Λύτρωση: Αθωώθηκαν οι 6 φίλοι της ΑΕΚ για το... σκάνδαλο με την ταράτσα στη Λαμία!


Αθώωση για τους οπαδούς της ΑΕΚ

Η λογική επικράτησε και οι οπαδοί της ΑΕΚ που βρέθηκαν σε ταράτσα παρακείμενη του γηπέδου Αθ. Διάκος στον αγώνα με τη Λαμία αθωώθηκαν!

Κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών των τεσσάρων τερμάτων που πέτυχε η Ένωση κόντρα στη Λαμία, κάποιοι φίλοι της ομάδας άναψαν πυρσούς με αποτέλεσμα μετά την λήξη του ματς, αστυνομικοί να προσαγάγουν όλους όσους βρίσκονταν στο σημείο και μέσω της ταυτοποίησης από κάμερες που βρίσκονταν στο γήπεδο, να μετατρέψουν 6 εξ αυτών σε συλλήψεις.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τοποθετήθηκαν αναφέροντας πως δεν γίνεται να γνωρίζουν οι φίλοι της Ένωσης ότι η χρήση καπνογόνων εκτός αγωνιστικού χώρου και εκτός ενός γηπέδου συνιστά ποινική πράξη.

Παράλληλα, σε ερώτηση των συνηγόρων αν η Αστυνομία τους έκανε κάποια παραίνεση πως απαγορεύεται η χρήση καπνογόνων -ακόμη και στην ιδιωτική ταράτσα που είχαν μαζευτεί- η απάντηση ήταν αρνητική.

Επίσης, ο υπεύθυνος της λέσχης φίλων της ΑΕΚ που κλήθηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας, ξεκαθάρισε πως αφού ήρθαν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη της ταράτσας, η Αστυνομία τους επέτρεψε να ανέβουν στο οίκημα. Ένας άλλο μάρτυρας οπαδός της ΑΕΚ δήλωσε πως «εγώ ρώτησα έναν άνδρα των ΜΑΤ αν ξέρει που μπορώ  να πάω να δω τον αγώνα και μου υπέδειξε την ταράτσα που βρίσκονταν οι υπόλοιποι φίλοι της Ένωσης.»

Στις απολογία τους οι κατηγορούμενοι ένας-ένας επικαλέστηκαν το γεγονός πως υπήρξε αρχικά σύγχυση για το αν ή όχι θα γίνει ο αγώνας, πως είχαν εισιτήρια με ονοματεπώνυμο και πήγαν μεμονωμένα στο γήπεδο και αφού αντιλήφθηκαν την παρουσία κι άλλων φίλων της Ένωσης στην ταράτσα κτηρίου, ανέβηκαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια