AekPhotos.Gr

Η ΑΕΚ νίκησε (82-76) την Κλουζ, αλλά έχει ακόμα πολλή δουλειά


Πρώτο δείγμα για τη νέα ΑΕΚ, δοκίμασε πολλά στη νίκη με τους Ρουμάνους

Η ΑΕΚ κέρδισε την Κλουζ (82-76) στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας της. Ο Ζοάν Πλάθα έκανε πολλές δοκιμές σε πεντάδες και σχήματα και όπως ήταν φυσικό, πολλές στιγμές η ΑΕΚ έμοιαζε ασύνδετη, όμως έβγαλε και κάποια καλά στοιχεία, όπως η διάθεση της να τρέξει στην επίθεση και να πιέσει σε όλο το γήπεδο. Ξεχώρισε ο ΜακΡέι που έβαλε εύκολα 18 πόντους, ενώ καλός ήταν και ο Ράντλ από την περιφέρεια. Ο Καγκενμπέλε παρόλο που δεν δείχνει έτοιμος ακόμα είναι παρουσία στην ρακέτα. Η Ένωση αντιμετωπίζει αύριο το Περιστέρι ολοκληρώνοντας την παρουσία της στο τουρνουά.

Το ματς

Ο Ζοάν Πλάθα παρέταξε την ΑΕΚ με τους Καράμπελα, Μάκλεμορ, Νετζήπογλου, Κουζέλογλου και Τίλμαν. Η ΑΕΚ δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, είχε κακές επιλογές στην επίθεση με αυτήν την πειραματική πεντάδα και βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ (0-7). Ο Ζοάν Πλάθα άλλαξε όλη την πεντάδα για να πετύχει το πρώτο της καλάθι με τον ΜακΡέι μετά από τέσσερα λεπτά (2-7). Οι δύο ομάδες φαινόντουσαν πολύ σφιγμένες και δυσκολεύονταν να λειτουργήσουν επιθετικά, με τους Ρουμάνους να σκοράρουν από τα λάθη της ΑΕΚ (7-12). Με τρίποντο του Τίλμαν και μια βολή του Νετζήπογλου, η Ένωση πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα, πατώντας καλύτερα στο γήπεδο (13-12). Με καλές άμυνες και αιφνιδιασμούς η ΑΕΚ έκλεισε μπροστά το δεκάλεπτο (16-12).

Με τρίποντο του Καράμπελα και καλάθι του ΜακΡέι στον αιφνιδιασμό, η Ένωση μεγάλωσε την διαφορά της και έδειξε ότι άρχισε να βρίσκει κάπως ρυθμό (21-14). Οι παίκτες του Ζοάν Πλάθα εφάρμοσαν πίεση σε όλο το γήπεδο για τρία λεπτά, με παγίδες και οδήγησαν τους Ρουμάνους σε συνεχόμενα λάθη, βάζοντας εύκολους πόντους στην επίθεση (29-18). Η Ένωση προσπαθεί να τρέξει σε κάθε ευκαιρία με τον Τίλμαν να δείχνει την επαφή που έχει με το καλάθι (34-26). Μερικά λάθη της ΑΕΚ έδωσαν την ευκαιρία στους Ρουμάνους να βρουν πόντους και να μειώσουν την διαφορά με τον Τζόουνς και τον Γκουζμάν να έχουν κάνει ζημιά (38-33). Με πέντε σερί πόντους του Τζόουνς, έληξε το ημίχρονο με του Ρουμάνους μπροστά (38-39).

Η Κλουζ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλεύτηκε τα τακτικά λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ, βρήκε καλά σουτ και πήρε κεφάλι στο σκορ με τρίποντο του Τζόουνς (44-47). Διαγωνισμός τριπόντων από τις δύο ομάδες με τον Ραντλ να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα και να απαντάει η Κλουζ με τον Έντι (50-53). Ο Ζοάν Πλάθα συνέχιζε τις δοκιμές σε σχήματα και οι παίκτες του δεν μπορούσαν να βρουν συνεχόμενο ρυθμό, με τους Ρουμάνους να βρίσκονται μπροστά στο σκορ (57-59).


Κακές επιστροφές των παικτών της Ένωσης, έδιναν την ευκαιρία στους Ρουμάνους να χτυπάνε στο τρανζίσιον και μετά από τρίποντο του Τζόουνς να παίρνουν την μεγαλύτερη τους διαφορά στον αγώνα (61-69). Ένα καλό σερί της ΑΕΚ με το τρίτο τρίποντο του Ραντλ και πέντε πόντους από τον Καμπενγκέλε μείωσαν την διαφορά για την ΑΕΚ (71-72). Άλλο ένα τρίποντο του ΜακΡέι έφερε και πάλι μπροστά την ΑΕΚ που έσφιξε την άμυνα της και ο Καμπενγκέλε της έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων, δύο λεπτά πριν το τέλος (76-72). Η ΑΕΚ ήταν εύστοχη στις βολές και πήρε την νίκη στο τέλος.

ΑΕΚ-Κλουζ: 82-76

Δεκάλεπτα: 16-12, 38-39, 57-59, 82-76

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 15, Ραντλ 13, Καράμπελας 7, Φλιώνης, Πιλάβιος, Νετζήπογλου 7, Μάκλεμορ 2, Κουζέλογλου 4, Καμπενγκέλε 11, Κώττας 4, Ματαλλιωτάκης, ΜακΡέι 16.

Κλουζ (Σιλβατσάν): Γκούζμαν 21, Μέγιερις 9, Λαπούστ, Ρόσναφσκ, Σίλι 2, Πέτριτς, Στιπάνοβιτς 2, Κέιτ 3, Ματσιούκα 2, Έντι 6, Τζόουνς 25, Ρίτσαρντς 6.



ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια