AekPhotos.Gr

Champions league: Η Ντόρτμουντ με «νύχια και με δόντια» κέρδισε (2-0) την Αϊντχόφεν και πήρε την πρόκριση


Νίκη - πρόκριση για την Ντόρτμουντ στους «8» του Champions league

Στο πρώτο μέρος η Ντορτμουντ είχε την κατοχή της μπάλας, πέτυχε γκολ στα πρώτα λεπτά του αγώνα, είχε ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα της αλλά δεν αξιοποίησε κάποια από αυτές.

Στο δεύτερο μέρος η Αϊντχόφεν ξύπνησε, έβαλε μπροστά τις μηχανές, απείλησε κυρίως με τον Λοζάνο ο οποίος είχε μπει σαν αλλαγή, είχε αρκετές ευκαιρίες όμως δεν μπόρεσε να αξιοποίηση καμία από αυτές. Με την Μπορούσια να κλειδώνει το ματς στο 90+5 με γκολ του Μάρκο Ρόις.

Το ματς 

Πρώτη ευκαιρία για την Ντόρτμουντ με τον Μάντσεν να μπαίνει στην περιοχή και τον Μπενίτεθ να διώχνει σε κόρνερ.

Η γερμανική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό, όταν ο Μπράντ πέρασε μία πάσα στον Σάντσο και αυτός με συρτό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0.

Ακόμα μια ευκαιρία για την Ντόρτμουντ, με τον Φουλγκρουγκ δέχτηκε μία σέντρα από τον Σούλε αλλά η κεφάλια του πέρασε πολύ αουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Διπλή ευκαιρία για τους «βεστφαλούς» με τον Μπράντ να επιχειρεί ένα σουτ και τον κίπερ της Αϊντχόφεν να αποκρούει και τον Μάλεν να πέρνει το ριμπάουντ αλλά ο Μπενίτεθ ήταν στην σωστή θέση και έδιωξε την μπάλα κόρνερ, στο 17ο λεπτό.

Απείλησε ξανά η Ντόρτμουντ στο 27ο λεπτό, με τον Μάλεν να μπαίνει μέσα στην περιοχή της Αϊντχόφεν, όμως το σουτ που έκανε πέρασε αουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 31ο λεπτό ήρθε η πρώτη ευκαιρία της Αϊντχόφεν με τον Μπακαγιόκο να σουτάρει, όμως η μπάλα να φτάνει στα χέρια του Κόμπελ.

Η πρώτη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου ανήκε στην Αϊντχόφεν, με τον Λοζάνο να δοκιμάζει ένα σουτ – κεραυνό και την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Κόμπελ.

Στο 56ο λεπτό ο Τέζε απείλησε για την Αϊντχόφεν με τον Κόμπελ να στέλνει την μπάλα κόρνερ.

Στο 62ο λεπτό ο Λοζάνο απειλεί ξανά με ένα σουτ στην κλειστή γωνία του κίπερ της Ντόρτμουντ με την μπάλα να περνάει αουτ.

Στο 64ο λεπτό ήρθε η πρώτη φάση για την Ντόρτμουντ, με τον Φουλγκρουγκ να κάνει καρφωτή κεφάλια, μετά από σέντρα του Μάλεν, όμως ο Μπενίτεθ έδιωξε.

Φάση στο 71ο λεπτό για την Αϊντχόφεν με τον Μπακαγιόκο να μπαίνει στην περιοχή, «έσκασε» τρίπλα στον Χούμελς και έκανε ένα δυνατό σουτ όμως ο Κόμπελ του είπε «όχι» κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Στο 77ο λεπτό από μια στατική φάση την οποία εκτέλεσε ο Ρόις, έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Αϊντχόφεν και ο Φουλγκρουγκ έκανε το 2-0, όμως το VAR ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ.

Λάθος του Αντεγιέμι μέσα στην περιοχή της Ντόρτμουντ, παρόλα αυτά ο Ντε Γιονγκ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόμπελ, στο 84ο λεπτό.

Στο 90ο λεπτό η μπάλα στρώνεται τον Τέζε και αυτός με μονοκοματο σουτ έστειλε την μπάλα αουτ, διπλά από το δεξί δοκάρι του Κόμπελ.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντε Γιονγκ είχε την «χρυσή» ευκαιρία να γράψει το 1-1, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά αουτ.

Όλα τελείωσαν ένα λεπτό αργότερα με τον Μάρκο Ρόις να κλέβει την μπάλα, να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μπενίτεθ και με ένα ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0.


Οι συνθέσεις:

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Κάν, Σούλε, Χούμελς, Μάντσεν, Σάμπιτσερ, Οζκάν, Μάλεν (70΄ Αντεγιέμι), Μπράντ (58΄ Εμέτσα), Σάντσο (75΄ Ρόις), Φουλγκρουγκ


Αϊντχόφεν: Μπενίτεθ, Τέζε, Ντέστ, Μποσκάγκλι, Σούτεν, Βερμάν (82΄ Ρικάρντο), Τιλ (45΄Λοσάνο), Μάουρο Τζούνιορ (85΄ Μπαμπαντί), Τίλμαν, Μπακαγιόκο, Ντε Γιονγκ







ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια