AekPhotos.Gr

Το πρωτάθλημα στα χέρια της ΑΕΚ με δύο νίκες - Τα ματς που απομένουν, όλα τα σενάρια


Όλα εξαρτώνται από την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα, το οποίο είναι τώρα στα χέρια της ΑΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο πρέπει να κάνει 2 στα 2 στα επόμενα ματς που απομένουν δηλαδή πρέπει να νικήσει τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Τετάρτη (15/5 20:00) αλλά να νικήσει και την Λαμία την τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ του πρωταθλήματος στην «Αγία Σοφία – OPAP Arena» την Κυριακή (19/5 20:00).

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται νίκες στα δύο ματς που απομένουν με Παναθηναϊκό στην Τούμπα και Άρη στο Βικελίδης. Θα ανέβει στους 80 βαθμούς και θα περιμένει ένα οποιοδήπτε στραβοπάτημα της ΑΕΚ ή με Ολυμπιακό ή με Λαμία.

Αν ο ΠΑΟΚ κάνει μία νίκη και μια ισοπαλία στα δύο ματς που του μένουν, τότε θα φτάσει 78 βαθμούς και θα χρειάζεται από την ΑΕΚ να πάρει κάτω από τρεις βαθμούς στα δύο δικά της παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να έχει ελάχιστες ελπίδες μετά την καταστροφική ήττα από τον Άρη.

Όπως και ο ΠΑΟΚ, η ομάδα του Τερίμ χρειάζεται υποχρεωτικά δύο νίκες στα παιχνίδια που απομένουν με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και εντός έδρας με τον Ολυμπιακό για να φτάσει τους 77 βαθμούς.

Οι έξι βαθμοί βέβαια δεν αρκούν, καθώς ο Παναθηναϊκός θα θέλει ταυτόχρονα η ΑΕΚ να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό στα δύο ματς με Ολυμπιακό και Λαμία, αλλά και ο ΠΑΟΚ να μη νικήσει τον Άρη την τελευταία αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός για να πάρει το πρωτάθλημα το οποίο φαντάζει απίθανο, θέλει δύο νίκες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό για να πάει στους 76 βαθμούς, η ΑΕΚ να χάσει από τη Λαμία, ισοπαλία στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και νίκη του Άρη την τελευταία αγωνιστική.

Τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στα playoffs
Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα playoffs, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες στη Stoiximan Super League (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά, δηλαδή στα τέσσερα ματς που τέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες στο πρωτάθλημα).

Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων συλλόγων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά).
Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.






ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια