AekPhotos.Gr

Σαν σήμερα η ΑΕΚ έκανε μια από τις μεγαλύτερες νίκες με σκορ 4-0 μέσα στο γήπεδο Νίκος Γκούμας επί της ομάδας του ΠΑΟΚ


Η τότε ισχυρή ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ΑΕΚ, νίκησε με σκορ 4-0 τον ανύπαρκτο ΠΑΟΚ μέσα στο Νίκος Γκούμας.

Ήταν 23-3-1996 και η 26η αγωνιστική του Ελληνικού πρωταθλήματος, όπου η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον ΠΑΟΚ τότε, να βρίσκετε μόλις τέσσερις βαθμούς πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού και στο κύπελλο, να έχει αποκλειστεί στον ημιτελικό από τον Απόλλωνα, γνωρίζοντας την ήττα από την ομάδα του Νικολαΐδη και του Παθιακάκη, με σκορ 3-1 μέσα στη Τούμπα.

Δυο μήνες πριν η ομάδα πέρασε στα χέρια του Γιώργου Μπατατούδη και στον πάγκο του ΠΑΟΚ εκείνη την περίοδο είχαν αλλάξει πέντε προπονητές, με τον Μιχάλη Μπέλλη να βρίσκετε στον πάγκο του στη Νέα Φιλαδέλφεια.  

Η ΑΕΚ ήταν στη δεύτερη θέση -3 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, αν και κατά γενική ομολογία εκείνη η ομάδα μάγευε το Ελληνικό κοινό και το Νίκος Γκούμας ήταν ασφυκτικά γεμάτο σε κάθε αγώνα της ένωσης, ακόμα και από οπαδούς άλλων ομάδων. 

Εκείνη η ομάδα όσο θαυμάσια ήταν μέσα στο γήπεδο, τόσο γκρίνια επικρατούσε εκτός γηπέδου, με επεισόδια μεταξύ παικτών, κόντρες μεταξύ Μπάγεβιτς και Τροχανά αλλά και με παίκτες, όπως και τα νέα σενάρια μετακόμισης του Ντούσαν στον Ολυμπιακό. 

Παρ' όλα αυτά, η ΑΕΚ πήρε άλλη μία άνετη νίκη με σκορ 4-0, με τον Βασίλη Τσιάρτα να βάζει δυο γκολ  (23΄,62΄) και δυο του Χρήστου Κωστή (26΄,65΄). 

Η ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν ανύπαρκτη μέσα στο γήπεδο και το σκορ βάση απόδοσης του, έδειχνε πολύ φτωχό και τον ΠΑΟΚ ευχαριστημένο που δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. 

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ μείωσε στον πόντο τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήρθε ισόπαλος στο Καυτατζόγλειο με τον Ηρακλή. 

Η σύνθεση της ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ:  Ατματσίδης, Μπορμπόκης, Βάιος Καραγιάννης, Κωστένογλου (86′ Παυλόπουλος), Βλάχος, Σαμπανάτζοβιτς, Κωστής (80′Δημητριάδης),Κετσπάγια, Σαβέβσκι (71′ Μαλαδένης), Μπατίστα, Τσάρτας.

Δείτε σε βίντεο γκολ και φάσεις του αγώνα:







0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια