GP Αυστραλίας – Practice 2 – Πέρασε μπροστά ο Leclerc


Ο Charles Leclerc της Ferrari είχε το πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων, καθώς πέρασε στη κορυφή των χρόνων στη δεύτερη περίοδο δοκιμαστικών για το Grand Prix Αυστραλίας της Formula 1 αυτού του Σαββατοκύριακου.

Ο Leclerc, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό του grand slam στην κορυφαία κατηγορία μέχρι σήμερα σε αυτή την πίστα το 2022, έκανε τον καλύτερο χρόνο με 1:17.277 δευτ. στα μαλακά ελαστικά για να καταλήξει στα 0,381 δευτ.ταχύτερος.

Ο Carlos Sainz επέστρεψε μετά την εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας στη Σαουδική Αραβία, αλλά έμεινε τέσσερα δέκατα πίσω από τον teammate του, με τον Max Verstappen να χωρίζει τις Ferrari.

Την 2η ώρα δοκιμαστικών μόνο 19 οδηγοί πήραν μέρος στην πίστα Albert Park, καθώς το ατύχημα του Alex Albon στη στροφή 7 κατά τη διάρκεια του P1 τον άφησε με μεγάλες ζημιές στο μονοθέσιό του και εκτός από τη 2η περίοδο.

Η Williams αποκάλυψε ότι δεν έχει εφεδρικό σασί στην πίστα, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη συμμετοχή του Albon στο Σαββατοκύριακο καθώς οι μηχανικοί εκτιμούν την έκταση της ζημιάς.

Εν τω μεταξύ, ο Verstappen έμεινε εκτός δράσης για μέρος της περιόδου καθώς η Red Bull άλλαξε το πάτωμα στην RB20 του, με τον Ολλανδό να σημειώνει τον δεύτερο ταχύτερο συνολικό χρόνο.

Ο Lance Stroll στοχεύει να ανακάμψει από το ατύχημα που τελείωσε τον αγώνα του στη Τζέντα πριν από δεκαπενθήμερο, αλλά απέτυχε να καταγράψει έναν γρήγορο γύρο αρχικά όταν πήγε πολύ βαθιά στην τελευταία στροφή. Ωστόσο, ο Καναδός στην Aston Martin ανέκαμψε από αυτή τη μικρή αποτυχία για να περάσει μπροστά από τον team-mate του Fernando Alonso στους χρόνους για να συμπληρώσει τους πέντε ταχύτερους οδηγούς.

Η πίστα αποδείχτηκε ότι έπιανε στον ύπνο αρκετούς οδηγούς και ο George Russell τα χρειάστηκε για μια στιγμή στη στροφή 1 που είδε το αυτοκίνητό της Mercedes να κάνει πατινάζ στο γρασίδι.

Ωστόσο, ο Βρετανός τερμάτισε έκτος ταχύτερος συνολικά, μπροστά από τη McLaren του Oscar Piastri μπροστά στο κοινό του, τη Red Bull του Sergio Perez και τον Lando Norris.

Η RB έπρεπε να αξιολογήσει το πάτωμα του Yuki Tsunoda, αλλά ο Ιάπωνας οδηγός μπόρεσε να πραγματοποιήσει τις δοκιμές μεγάλων αποστάσεων έχοντας σημειώσει έναν αρκετά καλό χρόνο για να ολοκληρώσει την πρώτη 10άδα.

Η Sauber έφερε αναβαθμίσεις αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς προσπαθεί να βελτιώσει την τύχη της και ο Zhou Guanyu τερμάτισε 11ος, με τον Daniel Ricciardo στη δεύτερη RB να ακολουθεί.

Ο Logan Sargeant ήταν 13ος στη μοναδική εναπομείνασα Williams, αλλά η συμμετοχή του ήταν πιο αξιοσημείωτη για μια περιστροφή στη στροφή 11 και στη συνέχεια μια εκδρομή στο χαλίκι στη στροφή 1.

Ο Valtteri Bottas έμεινε δύο δέκατα πίσω από τον Zhou στην 14η θέση, με τον Pierre Gasly και τον Esteban Ocon στα δύο αυτοκίνητα της Alpine να στριμώχνουν την Haas VF-24 του Nico Hulkenberg.

Ο Lewis Hamilton σημείωσε μία κακή 18η θέση και δήλωσε ότι «κάτι δεν πάει καλά» στο ραδιόφωνο της ομάδας καθώς ρωτούσε για τους χρόνους των αντιπάλων του.

Ο Kevin Magnussen ήταν ο τελευταίος από τους οδηγούς που σημείωσε χρόνο στο FP2, αν και ο Δανός ήταν με το μεσαίο ελαστικό σε σύγκριση με άλλους οδηγούς στο πιο μαλακό.







ΠΗΓΗ: f1fan.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια