AekPhotos.Gr

Η ΑΕΚ έχασε δικό της Πρωτάθλημα από επαναλαμβανόμενα δικά της λάθη


Δεν γίνονται θαύματα τελικά - Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 την Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Άρη και τερμάτισε πρώτος

Η ΑΕΚ έκανε το δικό της καθήκον απόψε κερδίζοντας 3-0 την Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια στο φινάλε των πλέι οφ, αλλά τα μαντάτα από το Χαριλάου δεν ήταν καλά. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-2 τον Άρη και τερμάτισε πρώτος κατακτώντας το φετινό πρωτάθλημα.

Έτσι αποδείχθηκε ότι δεν γίνονται θαύματα από άλλους και η ΑΕΚ έχασε φέτος ένα δικό της Πρωτάθλημα, ένα Πρωτάθλημα που μπορούσε 3-4 φορές μέσα στην σεζόν να κλειδώσει αλλά έκανε χοντρές γκέλες και λάθη που στοίχισαν πολύ-πολύ ακριβά. Έτσι, έδωσε το δικαίωμα στο αουτσάιντερ ΠΑΟΚ να πάρει τον φετινό τίτλο… Και σίγουρα πρέπει να αλλάξει πολλά η ΑΕΚ ενόψει της νέας χρονιάς, με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει την ευθύνη για όλα όσα πρέπει να γίνουν.

Η ΑΕΚ απόψε σκόραρε με τον εξαιρετικό απόψε Λιούμπιτσιτς στο 20’ και τον Τσούμπερ στο 40’, με την Λαμία να είναι ακίνδυνη και να μην δημιουργεί προβλήματα. Στο τέλος ο Σιμάνσκι έκανε το 3-0.

Έτσι με αυτά τα αποτελέσματα ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος με 80 βαθμούς, η ΑΕΚ δεύτερη με 78, ο ΠΑΟ τρίτος με 74 και ο Ολυμπιακός τέταρτος με 73.

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε το ματς με τον Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερά, τον Βίντα με τον Κάλενς στα στόπερ, τον Σιμάνσκι με τον Γιόνσον στον άξονα, δεξιά στην επίθεση τον Αμραμπατ, αριστερά τον Τσούμπερ και τον Λιούμπιτσιτς ως ελεύθερο πίσω από τον Γκαρσία. Από την άλλη, για τη Λαμία ο Λεωνίδης Βόκολος ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές, όπως και στο ματς με τον Άρη την περασμένη αγωνιστική.

Το παιχνίδι άρχισε αναμενόμενα με την ΑΕΚ να κάνει… παιχνίδι και τη Λαμία να ψάχνει τις κόντρες με τον Σλίβκα κρυφό. Στο 2’ σέντρα του Τσούμπερ απο αριστερά, σκαστή κεφαλιά του Λιούμπιτσιτς, άουτ η μπάλα με τον Κροάτη να μπαίνει συνεχώς περιοχή για να φτιάξει απειλές. Η Ένωση είχε και αρκετές στημένες στα πρώτα λεπτά, με όλους τους παίκτες της στην περιοχή να ψάχνουν την επαφή με την μπάλα για το γκολ. Στο 13’ δυνατό σουτ του Τσούμπερ έφυγε λίγο άουτ με τους κιτρινόμαυρους να έχουν τον πρώτο λόγο για το γκολ, το οποίο βρήκαν στο 20’. Ο Αμραμπατ με έξυπνη εκτέλεση πλάγιου άουτ, που βρήκε την άμυνα της Λαμίας κοιμώμενη, ο Λιούμπιτσιτς έγινε αποδέκτης και με ωραία κίνηση και συρτό σουτ έκανε το 1-0! 

Έξι λεπτά μετά από ωραία κίνηση στην επίθεση της ΑΕΚ με σέντρα Αμραμπατ, ο Τσούμπερ έστρωσε με το κεφάλι στον Λιούμπιτσιτς, αυτός έκανε το σκαστό σουτ αλλά ο Χατζηεμμανουήλ απέκρουσε. Στο 29’ ο Τσούμπερ από δεξιά μπήκε, σούταρε, με τον Χατζηεμμανούλη να αποκρούει ξανά, αν και μπορούσε ο Ελβετός να «σπάσει» δίπλα του την μπάλα για σιγουριά. Λίγα λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ έκανε το 0-1 στο Χαριλάου και… πάγωσε τη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ να βρίσκει τελικά και 2ο γκολ στο 40’. Ο Γκαρσία από δεξιά έκανε σέντρα προς τα έξω στο δεύτερο δοκάρι, με τον Τσούμπερ να σουτάρει δυνατά και να κάνει το 2-0. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ είχε ακόμη δύο σουτ με Τσούμπερ και Χατζισαφί δίχως να βρουν στόχο, με την Ένωση να κερδίζει άνετα την Λαμία 2-0.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με τον Αλμέιδα να βγάζει τον Ρότα που είχε ενοχλήσεις και την θέση του να παίρνει ο Πινέδα στο δεξί άκρο της άμυνας. Το παιχνίδι ξανάρχισε με ευχάριστα από το Χαριλάου με το 1-1 και το γήπεδο να παίρνει ρυθμό και ένταση. Στο 53’ ο Γκαρσία είχε ένα καλό σουτ, ελάχιστα άουτ. Στο 60’ ο Τσούμπερ από κόντρες βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε απευθείας αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Αμέσως μετά ο Αλμέιδα έβγαλε Αμραμπατ και Γκαρσία για να βάλει Πόνσε και Ελίασον, με τον Μαροκινό να αποθεώνεται από τον κόσμο. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-2 στο Χαριλάου και άλλαζε ξανά τα δεδομένα. Στο 65’ ο Πόνσε σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ. Ο Αλμέιδα στο 67’ έβγαλε Τσούμπερ και Λιούμπιτσιτς για να βάλει Γκατσίνοβιτς και Αραούχο που χειροκροτήθηκε θερμά. Στο 78′ ο Ελίασον σούταρε μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ο Χατζηεμμανουήλ.

Η Λαμία πήρε θάρρος στα τελευταία λεπτά με την απογοήτευση της ΑΕΚ από το Χαριλάου, αλλά δεν υπήρχε φάση για γκολ. Έτσι το ματς έληξε 3-0 με το γκολ του Σιμάνσκι στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Χαριλάου και η ΑΕΚ έχασε ένα δικό της Πρωτάθλημα φέτος.

ΑΕΚ – Λαμία 3-0

Γκολ:

20’ Λιούμπιτσιτς σουτ 1-0
40’ Τσούμπερ σουτ 2-0
90′ Σιμάνσκι σουτ 3-0

Κίτρινες: Βίντα (54’) – Σαντάνα (21’)

Κόκκινες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (46΄ Πινέδα), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ (62΄ Ελίασον), Τσούμπερ (67΄ Αραούχο), Λιούμπισιτς (67΄ Γκατσίνοβιτς), Γκαρσία (62΄ Πόνσε)

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (86΄ Κορνέζος), Τζανδάρης, Σαντάνα (85΄ Σιμόν), Τερεζίου (67΄ Μαρτίνεθ), Λέικ (46΄ Νούνιες), Μάλτσι (74΄ Τσούκαλος), Σλίβκα






ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια