Αλμέιδα: «Είπα στον Μελισσανίδη ότι αν ήταν δικός μου ο Γκαρσία θα τον είχα πουλήσει σε αυτή την τιμή»


Ο Ματίας Αλμέιδα έχει μια πλούσια επιθετική γραμμή με τον Λιβάι Γκαρσία, τον Ροντόλφο Πισάρο και τον Έκι Πόνσε

ΑΕΚ σημαίνει επίθεση και αν δει κανείς το ρόστερ μπορεί εύκολα να το διακρίνει.

Στη συζήτηση που είχε με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα αναφέρθηκε στην κατάσταση του Λιβάι Γκαρσία που τραυματίστηκε στο ματς του Βελγίου με την Αντβέρπ. Ενώ μίλησε και για τις φετινές προσθήκες των Ροντόλφο Πισάρο και Εκι Πόνσε και για το πότε αναμένεται να είναι πλήρως έτοιμοι στα κιτρινόμαυρα.

Είχες ερωτηθεί από τη διοίκηση το καλοκαίρι σχετικά με την πρόταση που είχε έρθει για τον Λιβάι Γκαρσία και τι σκέφτόσουν πάνω σε αυτό;

«Η αλήθεια είναι ότι έχω πολλή επικοινωνία με τους διοικούντες. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος εδώ που βρίσκομαι. Έχω πολύ καλή επικοινωνία με τον πρόεδρο. Με αυτόν τον πρόεδρο μπορείς να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα και πιστεύω πως και ο ίδιος με ακούει. Και με τους υπόλοιπους διοικούντες παίρνουμε τις αποφάσεις μαζί. Όταν έγινε αυτό με τον Λιβάι, πολύς κόσμος είχε διακοπές, εμείς όχι.

Όλο το καλοκαίρι υπήρξαν σοβαρές προτάσεις για τον Λιβάι. Δεν είναι ότι ο πρόεδρος αρνήθηκε μια τεράστια πρόταση, αλλά αυτό που έκανε ήταν να ανανεώσει το συμβόλαιο στον Λιβάι. Αγόρασε τον Πινέδα, έγιναν πολλές ανανεώσεις σε συμβόλαια παικτών. Οπότε είναι πολλά τα βήματα που δεν μαθαίνονται όλα, αλλά εσωτερικά γίνονται σημαντικά πράγματα. Όλοι μας θέλουμε να ανταποδώσουμε αυτή τη στήριξη με αποτελέσματα.

Για τον Λιβάι ήρθαν πολλές προτάσεις εκατομμυρίων. Συζητήσαμε με τον πρόεδρο την κατάσταση με τον Λιβάι, την αξιολογήσαμε και του είπα ότι αν ήταν δικός μου, εγώ θα τον έδινα. Ξέραμε ότι ο Λιβάι ήταν σημαντικός πολύ για εμάς και πως αν έκανε αυτά που έκανε πέρυσι σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, τότε η τιμή του θα ανέβαινε».

Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας και ενσωμάτωσης του Πόνσε και του Πισάρο;

«Ο Πόνσε προερχόταν από λίγο χρόνο συμμετοχής με ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα από το δικό μας. Τελευταία είχε έναν πιο επιθετικογενή προπονητή, αλλά έπαιζε λίγο. Όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μέχρι το μισό του γηπέδου, οπότε θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής σε ένα διαφορετικό σύστημα. Για τον Πισάρο το ίδιο, γιατί δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς στην Ευρώπη. Άλλοι προσαρμόζονται γρήγορα, άλλοι όχι. Το ότι ο Πισάρο έπαιξε για 90 λεπτά τις προάλλες, τα πήγε καλά, γνωρίζοντας ότι έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είναι πιο πολύ στο ένας εναντίον ενός, στην κοντινή πάσα, οπότε σκεφτόμαστε ότι σε κάποια παιχνίδια μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξει και το σύστημα».



ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια