AekPhotos.Gr

GP Κίνας – Race – Ασταμάτητος Verstappen με Norris και Perez να συμπληρώνουν το βάθρο


Τα φώτα σβήνουν και το Grand Prix της Κίνας ξεκινάει με τους οδηγούς να έχουν μία καθαρή εκκίνηση. Ο Verstappen παραμένει πρώτος, ο Alonso προσπερνάει από την εξωτερική τον Perez, ο Russell φτάνει στην 6η θέση ενώ ο Hamilton χάνει μία θέση πέφτοντας στην 19η.

Από τον δεύτερο ήδη γύρο, ο Ολλανδός βρίσκεται εκτός ζώνης DRS και 1,6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον 2ο Alonso.

Στη συνέχεια, ο Perez, παρά την άμυνα του Ισπανού οδηγού της Aston Martin, επιστρέφει στην 2η θέση. Τον Alonso προσπερνάει, λίγο αργότερα, και ο Norris.

Στον 10ο γύρο, πολλοί οδηγοί αρχίζουν να μπαίνουν στα pits. Οι Tsunoda, Zhou και Hulkenberg ανοίγουν τον δρόμο, ενώ ακολουθούν οι Stroll, Bottas, Hamilton. Μάλιστα, ο τελευταίος, μετά το pit stop του παραπονιέται στην ενδοεπικοινωνία με την Mercedes για την στρατηγική του.

Η Red Bull, στον 14ο γύρο, κάνει διπλό pit-stop και έτσι ο Norris είναι πρώτος, καθώς δεν έχει κάνει το πρώτο pit-stop του. Αυτός δεν θα μείνει εκεί για πολύ, αφού 6 γύρους αργότερα ο Verstappen θα επιστρέψει στην πρωτοπορία.

Στον 21ο γύρο, ο αγώνας μπαίνει σε καθεστώς κίτρινων σημαιών, αφού βγαίνουν καπνοί από την Kick Sauber του Bottas, o οποίος σταματάει το μονοθέσιο του καθώς έχει σταματήσει να λειτουργεί ο κινητήρας του.


Ο αγώνας, τελικά, μπαίνει σε καθεστώς Εικονικού Αυτοκινήτου Ασφαλείας, με πολλούς οδηγούς να εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση προκειμένου να κερδίσουν χρόνο. Στα pits μπαίνουν οι Leclerc, Stroll, Hamilton και Norris.

Και καθώς οι επόπτες της πίστας δεν μπορούν να αφαιρέσουν το μονοθέσιο του Bottas, ο αγώνας μπαίνει σε καθεστώς Κανονικού Αυτοκινήτου Ασφαλείας. Λόγω αυτού, στα pits μπαίνουν οι Verstappen, Perez, Russell και Alonso.

Έτσι, στον 24ο γύρο, η κατάταξη είναι ως εξής: Verstappen, Norris, Leclerc, Perez, Piastri – ο οποίος έχει χρησιμοποιημένη μεσαία σύνθεση ελαστικών, Sainz και Alonso.

Στον 27ο γύρο, έχουμε και πάλι αγώνα! Ωστόσο, το Αυτοκίνητο Ασφαλείας θα βγει ξανά. Και αυτό λόγω 2 συμβάντων. Πιο συγκεκριμένα, ο Stroll είχε σημαντική επαφή με τον Ricciardo, πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας, ενώ ο Magnussen προσπαθώντας να προσπεράσει από την εσωτερική τον Tsunoda είχε επαφή με τον Ιάπωνα προκαλώντας την εγκατάλειψη του οδηγού της RB και την επιστροφή του οδηγού της Haas στα pits λόγω τρύπας στα ελαστικά του.


Πέντε γύρους αργότερα ο αγώνας ξανά ξεκινάει! Ο Ricciardo, ο οποίος φαίνεται να έχει πρόβλημα στο μονοθέσιο του, χάνει την μία θέση μετά την άλλη, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να δώσει μάχη, ενώ στον 34ο γύρο εγκαταλείπει.

Οι αγωνοδίκες έδωσαν ποινή 10 δευτερολέπτων τόσο στον Stroll όσο και στον Magnussen λόγω των συμβάντων που προκάλεσαν. Επιπλέον, ποινή 10 δευτερολέπτων πήρε και ο Sargeant λόγω παράβασης κανόνα υπό το καθεστώς Αυτοκινήτου Ασφαλείας.

Στον 38ο γύρο, ο Perez πλησιάζει τον Leclerc και επιτίθεται προκειμένου να επιστρέψει στις θέσεις του βάθρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την επαφή μεταξύ Stroll- Ricciardo επηρεάστηκε και ο Piastri, ο οποίος έχει σημαντική βλάβη στο μονοθέσιο του. Παρόλα αυτά, ο Αυστραλός συνεχίζει στον αγώνα στην 8η θέση.

Ο Hamilton, ο οποίος εκκίνησε από την 18η θέση, τώρα βρίσκεται στην 10η, ενώ μετά από μία γενναία προσπέραση στον Hulkenberg, είναι 9ος.

Στον 44ο γύρο, ο Alonso μπαίνει στα pits και βάζει νέα μεσαία σύνθεση ελαστικών. Μετά το pit stop του είναι 12ος. Σταδιακά, ο Ισπανός προσπερνάει τους Albon, Ocon και Hulkenberg και βρίσκεται πάλι στους πόντους.

Επόμενος στόχος του Alonso είναι ο Hamilton. Ο οδηγός της Aston Martin , καθώς πλησίαζε τον Βρετανό, έχασε στιγμιαία τον έλεγχο του μονοθεσίου στην τελευταία στροφή. Ωστόσο, επέστρεψε και στην 1η στροφή προσπέρασε τον οδηγό της Mercedes. Λίγο αργότερα, προσπέρασε και τον Piastri για να φτάσει την 8η θέση.


Παρά το γεγονός ότι παραπονέθηκε στην ενδοεπικοινωνία ότι είχε περάσει πάνω από θραύσματα, ο Verstappen τερματίζει και κατακτά την πρώτη θέση στο Κινεζικό Grand Prix. Το βάθρο συμπληρώνουν οι Norris και Perez, ενώ ακολουθούν οι δύο Ferrari, με τους Leclerc και Sainz στην 4η και την 5η θέση.

Έκτος τερμάτισε ο Russell, ενώ μετά τις μάχες των τελευταίων γύρων την 7η θέση κατέκτησε ο Alonso. Ακολούθησαν οι Piastri και Hamilton, με τον Hulkenberg να κλείνει την 10άδα.

Γενικά, η κατάταξη του Κινεζικού Grand Prix διαμορφώθηκε ως εξής:


Επόμενη στάση της Formula 1 είναι το Miami την περίοδο 03/05-05/05. Ας ελπίσουμε ότι ο αγώνας θα αξίζει την αναμονή…






ΠΗΓΗ: f1fan.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια