AekPhotos.Gr

Με τον Τσούμπερ να την οδηγεί


Με χρυσό γκολ του Στίβεν Τσούμπερ η μέτρια ΑΕΚ πήρε την αγχωτική νίκη με 0-1 στα Ιωάννινα κόντρα στον ΠΑΣ

Η ΑΕΚ πέρασε από τα Ιωάννινα με διπλό, όπου ήταν και το πρώτο ζητούμενο. Και για να γίνει αυτό σκόραρε ο Στίβεν Τσούμπερ στο 7′, ένα γκολ που έδωσε τη νίκη με 0-1 στους Ζωσιμάδες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα για την 12η αγωνιστική της Super League.

Η ΑΕΚ είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο με πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει και άλλα γκολ, αλλά ήταν αναποτελεσματική με άτσαλα τελειώματα. Στο β’ ημίχρονο έριξε ρυθμούς, ο ΠΑΣ ανέβηκε, αλλά ευτυχώς κράτησε το σκορ μέχρι το τέλος και έφυγε με τη νίκη που την κρατά ψηλά στην βαθμολογία, κοντά στην κορυφή.

Οι απουσίες που είχε η Ένωση δεν επέτρεψαν στον Αλμέιδα να κάνει πολλά πράγματα και rotation, ενώ προβλημάτισαν αρκετοί παίκτες με τα πολλά και εύκολα λάθη που έκαναν παρότι η ομάδα βρήκε γρήγορο γκολ.

Επόμενο παιχνίδι για την ΑΕΚ την Πέμπτη στις 19:45 κόντρα στην Μπράιτον για το Europa League.

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε το ματς στους Ζωσιμάδες με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Μοχαμάντι αριστερά, τον Βίντα με τον Κάλενς στα στόπερ, τον Σιμάνσκι κόφτη με τον Πινέδα δίπλα του, τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ Τσούμπερ.

H Ένωση μπήκε με φάση στο 2ο λεπτό καθώς από δημιουργία του Ελίασον, ο Σιμάνσκι πλάσαρε δυνατά εκτός περιοχής με την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Μέχρι το 4ο λεπτό ο Τσούμπερ και ο Ελίασον είχαν ακόμη δύο απειλές προς την εστία του Κλέιμαν δίχως επιτυχία. Στο 7’ ο Ροσέρο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά στη μικρή περιοχή, εκεί πετάχτηκε ο Μπάλαν, όμως ο Βίντα διάβασε τη φάση και έκοψε τον Ρουμάνο φορ. Όμως στην επόμενη φάση η ΑΕΚ βρήκε γκολ! Ο Ελίασον από δεξιά μοίρασε στον Πινέδα μέσα στην περιοχή και αυτός τροφοδότησε τον Τσούμπερ, ο οποίος με ένα ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το γρήγορο 0-1 της ΑΕΚ. Aμέσως μετά το γκολ σέντρα του Σιντιμπέ, κεφαλιά του Μάνταλου, άουτ.

To ματς είχε ρυθμό και έδειχνε εξ’ αρχής πολύ ανοιχτό, η ΑΕΚ είχε χώρους, ενώ είχε και απειλές από τον ΠΑΣ. Σε ωραία αντεπίθεση των Ηπειρωτών, ο Ροσέρο πάσαρε από κόντρα στον Μπάλαν ο οποίος έκανε το σουτ, ο Στάνκοβιτς τον σταμάτησε εκπληκτικά και ο Παμλίδης πήρε το ριμπάουντ. Παρότι ο Στάνκοβιτς ήταν εξουδετερωμένος, ο Παμλίδης σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Στο 12’ ο Γκατσίνοβιτς συγκλίνει, πιάνει και το σουτ, με τον Κλέιμαν να μπλοκάρει. Στο 16’ και στο 19’ η ΑΕΚ είχε νέες τελικές με Πινέδα και Γκατσίνοβιτς και έδειχνε διάθεση για να απειλεί συνέχεια, να δημιουργεί και να ψάχνει άμεσα το 2ο γκολ στο α’ ημίχρονο. 

Ο ρυθμός έπεσε λίγο, αλλά η ΑΕΚ είχε ξανά την απόλυτη κυριαρχία στο χορτάρι με κύριο εκφραστή τον Γκατσίνοβιτς από αριστερά. Στο 26’ εξαιρετική σέντρα του Μοχαμάντι από αριστερά, ο Τσούμπερ σε πρώτο χρόνο πιάνει σκαστή κεφαλιά, με την μπάλα μετά την απόκρουση του Κλέιμαν να βρίσκει στο δοκάρι, να επιστρέφει στον Ελβετό άσο που από κοντινή απόσταστη σουτάρει άουτ! Στο επόμενο λεπτό σουτ του Τζίμα εκτός περιοχής, πέφτει και μπλοκάρει ο Στάνκοβιτς, με τον πορτιέρε της ΑΕΚ να σταματά και τον Ροσέρο σε τρομερό τετ α τετ το οποίο ήταν τελικά οφσάιντ. Νέα μεγάλη διπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 32’ με τον Κλέιμαν να αποκρούει το σουτ του Μάνταλου και στην επαναφορά ο Γκατσίνοβιτς άτσαλα να αστοχεί από εξαιρετική θέση. Η Ένωση έμπαινε με ευκολία στην περιοχή του ΠΑΣ και δημιουργούσε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά ξανά έδειχνε αναποτελεσματική.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές από Στάικο και Αλμέιδα, με την ΑΕΚ στο 47’ να έχει την πρώτη απειλή. Πατά περιοχή ο Ελίασον, προσποιείται, απελευθερώνεται, πιάνει και το σουτ, με την μπάλα όμως να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Τσούμπερ στο 55’ και στο 57’ είχε καλές ευκαιρίες για να απειλήσει, αλλά δεν είχε επιτυχία. Η Ένωση δεν είχε την ίδια ενέργεια και διάθεση και αυτό την φρέναρε. Στο 61’ νέα απευθείας εκτέλεση φάουλ, αυτή τη φορά από τον Ελίασον, η μπάλα πήγε άουτ. Οι πρώτες αλλαγές από τον Στάικο στο 67’. Ρίχνει στο ματς τον Γκάρο και τον Λεό θέλοντας να δώσει νέα πνοή στην επιθετική γραμμή του ΠΑΣ. Ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 68’. Ο Μοχαμάντι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον Πινέδα που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Ριένστρα. Ο Γκάτσινοβιτς πήρε το ριμπάουντ, όμως το σουτ του ήταν κακό και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 72’ σέντρα του Παμλίδη από τα δεξιά, ο Λεό έπιασε μια κεφαλιά μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ χωρίς να δυσκολευτεί…

Στο 75’ ο Αλμέιδα έκανε 4 αλλαγές. Πισάρο, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ και Πόνσε μπήκαν στις θέσεις των Τσούμπερ, Μάνταλου, Πινέδα και Ελίασον για να φρεσκάρει την ομάδα του μεσοεπιθετικά ώστε να ψάξει το 2ο γκολ. Στο 83’ ο Αλμέιδα έβγαλε τον Κάλενς που είχε ενοχλήσεις για να βάλει τον Μήτογλου στα στόπερ, ενώ ο Στάικος έβαλε τον Κόντε στην περιοχή αντί του Ροσέρο. Στο 86’ ο Γαλανόπουλος εκτός περιοχής σούταρε δυνατά, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ στο φινάλε ήθελε να διαχειριστεί το παιχνίδι, κρατούσε μπάλες και ήθελε να μην κινδυνέψει. Ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 96′. Ο Πανάγου έκανε το πλασέ πάνω στον πεσμένο Εραμούσπε με την μπάλα να περνάει άουτ. Και εκεί τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ να παίρνει αυτό που ήθελε εξ’ αρχής, τη νίκη.


ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1
Γκολ:

7’ Τσούμπερ σουτ 0-1

Κίτρινες: Ριένστρα (86’), Εραμούσπε (96′) – Κάλενς (81’)

Κόκκινες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν – Πανάγου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης – Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίμας (66′ Λεό) – Παμλίδης, Μπάλαν (66′ Γκάρο), Ροσέρο (85′ Κόντε).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (82′ Μήτογλου), Μοχαμάντι – Ελίασον (75′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα (75′ Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς – Τσούμπερ (75′ Πόνσε), Μάνταλος (75′ Πισάρο).

O MVP του ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ

Σε τέτοιο ματς, με τόσο μέτρια εμφάνιση για την ΑΕΚ, κρατάς μόνο το γκολ. Ο Στίβεν Τσούμπερ το έδωσε, είχε και ένα δοκάρι και γενικά στο α’ ημίχρονο ήταν αρκετά καλός.

Το κλειδί του ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ

Το μηδέν στην άμυνα σε αυτό το ματς έδωσε τη νίκη. Ο σταθερός Στάνκοβιτς, η αμυντική λειτουργία που δεν έδωσε πάρα πολλά δικαιώματα και η τύχη στο δοκάρι του Παμλίδη, κράτησαν το μηδέν στα Ιωάννινα.

Τα γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ

Για το γκολ του Τσούμπερ πατήστε ΕΔΩ.

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: 0-1 (highlights) ΕΔΩ..

ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια