AekPhotos.Gr

Πρωτάθλημα 1992-1993: ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-1


Ήταν 4-4-1993 με το ντέρμπι κορυφής μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 27η αγωνιστική με τους πράσινους στην κορυφή της βαθμολογίας, με 61 βαθμούς. 

Η ΑΕΚ δεύτερη στη βαθμολογία, με 60 βαθμούς, και ερχόμενη από ήττα σοκ, την προηγούμενη αγωνιστική, 4-3 με τον Ιωνικό στη Νίκαια σε αγώνα που στο 18ο λεπτό έχανε 3-0. 

Στο ντέρμπι αυτό η ένωση είχε πολλές ελλείψεις βασικών παικτών, κάτι που ανάγκασε τον Μπάγεβιτς να χρησιμοποιήσει τους νεοαποκτηθέντες Κοπιτσή και Τσιάρτα που αποδείχθηκαν κλειδί του αγώνα. 

Ο δικέφαλος όμως είχε άσχημη παράδοση στους αγώνες με τους πράσινους, αφού είχε δέκα ολόκληρα χρόνια να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στη Φιλαδέλφεια, τελευταία νίκη ήταν το 1983 που η ένωση επικράτησε με 4-1. 

Η ομάδα όμως εκείνη είχε το μέταλλο της πρωταθλήτριας, μόλις στο 1ο λεπτό ο Βασίλης Δημητριάδης άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ. Το χαρακτηριστικό εκείνης της χρονιάς είναι, η ένωση να ανοίγει το σκορ στο πρώτο λεπτό και να κερδίζει και τους τρεις αγώνες με ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΠΑΟΚ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ με το ίδιο σκορ, 3-1 . Ο δικέφαλος καλύτερος στο γήπεδο με τον Αλεξανδρή στο 54΄να διπλασιάζει τα τέρματα για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Μπάγεβιτς έριξε το ρυθμό της με αποτέλεσμα οι πράσινοι να ανέβουν λίγο και να μειώσουν με υπερβολικό πέναλτι στο 78΄ με τον Βαζέχα. Στο 85ο λεπτό ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Χάρης Κοπιτσής, με κεραυνό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το τελικό 3-1, μάλιστα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε γιατί στον πανηγυρισμό του επάνω έβγαλε τη φανέλα του.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ πέρασε ξανά μόνη στη κορυφή προσπερνώντας τους πράσινους, μέχρι την επόμενη που γνώρισε την ήττα στη Τούμπα και βρέθηκε ξανά στη δεύτερη θέση, για τελευταία όμως φορά κατακτώντας στο τέλος το πρωτάθλημα.




Η σύνθεση του Μπάγεβιτς: Μήνου, Αγορογιάννης, Καραγιάννης, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Παπαϊωάννου (73΄Κλόπας), Αλεξανδρής, Σαβέβσκι, Δημητριάδης, Τσάρτας (69΄Καραγκιοζόπουλος), Κοπιτσής.





ΠΗΓΗ: AEKEMPIRE.GR

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια