AekPhotos.Gr

Θα παίξει η ΑΕΚ στα τελευταία 6 παιχνίδια των Play-Off, αυτό που πραγματικά μπορεί;


Είναι η ΑΕΚ αυτή που ξέραμε ως πρωταθλήτρια την περσινή σεζόν;

Ναι.... η ίδια σχεδόν ΑΕΚ είναι.

Δεν θα μιλήσουμε εδώ τώρα, για την έλλειψη δεξί μπακ και άλλων αναγκαίων 2-3 παικτών που έπρεπε να είχε πάρει, αλλά για την σχεδόν ίδια ΑΕΚ με την περσινή, που πήρε το Νταμπλ. 

Γιατί όμως το παιχνίδι της στο φετινό πρωτάθλημα διαφέρει αρκετά από το περσινό; Τι άλλαξε;

Πολλοί μπορούν να πουν αμέτρητους λόγους, ο κάθε ένας από την δική του οπτική γωνία.

Φέτος τι ΑΕΚ είδαμε; Είδαμε σε όλο το πρωτάθλημα πλην τα Play-Off για πρώτη φορά, μια ΑΕΚ με πολλαπλές απουσίες παικτών, με συνεχόμενους τραυματισμούς, συνεχείς αλλαγές σκέψης και στρατηγικής του Αλμέιδα σύμφωνα με τους παίκτες που είχε στην διάθεση του, σε όλους τους αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας και σε κάθε αγώνα μια άλλη σχεδόν καινούργια ΑΕΚ.

Πότε σταθεροποιήθηκε φέτος η ΑΕΚ του Αλμέιδα με όλους τους παίχτες στην διάθεση του για τις ανάγκες της ομάδας στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος;

Ποτέ.

Πόσες αγωνιστικές ήταν απόντες, ο Μουκουντί, ο Γκαρσία, ο Βίντα, ο Σιμάνσκι, ο Γιόνσον, ο Χαντζησαφί, ο Στάνκοβιτς, ο Ελίασον, ο Γκατσίνοβιτς και άλλοι;

Και ιδιαίτερα σε κρίσιμα παιχνίδια Ελλάδας και Ευρώπης;

Πολλές!

Πόσες φορές αναγκάστηκε ο Αλμέιδα να αλλάξει θέσεις παικτών και από τις θέσεις που παίζουν να τους βάζει σε άλλη για να καλύψει τα κενά;

Πολλές!

Όλη την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, στην οποία η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε ήδη καθαρίσει το θέμα τίτλου πριν τα Play-Off ξεκινήσουν, έφερε τον Δικέφαλο να τερματίζει στην δεύτερη θέση, χάνοντας βαθμούς από πραγματικά δικά της παιχνίδια.

Ώσπου έρχεται η μέρα που ξεκινούν τα Play-Off, με την ΑΕΚ να είναι πλήρης για πρώτη φορά στο ρόστερ της, από οποιαδήποτε άλλη αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος και τέλος να μην βλέπουμε αυτό που περιμέναμε τις πρώτες τέσσερεις αγωνιστικές των Play-Off.

Μήπως χρειαζόταν ή χρειάζεται ακόμα χρόνος για να επανέλθουν οι απόντες κατά μεγάλα διαστήματα παίκτες, στο στυλ παιχνιδιού του Αλμέιδα και σε αυτό που ξέρουν και έχουν μάθει να παίζουν;

Μήπως οι τρεις συνεχόμενοι αγώνες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ (οι οποίοι είναι βελτιωμένοι από πέρσι) τους δυσκόλεψε να προσαρμοστούν σε αυτό που ξέρουν να παίζουν;

Ελπίζουμε το κενό της εβδομάδας που διανύουμε μέχρι την Κυριακή και τα δυο συνεχόμενα παιχνίδια με Άρη εντός και εκτός που ακολουθούν, να δώσει χρόνο στον Αλμέιδα να τους δείξει τα λάθη, να προσαρμοστούν και να συγχρονιστούν μέσω των αγώνων τους με τον Άρη όσο το δυνατόν γρηγορότερα (χωρίς βέβαια να υποτιμούμε την ομάδα του ΑΡΗ, αλλά μιλάμε συγκριτικά πάντα, σε σχέση με τους άλλους τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος), στο παιχνίδι που ξέρουν και έχουν μάθει να παίζουν.

Ίδωμεν και ελπίζουμε η ΑΕΚ στους δεύτερους αγώνες των Play-Off που θα δώσει, με τους υπόλοιπους τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος, να είναι αυτή που ξέρουμε, αυτή που πήρε το περσινό Νταμπλ.

Μπορεί αυτό να είναι δύσκολο βάση χρονοδιαγράμματος αγώνων που έχει να δώσει η ΑΕΚ, αλλά όχι και ανέφικτο. 

Ένας άλλος παράγοντας βέβαια, που έπαιξε μεγάλο ρόλο και η ΑΕΚ δεν ξεκαθάρισε το πρωτάθλημα πριν καν τα Play-Off αρχίσουν, (κάτι που μπορούσε να ήταν για αυτήν τώρα, μια διαδικασία ρουτίνας) είναι και οι χαμένοι βαθμοί της, από τις θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες του Ελληνικού Πρωταθλήματος, στους οποίους αγώνες, 3 από τους 4 η ΑΕΚ είχε προηγηθεί.

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 1-1 (ο Πανσερραϊκός είχε προηγηθεί 0-1)

Κηφισιά-ΑΕΚ 1-1 (η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με 0-1)

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 2-2 (η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με 0-2)

Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 2-2 (η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με 0-1 & 1-2)

Για να μην πούμε και για τον αγώνα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ όπου η ΑΕΚ νικούσε με σκορ 0-1 και ισοφαρίστηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ενώ αυτή είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Σύνολο 10 χαμένοι βαθμοί που στο χέρι της ήταν να τους πάρει αλλά δεν το έκανε.

Όλα αυτά έχουν συμβάλει στο να αγωνίζεται η ΑΕΚ για την υπεράσπιση του τίτλου της σε απόσταση αναπνοής από τους διεκδικητές του, δεύτερη με ένα βαθμό διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και πιστεύουμε πως θα το πετύχει, με αρχή την Κυριακή 14 Απρίλη μέσα στον ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ, στον αγώνα της με την ομάδα του ΑΡΗ.

Μπορεί η ΑΕΚ  να παίξει στα τελευταία 6 παιχνίδια των Play-Off, αυτό που πραγματικά μπορεί;

Η απάντηση είναι... Ναι... Μπορεί. Αρκεί να το πιστέψουν οι παίκτες της, να βάλουν πείσμα να παίξουν το παιχνίδι που έπαιζαν στο περσινό πρωτάθλημα και μετά από 6 αγώνες να στεφθούν ξανά πρωταθλητές!

Για αυτό όλοι οι ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ μαζί, στηρίζουμε την ομάδα μας και τους παίκτες της!

Στηρίζουμε τον Αλμέιδα…. Πάμε γερά... Πρωτάθλημα ξανά! Ο τίτλος να μείνει στον ΝΑΟ μας!





ΠΗΓΗ: AEKEMPIRE.GR

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια