AekPhotos.Gr

«Κοράκια» σε αποστολή να σταματήσουν την ΑΕΚ Betsson - Ήττα (86-85) με αισχρή διαιτησία από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ


Η ΑΕΚ Betsson έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ, αλλά οι διαιτητές καθάρισαν για τον Παναθηναϊκό και τον έσπρωξαν στη νίκη

Η μεγάλη ΑΕΚ Betsson έκανε την εμφάνιση της στο ΟΑΚΑ και έχασε τεράστια ευκαιρία για το διπλό, αφού ο Ραντλ αστόχησε εντελώς ελεύθερο τρίποντο για να πάρει την νίκη και τελικά έφυγε ηττημένη (86-85). Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο, όχι μόνο γύρισε το παιχνίδι αλλά προηγήθηκε και στο τέλος, όμως ο Κέντρικ Ναν πέτυχε 5 σερί πόντους και έκρινε το ματς. Κορυφαίος για την ΑΕΚ ήταν ο Κουζμίνσκας ενώ και οι Καμπενγκέλε, Τίλμαν έκαναν ζημιά μέσα στην ρακέτα. Αυτή η ΑΕΚ έδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει πολύ υψηλό ταβάνι και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, όμως πλέον πρέπει να συγκεντρωθεί για το ματς της Τετάρτης. Αρνητική εντύπωση για μια ακόμη φορά οι βολές του αγώνα με την τελική σούμα να είναι 22-7 υπέρ των πρασίνων.

Το ματς

Ο Ζοάν Πλάθα ξεκίνησε με τους Χολ, Νετζήπογλου, Ραντλ, Κουζμίνσκας και Τίλμαν, ενώ ο Εργκίν Αταμάν με τους Βιλντόζα, Ναν, Γκριγκόνις, Μαντζούκας και Μπαλτσερόφσκι. Η Ένωση από το ξεκίνημα επιτέθηκε πάνω στον Μπαλτσερόφσκι με πικ εν ρολ με τον Τίλμαν να πετυχαίνει όλους του πόντους στο ξεκίνημα (9-10). Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό με την Ένωση να σκοράρει με το πρώτο τρίποντο του Μάκλεμορ στο τρανζίσον (20-15). Με καλάθι του Γκριγκόνις στην εκπνοή ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στην επίθεση τους (25-18).

Με τον Καμπενγκέλε να κάνει άμεσα αισθητή την παρουσία του στην επίθεση πετυχαίνοντας 6 πόντους, η ΑΕΚ μείωσε όμως ο Μήτογλου μπήκε και αυτός στην εξίσωση (31-28). Η Ένωση ήταν πάντα κοντά στο σκορ, μείωσε στο καλάθι αλλά δέχτηκε ένα 7-0 από τρίποντο του Σλούκα και 4 πόντους από Λεσόρ και Μήτογλου και έμεινε ξανά πίσω (39-32). Η ΑΕΚ αντιμετώπιζε πολύ μεγάλο πρόβλημα στο πικ εν ρολ του Σλούκα με τον Λεσόρ και δεχόταν συνεχώς πόντους , με τον Νετζήπογλου να μειώνει με τρίποντο (44-35). Από ακόμα ένα πικ εν ρολ, ο Αντετοκούνμπο κάρφωσε άνετα την μπάλα και έκλεισε το ημίχρονο με διψήφια διαφορά (48-37). Εντυπωσιακό στατιστικό για το πρώτο ημίχρονο το 13-2 στις βολές που έχουν εκτελέσει οι δύο ομάδες.

Με ένα γρήγορο σερί 0-4 από την ΑΕΚ και προσωπικά τον Κουζμίνσκας, η ΑΕΚ επέστρεψε γρήγορα στο σκορ, στην έναρξη της 3ης περιόδου (48-42). Με τρομερό κάρφωμα του Καμπενγκέλε μείωσε η Ένωση αλλά δέχτηκε τρίποντο από τον Μήτογλου για να απαντήσει και πάλι ο Κουζμίνσκας (52-49). Ακόμα ένα τρομερό κάρφωμα του Καμπενγκέλε και η ΑΕΚ έφτασε σε απόσταση αναπνοής, παίζοντας εξαιρετικά (54-53). Ακόμα δύο πόντοι από τον Καναδό και κλέψιμο του Νετζήπογλου, για να πάρει η Ένωση διαφορά 3 πόντων για πρώτη φορά (54-57). Δύο σερί τρίποντα από Νετζήπογλου και Φλιώνη μεγάλωσαν την διαφορά (58-63). Με τρίποντο του Καμπενγκέλε η ΑΕΚ ολοκλήρωσε ένα φανταστικό δεκάλεπτο που το κέρδισε με 12-29 (63-66).

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίζει πολύ δυνατά στην άμυνα αλλά η ΑΕΚ άντεχε στο ξεκίνημα βάζοντας καλάθια με αίμα κάτω από το καλάθι (65-70). Τρίποντα από τον Ναν με τον Παναθηναϊκό να περνάει ξανά μπροστά (77-74). Καλάθι από τον Τίλμαν που ισοφάρισε το σκορ, 2,5 λεπτα πριν το τέλος και με τρίποντο του Κουζμίνσκας πέρασε ξανά  (79-82). Η ΑΕΚ πέρασε μπροστά με 4 πόντους αλλά δέχτηκε τρίποντο από τον Ναν και στην συνέχεια μετά από χαμένη επίθεση, κέρδισε 2 βολές και τις έβαλε (86-85). Απίστευτη χαμένη ευκαιρία από την ΑΕΚ, με τον Ραντλ να αστοχεί σε ελεύθερο σουτ για την νίκη (86-85).


Παναθηναϊκός-ΑΕΚ : 86-85

Δεκάλεπτα: 25-18, 48-37, 63-66, 86-85

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαιτζάκης , Βιλντόζα 4, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι 6, Σλούκας 15, Γκραντ 3, Ναν 18, Λεσόρ 11, Αντετοκούνμπο 2, Γκριγκόνις 13, Μήτογλου 11, Μαντζούκας 3.

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 20, Χολ 2, Ραντλ 2, Καράμπελας 2, Φλιώνης 5, Πηλάβιος, Νετζήπογλου 11, Χατζηδάκης , Κουζμίνσκας 16, Μάκλεμορ 6, Κουζέλογλου 6,  Καμπενγκέλε 15.



ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια