AekPhotos.Gr

Super League: Μεγάλα ντέρμπι (20:00) Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός


Ματσάρες σε Καραϊσκάκη και Τούμπα, η ΑΕΚ παίζει κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό

Μια στροφή πριν το τέλος του πρωταθλήματος, το μενού της 9ης αγωνιστικής των πλέι-οφ της Super League έχει δύο μεγάλα ματς από τα οποία μπορεί να βγει μέχρι και πρωταθλητής!

Στις 20:00 το βράδυ ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΚ στο Φάληρο και την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα για την επόμενη ευρωπαϊκή τους σεζόν, όμως είναι η μοναδική από τις τέσσερις ομάδες που δεν έχει πλέον πιθανότητες τίτλου, οι «πράσινοι» με τη σειρά τους έχουν μονάχα κάποιες μαθηματικές αλλά όχι ρεαλιστικές, ωστόσο η ΑΕΚ με την ΠΑΟΚ είναι που καίγονται για αποτελέσματα.

Με τη βαθμολογία να λέει ΑΕΚ 75, ΠΑΟΚ 74, Παναθηναϊκός 71 και Ολυμπιακός 70 τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά: εάν η Ένωση νικήσει τους Πειραιώτες και το «τριφύλλι» τον «Δικέφαλο του Βορρά», τότε η ΑΕΚ είναι από απόψε πρωταθλήτρια Ελλάδος!

Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχουν και άλλα σενάρια:

Η ΑΕΚ κατακτά το πρωτάθλημα αν κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια με Ολυμπιακό (εκτός) και Λαμία (εντός) ό,τι κι αν γίνει στα υπόλοιπα ματς.

Ο ΠΑΟΚ αντίστοιχα για να κατακτήσει τον τίτλο, πρέπει να νικήσει Παναθηναϊκό (εντός) και Άρη (εκτός) και να έχει μία απώλεια η ΑΕΚ, ενώ η ομάδα του Λουτσέσκου είναι αυτή που υστερεί στην ισοβαθμία.

Πιθανότητες έχει και ο Παναθηναϊκός, όμως είναι απλώς μαθηματικές: χρειάζεται να νικήσει ΠΑΟΚ (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός), η ΑΕΚ να μην νικήσει κανένα από τα δύο τελευταία ματς και ο ΠΑΟΚ να μην νικήσει τον Άρη την τελευταία αγωνιστική.

Ως προς τα αγωνιστικά των τεσσάρων μονομάχων, η ΑΕΚ πάει στο Καραϊσκάκη χωρίς τον τιμωρημένο Ρότα και τον τραυματία Φερνάντες, την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει αρκετές απουσίες. Μασούρας, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος δεν είναι στην αποστολή, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους τραυματίες Ιμπόρα, Ορτέγκα, Ρίτσαρντς αλλά και τον τιμωρημένο Ρέτσο.

Στο άλλο ματς, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί πάνοπλος, χωρίς το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα, τον Παναθηναϊκό, ο οποίος από την πλευρά του έχει αρκετές απουσίες αφού Ιωαννίδης, Βέρμπιτς, Αϊτόρ, Μάγκνουσον και Τζούρισιτς δεν είναι στη διάθεση του Φατίχ Τερίμ.

Η αυλαία της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ θα ανοίξει στις 18:00 στο «Αθ. Διάκος», όπου η Λαμία υποδέχεται τον Άρη, στο αδιάφορο παιχνίδι της ημέρας. Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, ενώ για την ομάδα του Άκη Μάντζιου το ματς αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία για δοκιμές, στην προετοιμασία του ενόψει του τελικού Κυπέλλου.

Ο Λεωνίδας Βόκολος θα δώσει ευκαιρίες σε παίκτες, αξιολογώντας τους ενόψει της νέας σεζόν, ενώ από τους «κίτρινους» απουσιάζουν οι Μπράμπετς, Ζουλ, Βέλεθ, Τζούρασεκ.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

18:00 Λαμία – Άρης COSMOTE SPORT 2 HD
20:00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός Novasports Prime
20:00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ COSMOTE SPORT 1 HD

Η βαθμολογία:

1. ΑΕΚ 75
2. ΠΑΟΚ 74
3. Παναθηναϊκός 71
4. Ολυμπιακός 70
5. Άρης 52
6. Λαμία 35

Τα κριτήρια ισοβαθμίας:

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

– Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

– Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.







ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια