AekPhotos.Gr

Άδικη ήττα για την ΑΕΚ, αλλά…...


Άδικη ήττα για την ΑΕΚ, αλλά… στα πόδια της η πρόκριση


Αν και κυριάρχησε στο παιχνίδι, έχασε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δεν αξιοποίησε και την αποβολή παίχτη της Αντβέρπ από το 55’λεπτό και έχασε τσάμπα με σκορ 1-0.

Δείτε παρακάτω την εικόνα του αγώνα.

Η έναρξη του αγώνα: 

Να ενημερώσουμε επίσης πως ο Στάνκοβιτς είχε ενοχλήσεις μετά τον αγώνα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και αφού δοκίμασε να προπονηθεί και χθες, οι ενοχλήσεις του παρέμειναν έντονες και γι' αυτό ο Αθανασιάδης πήρε την θέση του κάτω από τα γκολπόστ της ΑΕΚ.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Πινέδα προλαβένει τον Εκέλενκαπ πριν σουτάρει μέσα από την περιοχή και κάνει εύκολο έργο για τον Αθανασιάδη.

Στο 11' λεπτό η σειρά της ΑΕΚ να κάνει την πρώτη της ευκαιρία, με τον Άμραμπατ να βγάζει σέντρα από δεξιά και ο Λιβάι Γκαρσία, ανενόχλητος, πήρε μια αδύναμη κεφαλιά που κατέληξε στα χέρια του Μπουτέζ.

Και ενώ η ΑΕΚ είχε ισορροπήσει το παιχνίδι έρχεται το 16' λεπτό με την Αντβέρπ να βάζει το πρώτο γκολ της, όταν Βερμίρεν έδωσε κάθετη πάσα στον Γιάνσεν, με τον Χατζισαφί να αργεί να μαρκάρει και η Αντβέρπ να ανοίγει το σκορ στο 16' λεπτό της αναμέτρησης.


Έρχεται το κακό σουτ του Νταμιάν Σιμάνσκι από μακρινή απόσταση, πέρασε πολλά μέτρα έξω από την εστία του Μπουτέζ το 21' λεπτό του αγώνα.

Στο 24' λεπτό η Α.Ε.Κ ξανά απειλεί την Αντβέρπ σχεδόν το ίδιο με το 11' λεπτό με τον Νόρντιν Άμραμπατ να βγάζει ακόμη μια εκπληκτική σέντρα από δεξιά, ο Λιβάι πήδηξε ψηλότερα από όλους, όμως η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπουτέζ.

Στο 25' λεπτό ο διαιτητής δίνει κίτρινη κάρτα στον Σιμάνσκι για σκληρό μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου.

Καθώς η Α.Ε.Κ συνεχίζει να πιέζει την Αντβέρπ έρχεται το 29' λεπτό του αγώνα με τον Λιβάι Γκαρσία να κατεβάζει υποδειγματικά την μπάλα, πέρασε δυο αντιπάλους, δεν είδε όμως τον Γκατσίνοβιτς που ήταν ολομόναχος και σούταρε, με τον Αλντερβάιρελντ να τον σταματάει και να διώχνει σε κόρνερ!

Στο 33' λεπτό φαίνεται να μη μπορεί να συνεχίσει ο Λιβάι Γκαρσία με πόνους στο αριστερό του πόδι και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή με τον Πόνσε στο 37' λεπτό παίζοντας η Α.Ε.Κ με 10 παίκτες για 4 λεπτά!


Ύστερα από αρκετά λεπτά η Αντβέρτ απειλεί ξανά με ένα σουτ του Ντε Λατ με τον Μουκουντί να αποκρούει με το κεφάλι πριν φτάσει η μπάλα στον Αθανασιάδη στο 40' λεπτό.

Και καθώς το ημίχρονο πλησίαζε προς το τέλος του, έρχεται το 44' λεπτό με τον Τσούμπερ να σπάει προς τον Γκατσίνοβιτς που βρισκόταν κοντά στο σημείο του πέναλτι, ο Σέρβος άφησε στον Πινέδα, εκείνος σούταρε με το αριστερό, όμως το σουτ ήταν κακό και κόντραρε πάνω στον Φερμέιρεν.

Έτσι έληξε στο 46' λεπτό το πρώτο ημίχρονο, με την Αλμπέρτ να προηγείται με σκορ 1-0

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου:

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έφερε την Α.Ε.Κ να χάνει μια ακόμα ευκαιρία με τον Χατζισαφί να σουτάρει από αριστερά μέσα από την περιοχή από δύσκολη θέση, με τον Μπουτέζ να αποκρούει σχετικά εύκολα.

Μετά από 5 λεπτά και συγκεκριμένα στο 50' λεπτό η Αντβέρπ μένει με 10 παίχτες ύστερα από την κόκκινη κάρτα για τον Μπατάιγ! Προηγήθηκε εγκληματικό τάκλιν του ποδοσφαιριστή της Αντβέρπ πάνω στον Γκατσίνοβιτς με τις τάπες, ενώ η Α.Ε.Κ έφευγε στην αντεπίθεση! Δικαίως αποβλήθηκε απευθείας με κόκκινη κάρτα!

Ακολούθησε δύο λεπτά αργότερα, στο 52' λεπτό και η κίτρινη στον Πινέδα που σταμάτησε τον Γιάνσεν απ' το να βγάλει σε αντεπίθεση την Αντβέρπ.


Στο 55' λεπτό διπλή αλλαγή για την Αντβέρπ, με τον Βάινς στη θέση του Οντρέιγκα και τον Βαν ντε Μπος στη θέση του Εκέλενκαμπ και η ομάδα να παίζει με σύστημα 5-3-1 αφού είχε μείνει με δέκα παίχτες από το 50' λεπτό.

Ακολουθούν και οι αλλαγές του Αλμέιδα με την τριπλή αλλαγή για την Α.Ε.Κ στο 68', με Αραούχο στη θέση του Σιντιμπέ, Ελίασον αντί του Γκατσίνοβιτς και  Μάνταλο στη θέση του Τσούμπερ. Δεξί μπακ βάζει ο Αλμέιδα να αγωνιστεί ο Πινέδα!

Άλλη μια αλλαγή για την Αντβέρπ, όπου στη θέση του σκόρερ, Γιάνσεν, μπαίνει ο Μούτζα.

Η Α.Ε.Κ μετά την συνεχή πίεση της απέναντι στην Αντβέρπ φέρνει το Μάνταλο να κάνει ένα δυνατό σουτ αλλά ο Μπουτέζ να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Άλλη μια συνήθης αντίδραση του Αθανασιάδη που δε βγήκε έγκαιρα και ο Κεϊτά να έρχεται τετ-α-τετ μαζί τους αλλά να αστοχεί στο 84' λεπτό του αγώνα!

Ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για την Α.Ε.Κ με την κεφαλιά του Πόνσε ύστερα από σέντρα του Άμραμπαντ στο 87' λεπτό!

Η τελευταία ευκαιρία για την Α.Ε.Κ στο ματς, ήταν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με μπαλιά «ξυράφι» του Άμραμπατ, με τον Μουκουντί να κάνει προβολή και να αστοχεί, με τον Αραούχο να έρχεται από πίσω αριστερά του σε καλύτερη θέση και να του στερεί την ευκαιρία να σουτάρει εκείνος, που ίσως ήταν και πιο εύστοχος.


95' λεπτό Λήξη του αγώνα. 




Η συνθέσεις των δύο ομάδων:

Προπονητής:  Ματίας Αλμέιδα

A.E.K: Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ (68' Αραούχο), Σιμάνσκι (46' Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (68' Ελίασον), Άμραμπατ, Τσούμπερ (68' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (36' Πόνσε).


***********************************************************************************************

Προπονητής:  Μαρκ Φαν Μπόμελ

Αντβέρπ: Μπουτέ, Ντε Λάετ, Κουλιμπαλί, Αλντερβάιρελντ, Μπατάιγ, Κεϊτά, Εκέλενκαμπφ (56' Βαν Ντεν Μπος), Βερμίρεν, Οντρέικα (56' Βάινς), Μπαλικβίσα, Γιάνσεν (71' Μούγια).


Τα HIGHLIGHTS του αγώνα:





0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια