AekPhotos.Gr

Την Κυριακή θα μιλήσει η Φιλαδέλφεια για την ΑΕΚ και την Σπυριδούλα


Ο Κώστας Τσίλης γράφει για όσα θα γίνουν την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια και για τους λόγους που πρόκειται να γίνουν

Η προσεχής Δευτέρα είναι μια σημαντική μέρα. Είναι η πρώτη μέρα, της επόμενης σεζόν. Από την Δευτέρα θα τα βάλει όλα κάτω και ο Αλμέιδα και οι άνθρωποι της ΑΕΚ αλλά και όλοι μας, για να προχωρήσουμε μπροστά. Πριν από την Δευτέρα όμως, υπάρχει και η Κυριακή. Και μπορεί κάποιοι να το έχουν διαφορετικά στο μυαλό τους και δικαίωμα τους, αλλά για μένα αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη μέρα, εκτός από την Κυριακή. Νομίζω πως ισχύει το ίδιο και για πολύ κόσμο ακόμα.

Από την Τετάρτη το βράδυ έχω ακούσει πολλά και διάφορα. Η αγάπη του καθενός για την ομάδα είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση και περνάει μέσα από πολλά και διαφορετικά πράγματα. Όχι απλώς δεν το κρίνω, αλλά το κατανοώ και απόλυτα. Καταλαβαίνω δηλαδή εκείνους που μετά την ήττα στο Φάληρο ήταν τόσο πικραμένοι και απελπισμένοι, που ήθελαν να πάρουν σβάρνα και να διαλύσουν τα πάντα. Δεν είμαι εκεί, αλλά το καταλαβαίνω.

Όταν ξεθυμαίνουν τα νεύρα, είμαι ανάμεσα σ’ αυτούς που αν έμπαιναν στην διαδικασία να το κάνουν, θα έγραφαν στον Αλμέιδα ακριβώς τα λόγια που του έγραψε στο μήνυμα ο Μελισσανίδης. Την ΑΕΚ την αγαπάμε περισσότερο στις ήττες. Είναι νομίζω πολύ επιφανειακό και αφελές, αυτό να το μεταφράζουν ως αγάπη στις ήττες και να πηγαίνουν άλλου την κουβέντα. Και κυρίως άδικο για τον τρόπο που ο καθένας αγαπάει την ομάδα του. Διότι για μένα και αυτό είναι πολύ προσωπικό και δεν το λανσάρω ως το σωστό, η αγάπη για την ΑΕΚ δεν ήταν ποτέ συνάρτηση των επιτυχιών και των τίτλων. Ήταν κάτι άλλο που δύσκολα μπαίνει σε λέξεις. Το νταμπλ το πανηγύρισα με λυγμούς. Αλλά ήταν το ξέσπασμα και όχι το πλαίσιο της αγάπης για την ομάδα. Τώρα όμως δεν είναι καν αυτό το θέμα.

Μόνο η Κυριακή

Το θέμα είναι η Κυριακή. Νομίζω για μια πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου της ΑΕΚ, το θέμα είναι μόνο η Κυριακή. Η Φιλαδέλφεια θα είναι ξανά κατάμεστη. Δεν ξέρω αν το sold out στα εισιτήρια έγινε πριν ή μετά την ήττα στο Φάληρο. Ξέρω σίγουρα, πως όποιος (για δικούς του λόγους που είναι απολύτως σεβαστοί) αισθάνθηκε πως δεν υπάρχει πλέον λόγος μετά το αποτέλεσμα στο Φάληρο να βρίσκεται την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπορούσε εύκολα να βρει να δώσει το εισιτήριο του. Διότι σίγουρα ξέρω πολλούς που θα ήθελαν πολύ να βρεθούν την Κυριακή στη Φιλαδέλφεια και δεν βρήκαν εισιτήριο. Ξέρουν και πολλούς που θα ήθελαν να βρίσκονται την Κυριακή στη Φιλαδέλφεια, αλλά δεν τους παίρνει οικονομικά. Άλλη συζήτηση.

Όλοι όσοι θα γεμίσουν το γήπεδο στο ματς με την Λαμία, θα βρίσκονται πολύ συνειδητά στην θέση τους. Όχι επειδή είχαν πάρει το εισιτήριο όσο πίστευαν πως σίγουρα θα έχει φιέστα πρωταθλήματος και τώρα δεν έχουν τι να το κάνουν. Θα πάνε στο γήπεδο, θα την γεμίσουν την Φιλαδέλφεια, επειδή θέλουν να ξαναζήσουν όλο αυτό που ζουν από τον Σεπτέμβρη του 2022. Διότι θέλουν να φωνάξουν για την ΑΕΚ, θέλουν να μιλήσουν για την ΑΕΚ. Γι αυτή την ΑΕΚ που έχει προπονητή τον Ματίας Αλμέιδα. Για την ΑΕΚ όπως την θέλουν.

Θα πάνε και στο γήπεδο, έχοντας ακόμα και την πίστη πως μπορεί να έρθει το πρωτάθλημα. Όπως έκοψε ο Άρης στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου δυο βαθμούς από την ΑΕΚ, που τώρα αν τους είχε θα συζητούσαμε μόνο για την φιέστα της Κυριακής, έτσι μπορεί να κόψει και από τον ΠΑΟΚ. Και για να είμαστε καθαροί, φυσικά και αν ο ΠΑΟΚ έχοντας κερδίσει στην σειρά την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την Κυριακή τον Άρη στο Χαριλάου θα είναι μεγάλη μαγκιά και δικαίως θα πάρει το πρωτάθλημα. Το ίδιο μαγκιά της ΑΕΚ θα είναι και δικαίως θα πάρει το πρωτάθλημα, αν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει την Κυριακή, διότι θα τερματίσει με περισσότερους βαθμούς απ’ όλους και έχοντας πάρει και όλες τις ισοβαθμίες μ’ όλους.

Δεν έχει νόημα αυτή την στιγμή κουβέντα περί… πιθανοτήτων. Σίγουρα πάντως, η ΑΕΚ μπορεί να είναι την Κυριακή το βράδυ πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Και ο κόσμος που θα έχει γεμίσει την Φιλαδέλφεια και που θα βρίσκεται ίσως ακόμα και έξω από το γήπεδο, θα το πανηγυρίσει με την ψυχή του. Αν πάλι, δεν έρθει ο τίτλος, ο κόσμος θα δείξει σ’ αυτή την ΑΕΚ του Αλμέιδα, πως είναι δίπλα της και την στηρίζει για να συνεχίσει να προχωρά σ’ έναν δρόμο που πάντα θα διεκδικεί το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Και προφανώς προσδοκώντας, ίσως και απαιτώντας, να κάνει σωστά όσα πρέπει, για να το κερδίζει κιόλας.

Η Φιλαδέλφεια την Κυριακή θα είναι γεμάτη. Πριν ξεκινήσει το ματς, εκεί στην ΑΕΚοφωλιά της Δεκελείας ανάμεσα στην Γκαζόζα και τον Σκαντζόχοιρο. Εκεί θα μπορείτε να βρείτε προσκλήσεις για το… σούπερ σόου του Γιάννη Μολέ στο Lou στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 25 του μηνός. Είναι για να ανοίξει η ψυχή σας και να γελάσετε με την καρδιά σας, αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα είναι για την Σπυριδούλα. Ένα πλάσμα 14 ετών, η μεγαλύτερη μαχήτρια του κόσμου όλου, που δεν έχει ανάγκη κανέναν σ’ αυτή την μάχη, αλλά και όλους μας μαζί. Χρειάζεται ένα ηλεκτρονοκίνητο αμαξίδιο. Και μέσω της παράστασης του Γιάννη, μπορούμε να της το χαρίσουμε. Είναι 5 ευρώ η πρόσκληση. Όπως λέει ο Γιαννάρας, μην πιείτε 22 μπύρες την Κυριακή, πιείτε 21 που θα πάει γούρι και δώστε και μια βοήθεια στην Σπυριδούλα. Γιατί την Κυριακή η Φιλαδέλφεια μιλάει για την ΑΕΚ, αλλά μιλάει και για την Σπυριδούλα.







ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια