AekPhotos.Gr

Χρειάστηκαν μόλις 45' λεπτά για να ξυπνήσει το θηρίο της περσινής σεζόν Α.Ε.Κ μέσα της!


Μόλις 45' λεπτά χρειάστηκαν για να πάρει μπροστά ξανά, η Νταμπλούχος Α.Ε.Κ της σεζόν 2022 - 2023

Η ομάδα της Α.Ε.Κ έδωσε χθες το πρώτο επίσημο αγώνα της με την Δυναμό Ζάγκρεπ για την προκριματική διαδικασία του Champions League, ύστερα από μια δίμηνη ξεκούραση και προετοιμασία της για την νέα σεζόν 2023 - 2024.


Έχοντας η Α.Ε.Κ την αναμονή 16 μερών χωρίς κανένα φιλικό παιχνίδι στα πόδια της, προερχόμενη από την προετοιμασία της για το πρώτο Ευρωπαϊκό της παιχνίδι εκτός έδρας στην Κροατία και συνάμα τα αρνητικά και δυστυχές γεγονότα των χούλιγκαν της Δυναμό Ζάγκρεπ - Παναθηναϊκού, με βαριά αρνητική ψυχολογία για τον θάνατο του ΑΕΚΤΖΗ οπαδού της Μιχάλη, καλείτε να αντιμετωπίσει την Δυναμό Ζάγκρεπ στην Κροατία μέσα σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον με σκοπό μόνο την νίκη για την ομάδα και τον προπονητή της Ματία Αλμέϊδα.


Ύστερα από την 1 λεπτού σιγής για τον άδικο χαμό του Μιχάλη, ο αγώνας ξεκίνησε με την Δυναμό Ζάγκρεπ να ξεκινά δυνατά και να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 1ο λεπτό με σουτ του Μπουλάτ, το οποίο πέρασε άουτ λίγα εκατοστά από το αριστερό δοκάρι της Α.Ε.Κ.


Ακολούθησε η μεγάλη ευκαιρία της Α.Ε.Κ με τον Γκαρσία στο 16' λεπτό, να νικιέται από τον τερματοφύλακα της Δυναμό σε τετ-α-τετ αποκρούοντας το πλασέ του.


Στο 15' λεπτό, ο Λιούμπισιτς μπήκε γρήγορα στην περιοχή της Α.Ε.Κ, κάνοντας το σουτ από αρκετά πλάγια θέση, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει με τα πόδια.

Καθώς η Α.Ε.Κ έδειχνε πως δεν είχε μπει ακόμα στο κλίμα του παιχνιδιού, έρχεται το 25' λεπτό, στο οποίο μετά από εκτέλεση κόρνερ, επικράτησε πανζουρλισμός στην περιοχή της ΑΕΚ με τον Ριστόφσκι να έχει την ευκαιρία να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, όμως το δυνατό του σουτ βρήκε πάνω στο κεφάλι του συμπαίκτη του, Μικαϊλιτσένκο, ο οποίος άθελά του... έσωσε την Ένωση από πιθανό γκολ.


Στο 35' λεπτό έρχεται η αποβολή με κόκκινη κάρτα του γυμναστή της ΑΕΚ, Γκίντο Μπονίνι για διαμαρτυρίες του περί καθαρής ανατροπής (και κίτρινης κάρτας) του Γκαρσία από αμυντικό της Δυναμό, κάτι που αγνόησαν απόλυτα διαιτητής και επόπτης του αγώνα.


Ως που ήρθε το 39' λεπτό με τον Μπουλάτ σε μία απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή, να ανοίγει το σκορ για την Δυναμό Ζάγκερπ κάνοντας το 1-0. Βέβαια να σημειώσουμε πως το σφύριγμα για το φάουλ ήταν λανθασμένο από τον διαιτητή του αγώνα, κάτι το οποίο έχει και μικρή σημασία από την στιγμή που το VAR του αγώνα δεν εξέτασε καν την φάση.


Ακολούθησε ένα λάθος του Ελίασον και την Δυναμό να χάνει την ευκαιρία για το 2-0 με τον  Μιχαϊλιτσένκο, ο οποίος έκανε πλασέ απέναντι στον Στάνκοβιτς και εκείνος να σώνει την εστία του.


Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 1-0 υπέρ της Δυναμό Ζάγκρεπ βλέποντας μια Α.Ε.Κ που δεν έχουμε συνηθίσει.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρίσκει του Θηρίο Α.Ε.Κ να ΞΥΠΝΑ και να αρχίζει να λεηλατεί μέσα στο γήπεδο.

Ξεκινώντας το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, οι πάντες ξαφνικά βλέπουν μια Α.Ε.Κ αγνώριστη με το πρώτο ημίχρονο, μια Α.Ε.Κ που έχουμε μάθει και συνηθίσει να βλέπουμε στην σεζόν 2022-2023.

Στην διάρκεια του ημιχρόνου ο Αλμέιδα έδωσε τις οδηγίες του για το παιχνίδι προς τους παίκτες του, δίνοντας τους να καταλάβουν και όποια λάθη έκαναν στο πρώτο ημίχρονο και τις αδυναμίες της αντιπάλου, κάνοντας τους παίκτες να εκτελέσουν κατά γράμμα τις οδηγίες του.

Αυτό ήταν αρκετό για να μπει η Α.Ε.Κ στο δεύτερο ημίχρονο και να οργώνει ότι βρίσκει μπροστά της με αρχή την ισοφάριση στο 59' λεπτό με τα μαγικά του Τσούμπερ απέναντι στην άμυνα της Ζάγκρεπ και το φανταστικό πλασέ του στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα της Δυναμό, κάνοντας το σκορ 1-1 για την Α.Ε.Κ.


Από την μεριά της η Δυναμό Ζάγκρεπ στο δεύτερο ημίχρονο είχε την μοναδική ευκαιρία να περάσει μπροστά στο σκορ, στο 63' λεπτό, τέσσερα λεπτά μετά το γκολ της Α.Ε.Κ, ύστερα από την κεφαλιά του Εμρέλι, την οποία σταμάτησε το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.


Αυτή η φάση στο 63' λεπτό ήταν και η τελευταία ευκαιρία της Δυναμό, με τον βομβαρδισμό της Α.Ε.Κ να συνεχίζεται, να έχει η Α.Ε.Κ το πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το γήπεδο, φτάνοντας στο 72' λεπτό να βάζει το δεύτερο γκολ της, ύστερα από συνεργασία Γαλανόπουλου - Πινέδα, (ασίστ Γαλανόπουλου προς Πινέδα στην κορυφή της μεγάλης περιοχής) με τον τελευταίο να πλασάρει και να κάνει το 1-2 για την Α.Ε.Κ, γκολ όμως που ακυρώθηκε ύστερα από εξέταση του VAR, καθώς ο Πινέδα ήταν ακάλυπτος από αμυντικό της Δυναμό για λίγα εκατοστά.


Η Α.Ε.Κ συνεχίζοντας να επικρατεί στο γήπεδο προσπαθώντας να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, φτάνει το 90' λεπτό της αναμέτρησης, με ένα εξαιρετικά φανταστικό συνδυασμό παιχτών και πάσες τους, να μπαίνουν μέσα στην περιοχή της Δυναμό με τον Αραούχο (ύστερα από αλλαγή του στο 67' λεπτό με Γαλανόπουλο και Μάνταλο) να δίνει πάσα στον Πισάρο, ο οποίος μετά από ντρίπλα αμυντικού της Δυναμό, γυρνά πάσα στον Γαλανόπουλο εντός μεγάλης περιοχής και αυτός με ένα υπέροχο δυνατό σουτ να νικά τον τερματοφύλακα κάνοντας το σκορ 1-2 υπέρ της Α.Ε.Κ.


Ένα γκολ το οποίο ο σκόρερ Γαλανόπουλος αφιέρωσε στον αείμνηστο Μιχάλη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί έξω από το ΟΠΑΠ-ΑΡΕΝΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ οχτώ μέρες πριν, από χούλιγκαν της Δυναμό Ζάγκρεπ και Παναθηναϊκού, στα αισχρά επεισόδια μπροστά στο γήπεδο.


Μετά το γκολ του Γαλανόπουλου και τα 5' λεπτά των καθυστερήσεων, ακολούθησαν άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 3-1 με τον Βίντα αλλά ο τερματοφύλακας της Δυναμό να κάνει φανταστικές αποκρούσεις, με μια Δυναμό να φαίνεται πως πρόωρα έχει φύγει μέσα από το γήπεδο αφήνοντας τον Λιβάκοβιτς μόνο του.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ: ΔΥΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΠ - Α.Ε.Κ 1 - 2

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς - Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί - Ελίασον (56' Άμραμπατ), Γιόνσον (67' Γιόνσον), Σιμάνσκι (83' Μάνταλος), Πινέδα (83' Πισάρο) - Γκαρσία (84' Αραούχο), Τσούμπερ.

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς - Μοχαράμι, Ριστόφσκι, Γιόσιπ Σούταλο, Μικαϊλιτσένσκο - Μπούλατ (72' Σούτσιτς), Μίσιτς (84' Κανέκο), Λιούμπιτσιτς - Σπίκιτς (46' Εμρέλι), Πέτκοβιτς, Ιβανούσετς (71' Μπατούρινα).

Διαιτητής: Ζοάο Πινέιρο (Πορτογαλία)

Α' βοηθός: Μπρούνο Ζεσούς (Πορτογαλία)

Β' βοηθός: Λουτσιάνο Μάια (Πορτογαλία)

4ος διαιτητής: Κλαούντιο Φιλίπε Ρουίβο Περέιρα (Πορτογαλία)

VAR: Τιάγκο Μαρτίνς (Πορτογαλία)



0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια