Οσα ψέματα και εάν λένε, η αλήθεια είναι με την ΑΕΚ και τον Αλμέιδα!


Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τη βρωμερή προσπάθεια να σπιλώσουν με ψέματα την ΑΕΚ και τον Αλμέιδα που τους γυρνά μπούμερανγκ

Καλά πάει κι αυτό. Επί μέρες, παρατηρείται μια απεγνωσμένη προσπάθεια από διάφορες πλευρές, να φανεί ο Αλμέιδα και η ΑΕΚ ως αιτία όλων των δεινών αυτού του τύπου. Ο προπονητής στολίζεται με κοσμητικά επίθετα, εγκαλείται η δικαιοσύνη που δεν τον έχει δέσει ακόμα χειροπόδαρα και ξαφνικά έρχονται βίντεο που χαλούν τα αφηγήματα και τις ιστορίες που με κόπο φτιάχτηκαν από το βράδυ της Κυριακής.

Και όμως. Οσο όμορφες και εάν είναι αυτές οι ιστορίες, όσο και εάν χειραγωγείται η αλήθεια για να εμφανίσει τη δική τους ιστορία, τελικά όλα είναι ατμός. Ερχονται τα βίντεο, που είναι και αδιάψευστος μάρτυρας όπως λέγεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Και τι βλέπει κάποιος, όποιο χρωματάκι γυαλιά και εάν επιλέγει να φορά στα ματάκια του; Πως ο Αλμέιδα και ως συνέχεια η ΑΕΚ, έλεγαν την αλήθεια.

Ο φακός και όσα κατέγραψε αποτελούν τη μεγάλη επιβεβαίωση του Αλμέιδα που εξ αρχής τόνιζε πως τον έσπρωξαν. Κάτι που αποδεικνύεται από τα παιδιά που όρμησαν πάνω του. Οι όμορφες ιστορίες όμορφα καίγονται Γιατί αν κάποιος έμενε μόνο σε όσα αφηγούνταν σε διάφορα επίπεδα από το βράδυ της Κυριακής, θα είχε μείνει με την εντύπωση πως κανείς δεν τον άγγιξε. Κανείς δεν πείραξε τον Αλμέιδα, χωρίς κανένα λόγο τρελάθηκε.

Επειδή ο Αλμέιδα έχει χάσει και άλλα παιχνίδια – όχι πολλά είναι η αλήθεια – αλλά δεν έχει συμμετάσχει σε κανένα επεισόδιο, μάλλον θα πρέπει να εφευρεθεί άλλο αφήγημα. Εχω εμπιστοσύνη στα παιδιά, είναι εφευρετικοί. Αλλωστε, όπως αποδεικνύεται και από τα συνεχή ρεπετισιόν της ιστορίας του ’18, το σημαντικό δεν είναι τι συνέβη, αλλά από πού πιάνεις την ιστορία. Μπορείς να περάσεις στο fast forward τον Σκουτέρη, τις εισόδους στο γήπεδο, τον Βιεϊρίνια που κουνούσε το δάχτυλο και να το παίξεις από εκεί που κάποιος είπε, ότι η ΑΕΚ αισθάνθηκε απειλή και δεν βγήκε να παίξει.

Θα χαλάσω εγώ την ιστορία; Εδώ οι άλλοι μπαίνει διαπιστευμένος (που είναι και της μόδας) κόσμος στη φυλακή και ασχολούνται με τον Αλμέιδα. Στη χώρα που τσακώνονται οι Τεμπιώτες με τους Ματιώτες, όλα παίζουν μπάλα με το κατάλληλο περιτύλιγμα. Ο κοινός στόχος είναι η ΑΕΚ Πιέζουν με κάθε επικοινωνιακό και πολιτικό τρόπο για να ασκηθεί δίωξη στον Αλμέιδα.

Μπορεί να μην υπάρχει αναφορά για το φοβερό και τρομερό επεισόδιο σε καμία έκθεση, ούτε καν της Αστυνομίας που σε επίλεκτο μέλος της φέρεται να επιτέθηκε ο Αργεντινός. Αλλά αποδεικνύεται και με αυτήν την αφορμή, πως το μόνοι τους και όλοι σας, δεν είχε ποτέ ξανά στο παρελθόν τόσο έντονη εφαρμογή. Κοινός βηματισμός, παρόμοιες ιστορίες, ένας στόχος. Φαίνεται, πως ειδικά στα τελευταία παιχνίδια, όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα βρίσκεται απέναντι της. Θα πει κάποιος, είναι η πρώτη, κάπου είναι λογικό;

Ναι, αλλά εδώ υπάρχει τόση ομοψυχία, που προκαλεί έκπληξη ακόμα και σε εκείνους που ακόμα παρατηρούν με αθώο βλέμμα όσα εκτυλίσσονται. Η ΑΕΚ πήγε να παίξει με τον ΠΑΟΚ που έπαιζε τα ρέστα του και έχασε. Αν θυμάστε μέσα στο χαμό, από τα λίγα μεγάλα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, που ο χαμένος δεν μίλησε για διαιτησία. Άλλο πάλι κι αυτό.

Το χρέος της ΑΕΚ Είναι σαφές, πως θα ήταν και ο Παναθηναϊκός στο κόλπο αν δεν είχε υπάρξει η κατραπακιά από τον Αρη, που ανέδειξε αυτό που φαινόταν εδώ και καιρό με τις αλχημείες του Τερίμ. Αλλά δικά τους θέματα, ας ψάξουν να βρουν τι πραγματικά φταίει και να μη μένουν σε δικαιολογίες. Στην προκειμένη περίπτωση, ο ΠΑΟΚ έχει αναπτερώσει τις ελπίδες του και ο Ολυμπιακός το ίδιο. Οποιος μπορεί να κάνει τρεις νίκες, όποιος είναι ποδοσφαιρικά μάγκας, ας κάνει τρεις νίκες και ας το πάρει.

Διαβάστε τη συνέχειαΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια