AekPhotos.Gr

GP Αυστραλίας – Qualifying – Αβαντάζ Verstappen!


Πατώντας γκάζι εκεί που μετρούσε, ο Max Verstappen πήρε μια σημαντική pole position στο Albert Park, και το πλεονέκτημα για τον αυριανό αγώνα. 

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε σήμερα στη Μελβούρνη.

Η διαδικασία ξεκίνησε και επίσημα στις 07:00 Ώρα Ελλάδας, με τον Alex Albon να είναι ο πρώτος οδηγός που πάτησε πίστα, έχοντας τραβήξει το ενδιαφέρον χτες, μετά και την απόφαση της ομάδας του να του δώσει το μονοθέσιο του Logan Sargeant, ελλείψει επιπλέον σασί για τον ίδιο!


Με την πίστα να χαρακτηρίζεται από ηλιόλουστες συνθήκες στη Μελβούρνη, οι οδηγοί ξεκίνησαν μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο να βγαίνουν για τα πρώτα τους γρήγορα περάσματα. Μετά και τις πρώτες απόπειρες, η Ferrari έδειχνε να έχει βρει το κάτι παραπάνω, μιας κι Leclerc και Sainz είχαν τους κορυφαίους γύρους, με τις δύο Red Bull να ακολουθούν στο 3-4.

Λόγω των χαρακτηριστικών της πίστας, με τα ελαστικά να μην υπόκεινται σε έντονες καταπονήσεις, πολλοί οδηγοί επιχείρησαν επί τόπου δεύτερες απόπειρες με το ίδιο σετ. Αυτό άλλαξε σημαντικά τον πίνακα των χρόνων, με τον Fernando Alonso να ανεβαίνει προσωρινά στην κορυφή, τους Verstappen και Perez να μπαίνουν για λίγο σφήνα στις SF-24, όμως οι οδηγοί της Scuderia απάντησαν εκ νέου με 1-2, αυτή τη φορά με Sainz μπροστά από Leclerc.


Μετά από μια γρήγορη αλλαγή σε μαλακά ελαστικά και πάλι, οι οδηγοί ξεκίνησαν τις τελευταίες τους προσπάθειες. Εκεί, κανείς δεν απείλησε τον χρόνο του Sainz, με τους Perez και Verstappen να απέχουν κάτω από ένα δέκατο ωστόσο. Τα πράγματα έδειχναν αρκετά στριμωχτά στην κορυφή…

Εκτός συνέχειας έμειναν οι Hulkenberg, Gasly, Ricciardo και Zhou, με 19 οδηγούς να τρέχουν στον αυριανό αγώνα, λόγω της απόσυρσης της συμμετοχής του Logan Sargeant.

Συνέχεια πλέον με το Q2, και τους επόμενους 5 αποκλεισμούς από τη συνέχεια.

Ξανά η μαλακή γόμα είχε απ’ την αρχή την τιμητική της, με τον πρώτο γρήγορο γύρο να γίνεται στο 1:16.387 από τον Max Verstappen και τον επόμενο χρόνο να βρίσκεται πάνω από δύο δέκατα μακριά, από τον Oscar Piastri.

Με τους περισσότερους, ωστόσο, να κάνουν τον χρόνο τους με πατημένη μαλακή, τα δεύτερα περάσματα αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Εκ νέου, η Ferrari έδειξε τα δόντια της στις κατατακτήριες, με τον Sainz να ξεπερνά τον Ολλανδό της Red Bull κατά σχεδόν δύο δέκατα. Ο Leclerc, ωστόσο, παρέμεινε πίσω από τον πρωταθλητή αρχικά, ενώ με την εκπνοή της διαδικασίας ανέβηκε δεύτερος.

Στα χασομέρια του Q2, επίσης, ο Lewis Hamilton είδε τον εαυτό του να τίθεται εκτός συνέχειας, όταν και τον πέταξαν έξω οι Yuki Tsunoda και Lance Stroll. Και οι δύο Mercedes δεν έδειχναν πως είχαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ρυθμό, όντας το 5ο πιο γρήγορο μονοθέσιο μέχρι στιγμής στο Albert Park.


Σειρά έπαιρνε το τελευταίο σκέλος των σημερινών κατατακτηρίων, το Q3, το οποίο και θα διαμόρφωνε οριστικά την κατάταξη του αυριανού αγώνα στη Μελβούρνη.

Εδώ, οι οδηγοί κλήθηκαν να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν, έχοντας φρέσκα ελαστικά και έναν μόνο στόχο: πώς θα βρουν και το παραμικρό χιλιοστό στον χρόνο τους.

Με αυτά κατά νου, λοιπόν, ο πρώτος γρήγορος χρόνος έγινε στο 1:16.331 από τον Sainz, με τον Μονεγάσκο teammate του να ακολουθεί κατά πόδας, στο ένα δέκατο μακριά.

Λίγες στιγμές μετά, ωστόσο, ήρθε η απάντηση από Verstappen, που πέταξε το γάντι στην ιταλική ομάδα: 1:16.048 από τον οδηγό της Red Bull και ξαφνικά μεγάλο φαβορί για ακόμα μια pole!

Πίσω από Red Bull και Ferrari, η McLaren έδειχνε πως είχε το τρίτο ταχύτερο μονοθέσιο, με τους Norris και Piastri στο 5-6. Οι δύο Aston Martin, όμως, δεν είχαν κάνει ακόμα χρόνους, με τον Alonso μάλιστα να έχει και μια παραλίγο έξοδο στην πρώτη του απόπειρα.

Τα δεύτερα περάσματα, μας επιβεβαίωσαν αυτό που είχαμε δει ήδη: έναν Verstappen που κανείς δεν κατάφερε να κυνηγήσει, με τον Sainz εν τέλει να καταλήγει δεύτερος, μπροστά από Perez, Norris, Leclerc, Piastri, Russell, Tsunoda, Stroll, Alonso.

Η Red Bull, λοιπόν, δείχνει πως ξεκινά από πολύ καλή θέση για ακόμα ένα 1-2 αύριο, γνωρίζοντας πως ο ρυθμός αγώνα είναι το δυνατό σημείο του μονοθεσίου, αυτό που κανείς δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να απειλήσει σταθερά.

Ξεκάθαρα δεύτερη δύναμη η Ferrari που θα επιχειρήσει με τους οδηγούς της το διπλό βάθρο αύριο, ωστόσο η νίκη δείχνει πως απέχει αυτή τη στιγμή υπό κανονικές συνθήκες.

Τρίτη δύναμη η McLaren, με τον Norris μάλιστα να κατατάσσεται μπροστά από τον Leclerc και τον Piastri να τον συμπληρώνει άψογα, προετοιμάζοντας το έδαφος για ακόμα μια μεγάλη συγκομιδή βαθμών.

Δύσκολα τα πράγματα για τη Mercedes, που δείχνει να υστερεί σε σχέση με τους πρώτους 3, ενώ και η Aston θα ήθελε το κάτι παραπάνω από το 9-10. Τέλος, εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Yuki Tsunoda που έχει μπει αρκετά δυνατά στο 2024.

Συνέχεια πλέον με τον αγώνα, που θα απονείμει και τους βαθμούς του GP της Αυστραλίας στους οδηγούς. Με τα 5 κόκκινα φώτα να σβήνουν αύριο, στις 06:00 Ώρα Ελλάδος, μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα, μόνο στο F1fan.gr!

Ακολουθεί και η τελική κατάταξη των χρόνων σήμερα στο Albert Park!








ΠΗΓΗ: f1fan.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια