Grand Prix Bahrain – Qualifying – Ξεχώρισε με το καλημέρα ο Verstappen!


Το κάτι παραπάνω από τον έντονο ανταγωνισμό έδειξε πως είχε σήμερα στο Sakhir ο Max Verstappen, ξεχωρίζοντας από τη μεγάλη μάχη των χρονομέτρων που κρίθηκε στα εκατοστά και παίρνοντας την πρώτη pole για φέτος!

Η διαδικασία ξεκίνησε και επίσημα στις 18:00 Ώρα Ελλάδος, με τον Carlos Sainz, τον άνθρωπο που έκανε τον ταχύτερο χρόνο στο FP3, να γίνεται ο πρώτος που πάτησε πίστα, ακολουθούμενος από τον teammate του, Charles Leclerc. Αμφότερες οι SF-24 έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με τη μέση γόμα, δείγμα εμπιστοσύνης στον ρυθμό τους, ώστε να περάσουν στο Q2 χωρίς μαλακά ελαστικά.

Στο 1:31.208 κινήθηκε ο πρώτος γρήγορος γύρος, με τον Leclerc να απέχει μισό δέκατο από τον συγκεκριμένο χρόνο.

Πέρα από τις δύο Ferrari, οι μοναδικοί που έκαναν την εμφάνισή τους στην πίστα από τα πρώτα δύο λεπτά ήταν οι δύο Alpine, οι οποίες δείχνουν να έχουν ξεκινήσει δύσκολα το 2024, υστερώντας σε ρυθμό από το σημείο αναφοράς στο οποίο θα ήθελαν να βρίσκονται.

Έπρεπε να φτάσουμε σχεδόν στα 12 λεπτά απ’ το τέλος του Q1 για να δούμε ουρές στο pit lane από μονοθέσια, όλα τους με τη μαλακή γόμα, όπως και ο πρωταθλητής, Max Verstappen.

Η μαλακή γόμα έδειξε κατευθείαν το πλεονέκτημά της, με όλους τους οδηγούς να κινούνται ταχύτερα από τις Ferrari και τον Max Verstappen να ανεβαίνει σε γνώριμη θέση για τον ίδιο, παίρνοντας τον πρώτο χρόνο με 1:30.031. Δεν άργησε, ωστόσο, η απάντηση από τη Scuderia.

Μαλακά ελαστικά για Sainz και Leclerc και πρώτος χρόνος από τον Ισπανό, πάνω από ένα δέκατο ταχύτερα από τον χρόνο του Ολλανδού. Κοινός παρονομαστής, ωστόσο, οι μικρές διαφορές, με τους πρώτους 7 να χωρίζονται από λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο.

Στα δεύτερα περάσματα του Q1, οι πρώτες θέσεις είχαν εν ολίγοις κριθεί, με τις τελευταίες και αυτές που προβιβάζουν στο Q2 να είναι μήλον της έριδος. Όλο το grid όμως έκανε την εμφάνισή του…

Εκεί, επιβεβαιώθηκε αυτό που ήδη υποψιαζόταν ο κόσμος της F1, πως Alpine και Sauber βρίσκονται πιο πίσω από τον ανταγωνισμό, με αμφότερες τις ομάδες να μένουν εκτός συνέχειας και με τα δύο τους μονοθέσια, ενώ στην έξοδο ακολούθησε και ο Logan Sargeant. Εντυπωσιακή βελτίωση και δεύτερος χρόνος, μπροστά από τον Max Verstappen, για τον Lance Stroll!


Συνέχεια, πλέον, με το Q2. Εκεί, η Red Bull έδειξε τα δόντια της, με τις RB20 να κάνουν το 1-2 στα πρώτα περάσματα, έχοντας πίσω τους τον Lando Norris και τον Charles Leclerc. Η διαφορά του Verstappen από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό, ωστόσο, ήταν εμφανής, ξεπερνώντας το μισό δευτερόλεπτο.

Τα δεύτερα περάσματα, ωστόσο, ήταν εντελώς άλλη υπόθεση. Επίθεση από τη Ferrari και 1-3 με σάντουιτς τον Verstappen από τους Leclerc και Sainz, με τις Mercedes αρχικά να δυσκολεύονται να μπουν εντός 10άδας, αλλά τελικά να τα καταφέρνουν.

Εκτός συνέχειας έμειναν οι δύο RB, μαζί με τους Lance Stroll, Alex Albon και Kevin Magnussen.

Λίγα λεπτά αργότερα, ήταν η ώρα του Q3, το οποίο και θα καθόριζε το τελικό grid του αυριανού αγώνα στο Sakhir.

Με το χρονόμετρο στα 11 λεπτά, όλα τα μονοθέσια έκαναν αμέσως την εμφάνισή τους, για τις τελευταίες δύο τους γρήγορες προσπάθειες στην πίστα.

Δύο Red Bull, δύο Ferrari, δύο Mercedes, δύο McLaren και ο Nico Hulkenberg επιχείρησαν να πλασαριστούν στην καλύτερη δυνατή θέση ενόψει του αυριανού αγώνα, ενώ στάση αναμονής διατήρηση ο Fernando Alonso, επιχειρώντας μια προσπάθεια ενδιάμεσα από τις προσπάθειες των υπολοίπων.

Μετά τα πρώτα περάσματα, πιο κερδισμένος όλων ήταν ο Verstappen, έχοντας πίσω του τους Leclerc, Russell και Sainz, εντός δύο μόλις δεκάτων! Ανάμεσά τους, μάλιστα, μπήκε μετά από λίγα λεπτά και ο Alonso!


Τα πράγματα έδειχναν πως θα είχαμε μεγάλη μάχη μέχρι τέλους λοιπόν. Μεγάλος νικητής της αποδείχτηκε ο Max Verstappen, συνεχίζοντας ακριβώς εκεί που σταμάτησε πέρυσι! Με 1:29.179, ο Ολλανδός απείχε πάνω από δύο δέκατα από τον επόμενο, Leclerc, δείχνοντας πως ξεκινά με το κάτι παραπάνω στο 2024!

Από τον Leclerc και πίσω, ωστόσο, οι διαφορές ήταν πολύ μικρές, με τις θέσεις 2-7 να χωρίζονται από σχεδόν 2 δέκατα!

Verstappen και Red Bull, λοιπόν, παίρνουν την πρώτη pole της σεζόν κάνοντας το πρώτο μικρό βήμα υπεράσπισης τίτλου σε μια μεγάλη χρονιά!

Με τον αγώνα να αναμένεται αύριο, Σάββατο, στις 17:00 ώρα Ελλάδος, μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα, μόνο στο F1fan.gr!

Ακολουθεί και η τελική κατάταξη των σημερινών κατατακτηρίων, στην πίστα του Sakhir!








ΠΗΓΗ: f1fan.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια