AekPhotos.Gr

Η σύμπτωση που συνδέει το νταμπλ της ΑΕΚ την σεζόν 1977-1978 με το αυτό του 2022-2023 και της «δίνει» το πρωτάθλημα (ΦΩΤΟ)


Σας αρέσουν οι συμπτώσεις; Για να δούμε μία που «δίνει» στην ΑΕΚ το φετινό πρωτάθλημα

Η ΑΕΚ είχε στα χέρια της, την κατάκτηση του πρωταθλήματος όμως ηττήθηκε στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό με 2-0 και τώρα, για να στεφθεί πρωταθλήτρια πρέπει ο Άρης στην τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ να πάρει την ισοπαλία ή την νίκη κόντρα στον μισητό του αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ.

Παρόλα αυτά, ας δούμε μια σύμπτωση που συνδέει το νταμπλ της ΑΕΚ την σεζόν 1977-1978, το νταμπλ της σεζόν 2022-2023, με την τωρινή κατάσταση.

Το πρωτάθλημα του 1977-1978


Ειδικότερα, την μακρινή σεζόν του 1977-1978 η ΑΕΚ πήρε το νταμπλ με εκείνη την υπέρ ομάδα που είχε παίκτες όπως ο Λάκης Νικολάου, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Θ(ε)ωμά Μαύρο κ.α. Την αμέσως επόμενη σεζόν η Ένωση ήταν μέσα στην διεκδίκηση του τίτλου μία αγωνιστική πριν το τέλος. Με ισοπαλία του Ολυμπιακού και νίκη δίκη της έπαιρνε τον τίτλο. Έτσι και έγινε. Η ΑΕΚ διέλυσε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 7-2 και όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο ματς των «ερυθρόλευκων» με τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με 3-1 με τον Ολυμπιακό να το κάνει 3-3 και η αναμέτρηση να μένει εκεί. Έτσι η ΑΕΚ πήρε αυτό το πρωτάθλημα!

Η μαγική σεζόν 2022-2023


Ας έρθουμε στο τώρα. Η ΑΕΚ κατέκτησε το νταμπλ την σεζόν 2022-2023 στην πρώτη χρόνια του Ματίας Αλμέιδα που δημιούργησε μία ομάδα-οικογένεια και με ένα γήπεδο καμίνι κάθε φορά που έπαιζε η ομάδα πως να το χάσει. Την σεζόν που διανύουμε, λοιπόν, η οποία φτάνει στο τέλος της, η Ένωση μπορεί να έχασε την ευκαιρία στο «Γεωργίος Καραϊσκάκης» όμως το όνειρο του πρωταθλήματος δεν πεθαίνει. Για να το κατακτήσει θα χρειαστεί την «βοήθεια» του Άρη. Δηλαδή θα πρέπει η ομάδα του Άκη Μάντζιου να φέρει ισοπαλία ή νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στο «ντέρμπι της Θεσσαλονίκης» και η ΑΕΚ να πάρει την νίκη κόντρα στην Λαμία στην «Αγία Σοφία – OPAP Arena».







ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια