AekPhotos.Gr

Η κριτική των 16 κιτρινόμαυρων του έπους του Μπράιτον


Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 16 κιτρινόμαυροι που έπαιξαν στο ματς της Αγγλίας

Η ΑΕΚ ισοπέδωσε την Μπράιτον μέσα στο σπίτι της και την κέρδισε με 3-2. Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 16 κιτρινόμαυροι αυτής της τεράστιας νίκης

Τσίτσαν Στάνκοβιτς: Τεράστια εμφάνιση από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και μόνο από το σημείο του πέναλτι θα μπορούσε να νικηθεί. Έκανε τεράστιες αποκρούσεις και σε τετ α τετ του Ζοάο Πέδρο και σε σουτ έξω από την περιοχή και σε κάθε άπειλη.

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ: Μπήκε ξανά στην βασική ενδεκάδα. Πέτυχε το πρώτο του γκολ με μια εντυπωσιακή κεφαλιά από στατική φάση. Κρατούσε πολύ σωστά την θέση του, κάλυπτε εξαιρετικά τις διαγώνιες πάσες. Ενώ έχασε ελάχιστες μονομαχίες από τον Μιτόμα. Με τρομερές δυνάμεις, έκανε εξαιρετικό ματς.

Σίμος Μήτογλου: Εξαιρετικό ματς από τον Έλληνα στόπερ της ΑΕΚ. Κρατούσε πολύ σωστά την θέση του, κάλυπτε τους χώρους ακόμα πιο σωστά, ενώ κέρδισε και τις περισσότερες από τις μονομαχίες και χαμηλά στο έδαφος αλλά και ψηλά στον αέρα. Το κερδισμένο φάουλ που έφερε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, προήλθε από δικό του κλέψιμο στο κέντρο του γηπέδου.

Νταμιάν Σιμάνσκι: Ήταν η επιλογή του Αλμέιδα για να παίξει ως δεύτερος στόπερ. Και ο Πολωνός χαφ έκανε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Όπου χρειαζόταν ήταν παρών και με τον τρόπο που απαιτούσαν οι φάσεις. Κρατούσε την θέση του, ήταν εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια του και την άνοιγε σωστά από τα μετόπισθεν. Το μοναδικό του λάθος, ήταν στην φάση του δεύτερου πέναλτι.

Εχσάν Χατζισαφί: Έδωσε δυο ασίστ από δυο εξαιρετικά εκτελεσμένες στατικές φάσεις. Είχε πολύ δύσκολο έργο από την πλευρά του, την οποία φόρτωνε η Μπράιτον με Μάρτς και Μίλνερ. Παρόλα αυτά το πάλεψε πολύ, είχε την άτυχη στιγμή με το πέναλτι που παραχώρησε, αλλά γενικά έκανε καλό ματς. Δυστυχώς έφυγε νωρίς στο ματς τραυματίας.

Γένς Γιόνσον: Πολλά χιλιόμετρα έκανε στην μεσαία γραμμή, καθώς επί της ουσίας έπρεπε και να παίζει ως σκούπα μπροστά από τα στόπερ, αλλά και υπήρχαν φάσεις που ανέβαινε ψηλά για να είναι αυτός που θα μπει στην πρώτη γραμμή του πρέσινγκ. Έκανε πολλή δουλειά και αθόρυβη δουλειά.

Ορμπελίν Πινέδα: Ξεκίνησε βασικός και μάλιστα από το άξονα δίπλα στον Γιόνσον. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να βγάλει πολλή δουλειά και χωρίς την μπάλα στα πόδια δηλαδή στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και με την μπάλα στα πόδια στη δημιουργία. Και στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, τα έκανε και τα δυο εξαιρετικά.

Νορντίν Άμραμπατ: Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός είχε εντολή να βοηθάει πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι από την πλευρά του, καθώς υπήρχε ο Μιτόμα και ο Εστουπιάν. Το έκανε τις περισσότερες φορές με συνέπεια. Επίσης είχε εντολή να προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα. Πολλές φορές την κράτησε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Επέστρεψε στην ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του. Έβαλε ένα εκπληκτικής έμπνευσης γκολ μετά από το φάουλ του Χατζισαφί. Επίσης κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του, είχε εξαιρετικά σωστές επιλογές. Δεν είχε ακόμα τις ανάσες για να μπορεί σταθερά να ντουμπλάρει τον Χατζισαφί στην άμυνα. Όμως γενικώς έκανε πολύ καλό ματς.

Σέρχιο Αραούχο: Πολλή δουλειά και από τον αρχηγό της ΑΕΚ. Ασταμάτητο πρέσινγκ και μαρκάρισμα ακόμα και έξω  από την περιοχή του Στάνκοβιτς. Στο επιθετικό κομμάτι έδωσε στο πρώτο ημίχρονο δυο τρομερές κάθετες πάσες για να βγει σε τετ α τετ ο Γκαρσία.

Λιβάι Γκαρσία: Μπήκε και αυτός για πρώτη φορά στην ενδεκάδα, μετά τον τραυματισμό του. Και έκανε ένα μικρό πάρτι στην άμυνα της Μπράιτον. Αυτό που του έλειψε ήταν το αποτελεσματικό τελείωμα. Διότι κατά τα άλλα ήταν ασταμάτητος από τους αμυντικούς της Μπράιτον.

Μιλάντ Μοχαμάντι: Από την στιγμή που μπήκε έδωσε πολλές μάχες από την πλευρά του. Άργησε λίγο να βρει τον ρυθμό του. Αλλά όταν τον βρήκε, κατάπιε όλους τους αντιπάλους του και βοήθησε πολύ.

Έκι Πόνσε: Μπήκε ως αλλαγή και πέτυχε το νικητήριο γκολ και βρήκε δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Και μάλιστα σε μια φάση που ο ίδιος την ξεκίνησε. Έτρεξε πολύ, πίεσε πολύ, έκανε σημαντική δουλειά, πέτυχε και το νικητήριο γκολ.

Στίβεν Τσούμπερ: Πολλή δουλειά από την στιγμή που μπήκε και από τον Ελβετό. Έτρεξε, πίεσε, βοήθησε πολύ στην ανασταλτική λειτουργία, έκλεισε χώρους και έκλεψε και μπάλες.

Νίκλας Ελίασον: Έδωσε μια τρομερή ασίστ, σχεδόν έτοιμο γκολ στον Πόνσε στο νικητήριο γκολ. Από εκεί και πέρα έτρεξε και αυτός πολύ, πάλεψε πολύ και βοήθησε σημαντικά.

Πέτρος Μάνταλος: Μπήκε για να παίξει στα χαφ, όταν ο Πίνεδα φαινόταν να ξεμένει από δυνάμεις. Βοήθησε πολύ με την παρουσία του καθώς έκλεισε χώρους και στο ανασταλτικό κομμάτι έβγαλε δουλειά.




ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια