτο «αντίο» από τον Αργεντινό.










ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια