AekPhotos.Gr

Να γίνουν όσα πρέπει και δεν είναι λίγα


Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για το κρίσιμο προσεχές διάστημα της μεταγραφικής ενίσχυσης στην ΑΕΚ

Η χρονιά που τελείωσε βρήκε την ΑΕΚ να προσπαθεί ακόμη να αντιληφθεί (μαζί και εγώ…) πως χάθηκε αυτό το πρωτάθλημα. Ένας τίτλος που μπορούσε να «κλειδωθεί» 4-5 φορές μέσα στην σεζόν, αλλά τελικά έφυγε από τα χέρια της για να τον κατακτήσει ο ΠΑΟΚ με το εκπληκτικό 4Χ4 σε ντέρμπι στο φινάλε των πλέι οφ. Αρκεί να θυμηθούμε πόσες ποδοσφαιρικές «αυτοκτονίες» ζήσαμε φέτος σε διάφορα γήπεδα. Από ντέρμπι μέχρι και μικρά ματς με Κηφισιά και Πανσερραϊκό δις.

Ότι έγινε, έγινε. Δεν αλλάζει. Αυτό που αλλάζει και είναι ξεκάθαρο είναι ότι δεν πρέπει να γίνει οτιδήποτε έγινε λάθος ξανά στον σχεδιασμό και στις αποφάσεις διαχείρισης. Ο κύκλος της ομάδας του νταμπλ κλείνει σιγά-σιγά και οφείλει ο Ματίας Αλμέιδα και η διοίκηση να πάρουν γενναίες αποφάσεις για να πάμε στην επόμενη σελίδα, στο επόμενο κεφάλαιο, στην εξέλιξη της ομάδας. Ολα αυτά που έχει πει πρώτος ο Αλμέιδα από τον Γενάρη.

Δεδομένα επικεφαλής είναι ένας, ο Ματίας Αλμέιδα. Αυτός αποφασίζει για όλα και για όλους. Και τώρα ο ίδιος έδειξε να έχει αντιληφθεί τα λάθη του, τι δεν έγινε καλά και τι πρέπει να γίνει τώρα ώστε από τα τέλη Ιουλίου να δούμε την ΑΕΚ που δεν θα… χαρίζει, αλλά θα κερδίζει αυτό που δικαιούται στο γήπεδο. Για να γίνει αυτό πρέπει να πάμε και σε αποχωρήσεις και σε σημαντική ενίσχυση «πάνω» στο πλάνο του κόουτς που είμαι σίγουρος ότι θα μας παρουσιάσει ξανά μία ΑΕΚ ανταγωνιστική για να διεκδικήσει όλους τους στόχους. Το μεγάλο κέρδος που έφερε πολύ γρήγορα ο Ματίας στην ομάδα και κανείς δεν ξεχνά και οφείλει να μην το ξεχνά.


Τι (πρέπει να) ψάχνει η ΑΕΚ

Πάμε τώρα στην ουσία. Η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση στην θέση του τερματοφύλακα. Από πέρυσι το καλοκαίρι το είχαμε αναφέρει, δυστυχώς το βρήκαμε μπροστά μας. Αμφότεροι οι τερματοφύλακες μακριά από το να νιώθει η ομάδα ασφαλής κάτω από τα δοκάρια, αν θέλουμε να λέμε την αλήθεια στον εαυτό μας. Οπότε ακόμη και η διπλή μεταγραφή τερματοφύλακα πρέπει να είναι στο τραπέζι για να πάψει να έχει μειονέκτημα η ΑΕΚ έναντι των βασικών αντιπάλων της.

Στα ακραία μπακ, δύο «δυνατές» μεταγραφές 11άδας. Δίχως εκπτώσεις. Ανάλογα τι θα γίνει με Κάλενς και Μήτογλου, η ΑΕΚ θα χρειαστεί κεντρικό αμυντικό. Παίκτη που θα υπολογίζεται για το βασικό rotation. Στα χαφ αν δεν υπάρξει αποχώρηση από τους βασικούς χαφ, τότε πρέπει με σοβαρότητα να δει το κλαμπ το θέμα Γαλανόπουλου και να έχει «ενεργούς» όλους τους μέσους που θα υπάρχουν πια. Στην επίθεση αριστερά απαιτείται ένας παίκτης με χαρακτηριστικά βασικού, για να είναι μαζί με τον Γκατσίνοβιτς και τον Ελίασον. Δεξιά ανάλογα με τι θα γίνει με Αμραμπατ, πρέπει να κινηθεί η ΑΕΚ. Για την επίθεση με Γκαρσία (πολύ σημαντικό επιστημονικά να τον διαχειριστεί η ομάδα το καλοκαίρι)-Πόνσε τα πράγματα είναι δεδομένα και εδώ θα πρέπει να προκύψει μία τρίτη λύση σέντερ φορ που θα βοηθά ουσιαστικά όταν χρειάζεται. Για την θέση πίσω από τον φορ η υπόθεση Αραούχο κρίνει πολλά και πρέπει η ΑΕΚ να προχωρήσει μαζί του μόνο αν είναι σίγουρη ότι μπορούμε να δούμε όσα σπουδαία έκανε την σεζόν του νταμπλ. Ειδάλλως θα χρειαστεί μεταγραφή.

Αυτές είναι οι ανάγκες που καταγράφω εγώ στο φινάλε της σεζόν 2023/24. Είναι αρκετά, δεν είναι λίγα. Και δεν μπορώ να γνωρίζω τώρα, πόσα από αυτά θα γίνουν και πότε. Βεβαίως το καλοκαίρι είναι μεγάλο, προκύπτουν ανάγκες-αποχωρήσεις και διαφοροποιούνται αρκετά δεδομένα πολλές φορές με προετοιμασία και τα πρώτα επίσημα παιχνίδια.

Αυτό που πρέπει να έχει στο μυαλό της η ΑΕΚ είναι ότι πρέπει να έχει «γεμίσει» με παίκτες που θα φέρνουν ενέργεια, ένταση και ποιότητα όταν τους χρειαστεί στα πρώτα δύσκολα καλοκαιρινά παιχνίδια και ως σύνολο να είναι έτοιμη νωρίς για να βρίσκεται σε ευρωπαϊκό όμιλο.






ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια