Αυτή είναι η ΑΕΚ, Κυπελλούχος Ελλάδας με τον Ντέμη να δίνει μαθήματα ήθους και fair play! (VIDEO)


Ο ιστορικός Τελικός στο ΟΑΚΑ με το fairplay του Ντέμη Νικολαϊδη και τη θριαμβευτική επικράτηση της ΑΕΚ επί του Ιωνικού

Κάποια πράγματα πρέπει να τα έχεις μέσα σου, να τα πιστεύεις, να τα βγάζεις προς τα έξω, να προσφέρεις ήθος και να δίνεις μαθήματα πολιτισμού. Ο ποδοσφαιριστής Ντέμης Νικολαϊδης όλα τα χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ είχε να βγάλει πολλά στο γήπεδο. Γεγονότα και στιγμές του γεμίζουν βιβλία.

Μία από τις κορυφαίες στιγμές του ως παίκτης έλαβε χώρα σαν σήμερα το 2002. Είχε το ήθος και το μυαλό να υποδείξει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ιωνικό, ζητώντας να μη μετρήσει το γκολ που πέτυχε καθώς το είχε σημειώσει με το χέρι.

Η μεγάλη στιγμή του Ντέμη

Η φάση σε αυτόν τον τελικό (τον οποίο η ΑΕΚ κέρδισε 3-0) έχει μείνει χαραγμένη στις μνήμες όλων… Φάουλ του Πετκόφ, η μπάλα κόντραρε, ο Ντέμης πετάχτηκε και ενστικτωδώς έβαλε το χέρι και την έσπρωξε στα δίχτυα του Στρακόσια.

Αμέσως όμως σήκωσε το χέρι και ζήτησε από τον Δούρο να μη μετρήσει το γκολ, που μόλις είχε κατοχυρώσει! Το σκορ ήταν 0-0 σε εκείνο το σημείο και τούτο δείχνει γιγαντώνει ακόμη περισσότερο το μεγαλείο της στιγμής. Το τέρμα φυσικά ακυρώθηκε…

Το κύπελλο

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ντέμης έκανε το 1-0 της ΑΕΚ. Αυτό το γκολ ήταν κανονικό και το πανηγύρισε με τον δικό του έξαλλο τρόπο… Για την ΑΕΚ ακολούθησαν δύο γκολ ακόμα από Πέτκοφ και Μαλαδένη και πανηγύρισε ένα ακόμα κύπελλο Ελλάδας.
ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια