Στα σκαριά συμμαχία ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού!


Οι ερυθρόλευκοι βάζουν πλάτη για την επικράτηση του Δικεφάλου του Βορρά, ισχυρή βάση στις ΕΠΣ η ΑΕΚ, αναμένεται ντέρμπι στην «μάχη» της κάλπης

Προχωρημένες είναι οι συζητήσεις μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που βρίσκονται κοντά σε μία άτυπη συμμαχία, ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ! Ηδη μέσω τρίτων προσώπων έχουν γίνει επαφές μεταξύ των δύο ομάδων και με τη λήξη του πρωταθλήματος αναμένεται να υπάρξουν άμεσες εξελίξεις. Αν η συμμαχία τους πάρει σάρκα και οστά, τότε αναμένεται να βρουν απέναντι τους την ΑΕΚ που έχει μία ισχυρή βάση από ΕΠΣ που την στηρίζουν, οπότε οι εκλογές, για την αρπαγή της «Ωραίας Ελένης» του ελληνικού Ποδοσφαίρου, της ΕΠΟ, ενδέχεται να είναι ντέρμπι.

Από το 2017 η Ομοσπονδία διοικείται από την συμμαχία των Δικεφάλων και κατά γενική ομολογία το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε βήματα προόδου, ωστόσο εδώ και μερικούς μήνες οι σχέσεις ΑΕΚ – ΠΑΟΚ είναι «παγωμένες» έως κάκιστες. Και η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά το μεταξύ τους ντέρμπι στα πλέι οφ στην Τούμπα. Λέγεται πως θα υπάρξει μία τελευταία επαφή του Ιβάν Σαββίδη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για τις εκλογές της ΕΠΟ, όμως πρόεδροι ΕΠΣ που είναι φίλα προσκείμενοι στον Δικέφαλο του Βορρά υποστηρίζουν πως τα δεδομένα θα αλλάξουν. «Ο ΠΑΟΚ θα συνεργαστεί στις εκλογές με τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι θα έχουν μόλις 2-3 θέσεις στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, εφόσον επικρατήσει η παράταξη τους στις εκλογές», λένε έμπειροι παράγοντες που ασχολούνται εδώ και χρόνια με το παρασκήνιο της εκλογικής «μάχης».

Ο Μάκης Γκαγκάτσης αναμένεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ και εφόσον «κλειδώσει» η συμμαχία του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, θέση στο προεδρείο της Εκτελεστικής Επιτροπής θα έχει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Κώστας Κωνσταντινίδης, στην περίπτωση που επικρατήσει η συμμαχία των «δύο λιμανιών», όπως την αποκαλούν.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει μεγάλο ρεύμα στις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις και εκτιμάται πως «κουβαλάει» 7-8 ψήφους στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που ενδέχεται να κάνουν τη διαφορά, αν συμπορευτεί με τον ΠΑΟΚ. Περίπτωση συμμαχίας της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κι αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση…


ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια