AekPhotos.Gr

Αλμέιδα: «Δεν θα είναι εύκολο να μείνουμε στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι - Οτι έγινε στο Βόλο είναι... η ΑΕΚ!»


Ο Ματίας Αλμέιδα μιλά για την εξέλιξη που μπορεί να έχει φέτος η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κατέκτησε πέρυσι το νταμπλ μετά από 45 χρόνια. Είναι λογικό ο πήχης να είναι ψηλά φέτος και οι απαιτήσεις να είναι πολλές.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει να διαχειριστεί ένα σύνολο δίχως μεγάλες διαφορές σε σχέση με πέρυσι. Μπορεί όμως ο Δικέφαλος να φτάσει σε ανάλογο αγωνιστικό επίπεδο με την περσινή σεζόν; Μόνο το γήπεδο θα το δείξει και ο Αργεντινός απάντησε στην κουβέντα που είχε με ρεπόρτερ της ΑΕΚ.

Στόχος είναι φέτος να φτάσει η ομάδα στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι ή να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο σε σχέση με τα αγωνιστικά κριτήρια;

«Κάποιες στιγμές έχει την ίδια λειτουργία η ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Η ιδέα είναι πάντα η ίδια. Πέρυσι τέτοια εποχή μετά το δεύτερο ματς είχαμε ένα βαθμό λιγότερο. Αυτό που επιθυμώ είναι η ομάδα να είναι το ίδιο. Είναι δύσκολο να κρατήσεις αυτή τη γραμμή και να είσαι στο ίδιο επίπεδο, αλλά η ομάδα θα είναι το ίδιο ανταγωνιστική γιατί όλοι θέλουν να μας κερδίσουν. Τη μέρα που θα παίξεις με μια ομάδα και δεν θα θέλει να σε κερδίσει, αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα είσαι στα καλά σου. Όσοι έρχονται να παίξουν απέναντί μας δίνουν ένα έξτρα.

Τώρα εμείς πρέπει να βελτιώσουμε αυτά που πρέπει να βελτιώσουμε. Εξαρτάται από εμάς να διατηρήσουμε τη νοοτροπία νικητή και από εμάς εξαρτάται όταν γίνεται ένα λάθος να καταφέρνουμε να το γυρνάμε. Γι’ αυτό έχει μεγάλη αξία να μείνεις με δέκα και να γυρίσεις ένα παιχνίδι. Αυτό είναι ένα τεράστιο μήνυμα. Έχεις μια ομάδα που παρότι παίζει με παίκτη λιγότερο, δίνει και την ψυχή στο γήπεδο. Με δέκα παίκτες δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και είχαμε μεγαλύτερη κατοχή και ένταση από τον αντίπαλο που έπαιζε με 11. Και αυτό στο ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο. Είδατε τι έγινε όταν έβαλε το γκολ ο Γιόνσον; Πήγε να αρπάξει την μπάλα για να μπει και το δεύτερο.

Όταν μας ισοφάρισε ο Βόλος και έπρεπε να παίξει ο τερματοφύλακας τι έγινε; Μόλις έγινε το 2-2 τρέξαμε να πετύχουμε το τρίτο γκολ. Αυτό έχει να κάνει με τη νοοτροπία και τη θέληση. Εμείς ποτέ δεν πετάμε μπάλες στο γήπεδο για να μην παιχθεί το παιχνίδι, εμείς δεν αναβάλαμε κανένα παιχνίδι. Εμείς πάντα θέλουμε να παίζουμε. Κάποιες φορές μπορεί να μην παίξουμε καλά, αλλά όταν κάνει κάποιος κριτική πρέπει να τα λαμβάνει όλα υπόψιν. Δεν πιστεύω πως ένας οπαδός της ΑΕΚ θέλει τον προπονητή της ΑΕΚ να πετάει τις μπάλες μέσα. Αλλά να τρέχει να δώσει την μπάλα στους παίκτες του παρότι παίζουν με δέκα. Για μένα αυτό είναι μήνυμα. Αυτό που έκανε ο Γιόνσον είναι μήνυμα. Αυτό που έκανε ο Άμραμπατ επίσης είναι μήνυμα. Δείχνει την ένωση. Είμαστε όλοι μαζί. Αυτό είναι η ΑΕΚ. Και μακάρι αυτό να διατηρηθεί στον χρόνο».




ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια