AekPhotos.Gr

Έχει αλύγιστη ψυχή αυτή η ΑΕΚ!


Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά, αλλά ευτυχώς στο τέλος πήγαν καλά και με πέναλτι στο 95' κέρδισε 2-1 τον Ατρόμητο

Με πολύ άγχος και αρκετή νευρικότητα, η ΑΕΚ έστω και στις καθυστερήσεις έκανε τη δουλειά της και κέρδισε 2-1 τον Ατρόμητο στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την 6η αγωνιστική της Super League.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 31′ με πέναλτι του Άμραμπατ, η Ένωση έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος ελέω Τσιντώτα, αλλά δεν σκόραρε, όμως στο β’ ημίχρονο έριξε ρυθμούς και προς το τέλος ο Ατρόμητος ανέβηκε. Στο 89′ κέρδισε πέναλτι με τον Αντζέλσκι και ισοφάρισε σε 1-1, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Μάνταλος κέρδισε πολύ έξυπνα και 2ο πέναλτι και ο Γκατσίνοβιτς με τρομερή εκτέλεση έκανε το 2-1!

Η ΑΕΚ έδειξε στο β’ ημίχρονο κουρασμένη και άδεια από ενέργεια μέχρι το 1-1, όμως όταν έπρεπε μίλησε η φανέλα, η ψυχή και η δυναμική της.

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε στο ματς με τον Ατρόμητο να προβεί σε 8 αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια άρχισε το ματς ο Στάνκοβιτς, με τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερά, τον Μήτογλου με τον Κάλενς στο κέντρο της άμυνας, τον Γιόνσον με τον Μάνταλο στον άξονα, τον Άμραμπατ δεξιά, τον Πισάρο αριστερά και τον Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φουνταριστό Πόνσε. Ο Γκαρσία έμεινε εκτός αποστολής, όπως ήταν και οι Πινέδα-Βίντα-Μοχαμάντι από την παραμονή του ματς.

Από την πλευρά του ο Ατρόμητος, είχε τον Τζαβέλλα εκτός 11άδας με τον Κόουλμαν να επιλέγει 4-3-3 με φορ τον Βέργο και φτερά τους Γιουμπιτάνα και Ρομπάιγ.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 44ο δευτερόλεπτο ο Πόνσε είχε κεφαλιά άουτ, μετά από σέντρα του Χατζισαφί. Η Ένωση είχε τον πρώτο λόγο, ο Γιόνσον στο 5ο λεπτό βρήκε χώρο, έκανε το σουτ, αλλά ο Τσιντώτας ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε σταθερά. 

Ένα λεπτό μετά ο Χατζισαφί εκτέλεσε απευθείας φάουλ, όμως ο πορτιέρε του Ατρομήτου πάλι ήταν στην σωστή θέση. Στο 10’ ο Ατρόμητος απείλησε για πρώτη φορά με κάθετη στον Βέργο που αστόχησε σε τετ α τετ, αλλά η φάση υποδείχθηκε εν τέλει οφσάιντ. Ηταν όμως ένα μήνυμα για την ΑΕΚ που έπαιζε πολύ ψηλά την άμυνα της με Μήτογλου-Κάλενς στο κέντρο και τα ακραία μπακ ψηλά στην επίθεση. Στο 13’ η ΑΕΚ είχε μία καλή φάση, με ωραία πάσα του Αραούχο, τον Πόνσε με πλάτη να κάνει ψαλιδάκι, τον Άμραμπατ να παρεμβαίνει στην φάση, αλλά ο Τσιντώτας του έκλεισε το πεδίο και αστόχησε.

Η ομάδα του Κόουλμαν παίζει μαζικά και πολυπρόσωπη άμυνα, με την ΑΕΚ να έχει συνεχώς την μπάλα στα πόδια της. Στο 20ο λεπτό με εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Κάλενς πήρε την κεφαλιά, όμως αυτή έφυγε άουτ.

Η Ενωση έψαχνε συνεχώς το κάθετο παιχνίδι με κινητήριους μοχλούς τον Μάνταλο και τον Πισάρο και τον Πόνσε να κάνει συνεχώς κινήσεις, μαζί με τον Άμραμπατ. Μετά το 20’ η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς, πίεσε και είχε δύο καλές φάσεις. Ο Πισάρο δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Ασεβέδο έβαλε το στοπ και παραχώρησε κόρνερ. Aμέσως μετά ο Χατζισαφί το εκτέλεσε και ο Πόνσε έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 30’ κέρδισε πέναλτι. Ο Αραούχο έκανε ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Μάνταλος πήρε πέναλτι για σπρώξιμο του Τσακμάκη και αγκωνιά. Ένα λεπτό μετά ο Άμραμπατ έκανε το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, όπως είχε συμβεί και πέρυσι για το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις. Έτσι αυτό που έψαχνε εξ’ αρχής η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, έγινε έστω και με λίγο καθυστέρηση πριν τελειώσει το ημίχρονο. Στο 37’ ο Σιντιμπέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πόνσε έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ. Στο 41’ η ΑΕΚ έψαξε ξανά το γκολ, ο Αραούχο έβγαλε τρομερή κάθετη στον Πόνσε, αυτός αμέσως σούταρε, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε εντυπωσιακά, με τον Άμραμπατ να επιμένει, να γίνεται νέα σέντρα σε καλό σημείο με τον Σιντιμπέ να σουτάρει άουτ.

Στο 43’ η ΑΕΚ είχε νέα φάση με τον… πελαγωμένο αμυντικά Ατρόμητο. Σέντρα του Άμραμπατ, κεφαλιά του Αραούχο υπό πίεση, με την μπάλα να φεύγει άουτ ξανά. Στο 45’ ο Πόνσε είχε τρομερή ευκαιρία για να σκοράρει, με τον Τσιντώτα να τον σταματά εντυπωσιακά με επέμβαση, ενώ ερχόταν ο Αραούχο για το ριμπάουντ με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να τον προλαβαίνει ξανά οριακά! Και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ είχε τρομερή ευκαιρία με σέντρα του Σιντιμπέ, ο Πόνσε φεν πρόλαβε την μπάλα, ο Μήτογλου σε πλεονεκτική θέση έκανε κεφαλιά, αλλά ο Ασεβέδο πάνω στην γραμμή απομάκρυνε.

Ο Έντερ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο β’ ημίχρονο αντί του Κούεν με την ίδια διάταξη, ενώ ο Αλμέιδα δεν άλλαξε τίποτε. Στο 51’ είχαμε υπέροχη κάθετη του Αραούχο στον Πόνσε μέσα στην περιοχή, ο Αργεντινός εκτέλεσε από δύσκολη γωνία και ο Τσιντώτας απομάκρυνε σε κόρνερ ξανά. Ο Ατρόμητος έδειχνε να είναι πιο επιθετικός, με τον Κόουλμαν στο 55’ να βάζει τον Βαλένσια και τον Καμαρά αντί των Κουντέ και Ρομπάιγ.

Στο 59’ ο Ατρόμητος βρήκε λίγο χώρο, έκανε αντεπίθεση με τον Καμαρά όμως το σουτ του Βαλένσια έφυγε άουτ. Ο Αλμέιδα δεν ήταν ευχαριστημένος με τον επιθετικό ρυθμό της ΑΕΚ να έχει πέσει σημαντικά και έτσι έκανε τετραπλή αλλαγή στο 60’ με Ζίνι-Τσούμπερ-Γκατσίνοβιτς-Ελίασον αντί Πόνσε-Άμραμπατ-Αραούχο-Πισάρο. Έτσι άλλαξε όλη την 4άδα μπροστά, με Ζίνι φορ, Γκατσίνοβιτς αριστερά, Ελίασον δεξιά και τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ.

Η ΑΕΚ αδυνατούσε να φτιάξει κάτι καλό, παρότι είχε ενέργεια με τον Ατρόμητο να μην απειλείται τόσο, ενώ ο Κόουλμαν έβαλε στο 69’ Φριντγιόνσον-Αντζιέλσκι αντί Γιουμπιτάνα-Βέργου. Ο Ελίασον στο 71’ συνέκλινε από δεξιά, σούταρε δυνατά, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Έξι λεπτά μετά ο Ατρόμητος μετά από ωραία συνεργασία του, έβγαλε τον Έντερ έξω από την περιοχή που σούταρε δυνατά, αλλά ο Στάνκοβιτς τεντώθηκε και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, μετά από κόρνερ ο Ατρόμητος έφτιαξε νέα απειλή και σκόραρε με διπλή προσπάθεια με τον Έρλινγκμαρκ, αλλά το VAR την έσωσε και με την γραμμή του οφσάιντ μετά από αρκετή ώρα διαιτητής και VARίστας ακύρωσαν το τέρμα. 

Η ΑΕΚ όμως δεχόταν απανωτά καμπανάκια για την άνευρη παρουσία της… Στο 84’ ο Γαλανόπουλος μπήκε στο ματς αντί του Γιόνσον για να δώσει φρεσκάδα και ενέργεια.

Ο Ατρόμητος έπαιζε πια ψηλά και δύο λεπτά μετά βρήκε νέα φάση για να απειλήσει, με τον Αντζέλσκι να βγαίνει τετ α τετ, τον Σιντιμπέ να τον ανατρέπει πριν εκτελέσει. Ο επόπτης έδωσε οφσάιντ, αλλά το VAR το πήρε πίσω και ο Σιντιμπέ αποβλήθηκε με κόκκινη με τον Ατρόμητο να έχει κερδίσει πέναλτι. Ο Αντζέλσκι τελικά σκόραρε και ισοφάρισε στο 90’, με την ΑΕΚ πια να τρέχει με παίκτη λιγότερο και είχε μπροστά της 10 λεπτά καθυστερήσεις. 

Τελικά η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Το κέρδισε ξανά ο Μάνταλος μετά από κλωτσιά του Έρλινγκμαρκ εντός περιοχής, με τον Παπαδόπουλο να το δίνει αμέσως. Το VAR επιβεβαίωσε την απόφαση και ο Γκατσίνοβιτς με υπέροχη εκτέλεση τεχνικά νίκησε τον Τσιντώτα για το 2-1 μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια!

Και μετά το ματς η ΑΕΚ απλά το διαχείριστηκε με παίκτη λιγότερο και στο τέλος πανηγύρισε με πολύ άγχος μία σημαντική νίκη με 2-1 που την κρατά ψηλά και σε επαφή με την κορυφή. Στην τελεταία φάση του αγώνα όμως ο Αντζέλσκι με κεφαλιά άγγιξε το γκολμε εξουδετερωμένο τον Στάνκοβιτς, αλλά ο Χατζισαφί απομάκρυνε πάνω στην γραμμή!


ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-1

Γκολ:
31’ Άμραμπατ πέναλτι 1-0
89’ Αντζέλσκι πέναλτι 1-1
95’ Γκατσίνοβιτς πέναλτι 2-1

Κίτρινες: 

Χατζισαφί (75’), Κάλενς (85’) – Ντε Μποκ (28’), Τσακμάκης (30’), Γιουμπιτάνα (45’), Έρλινγκμαρκ (93’)

Κόκκινες:

Σιντιμπέ (90′)

Ο MVP του ΑΕΚ – Ατρόμητος

Ο Πέτρος Μάνταλος δεν είχε κάποιο γκολ, ή ασίστ. Ωστόσο, έκανε αυτό που έπρεπε. Έμπαινε στις φάσεις σε δεύτερο χρόνο μετά από απομακρύνσεις και έτσι κέρδισε τα δύο πέναλτι που καθόρισαν τον νικητή για την ΑΕΚ.

Το κλειδί του ΑΕΚ – Ατρόμητος

Ο Χατζισαφί στην τελευταία φάση του αγώνα απομάκρυνε πάνω στην γραμμή ένα σίγουρο γκολ. Για αυτό έκρινε αυτός το ματς!



ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια