AekPhotos.Gr

GP Αυστραλίας – Practice 1 – Ταχύτερος ο Norris, κόκκινη σημαία για Albon


Με το δεξί ξεκίνησε ο Lando Norris της McLaren το αγωνιστικό 3ήμερο για το Grand Prix της Αυστραλίας, με την καλύτερη επίδοση του να είναι αρκετή να τον κρατήσει στη κορυφή του πίνακα των χρόνων μετά και την τελευταία χρονικά προσπάθεια του Verstappen που τον ανέβασε στην 2η θέση.

Ο Norris σημείωσε χρόνο 1:18.564 δευτερολέπτων για να ανέβει στη κορυφή και να κρατήθεί μπροστά από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Max Verstappen κατά μόλις 0,018 δευτερόλεπτα στην πίστα Albert Park, σε ζεστές και ηλιόλουστες συνθήκες στη Μελβούρνη.

Ο George Russell της Mercedes ήταν τρίτος ενώ ο Charles Leclerc της Ferrari, ο Yuki Tsunoda της RB και ο Sergio Perez εξασφάλισαν ότι η πρώτη εξάδα χωρίστηκε από μόλις 0,078 δευτερόλεπτα.

Ο Alex Albon είχε ένα ατύχημα καθώς το μονοθέσιο του πέρασε άγαρμπα πάνω από τα kerbs και έχασε τον έλεγχο προσκρούοντας στις μπαριέρες. Ο Albon έχασε τον έλεγχο της Williams FW46 βγαίνοντας από τη στροφή 6, υπέστη μια απότομη υπερστροφή και χτύπησε στον τοίχο στο εσωτερικό της πίστας, πριν πάει στον τοίχο στο εξωτερικό της στροφής 7. Ο Albon κατάφερε να απομακρυνθεί μετά από τη διπλή πρόσκρουση, αλλά το αυτοκίνητο υπέστη σημαντική ζημιά και η περίοδος διακόπηκε για απομακρυνθούν τα συντρίμμια.


Αρκετοί οδηγοί υπέστησαν αποτυχίες κατά τη διάρκεια της περιόδου, κυρίως στο chicane υψηλής ταχύτητας στροφών 9/10.

Ο Fernando Alonso βγήκε ανοιχτά από τη στροφή 10, με το ταξίδι μέσα από τα χαλίκια για να οδηγήσει την Aston Martin να προβεί σε αλλαγή δαπέδου στην AMR24.

Ο Russell πέρασε από τη περιοχή απορροής μετά από μια απότομη κίνηση του μονοθεσίου του στη στροφή 9, ενώ ο Valtteri Bottas περιέστρεψε τη Sauber του ακριβώς μετά από το apex στην αριστερή στροφή, αλλά κατάφερε να το κρατήσει πριν τα χαλίκια, επιστρέφοντας στο pit lane με κατεστραμμένα λάστιχα.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Verstappen βγήκε επίσης ελαφρώς ανοιχτά μετά τη στροφή 10 σε έναν γρήγορο γύρο – εγκαταλείποντας μια προσπάθεια που θα μπορούσε να τον είχε βάλει πιο γρήγορο – ενώ ο Perez είχε μία μικρή έξοδο αφού κλείδωσε τροχούς στη στροφή 13.

Ο Lance Stroll της Aston Martin ήταν έβδομος, μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον Norris, ενώ ο Carlos Sainz της Ferrari επέστρεψε στη δράση μετά την εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας και κατέλαβε την όγδοη θέση.

Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton, πέρασε από το γρασίδι στη στροφή 2 και πέρασε το πάνω από τα kerbs της εξόδου στη στροφή 10, καθ’ οδόν για την ένατη θέση, ενώ ο Oscar Piastri ολοκλήρωσε την πρώτη 10άδα για τη McLaren στο σπίτι του.







ΠΗΓΗ: f1fan.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια